5 Eylül 2016 Pazartesi

Arkada Kalmasın, Cavanda Hazır


Cavanda hazırlanıyor, hatta hazır. Ayağının tozuyla çıktığı hazırlık maçında sakatlanmıştı ve kısa bir süre ayrı kaldı ama Kayserispor maçında sahada olacağı söyleniyor. Linnes'in formsuzluğu üzerine forma onundu aslında, Sabri Sarıoğlu'na kısmet oldu. Kayserispor maçında da 11 mi başlar bilemem, 18'de olacağı kesin. Bu da en azından kulübe için iyi bir alternatif imkanı daha tanıyacaktır.

Geçen sezon Trabzonspor'da gösterdiği performans benim için kıstas değil, 13. oldular, takım içerisinde şu iyiydi diyebileceğimiz bir isim saymak güç. Cavanda da sezona iyi başlamış, devamında da kötü gidişatın akışına kapılmıştı. Amansız bindiren bir futbolcu, çok hızlı, hareketli. Tam bir hücum beki, solda Carole'yi de düşününce kanatları dengelemek anlamında ideal isim.

Linnes daha teknik mesela, sistem içerisinde yükselen bir futbolcu. Maalesef o sistem geçen sezon yoktu, yapamadı. Bu sezona da kötü girdi, devamında ne olur bilinmez ama ondan da zarar etmeyeceğimiz kesin. Donk dahi büyük bir zarar getirmiyor, yabancıların geneli böyle. Cavanda & Linnes rekabeti de daha başlamadı, mutlaka bu iki isim birbirini yükseltecek.

Linnes için teknik özelliklerden bahsettim, Cavanda ise kaos anında bile bu hücum bindirmeleriyle fark yaratabilecek bir isim. Pek sistem aramaz, sürekli koşar, olayı bu. Çok iyi bir ortacı değil ama sık dener, çekinmez. Savunması ise yine ideal ölçülerde değil ama Linnes'e göre de daha öndedir bu konuda. Hücum beki işte, farklı bir seviyeye de gelebilir, izlemek lazım.

İzin gününde dahi çalışıyor, hazır olmak adına. Onun için disiplinsiz deniyordu ama böyle bir sorun olduğunu da düşünmüyorum, aynı şeyleri Josue için de söylediler ama bu ortam farklı. 25 yaşında henüz, Galatasaray onun için iyi bir şans. Keşke Lazio'dan direkt bize gelseydi, Trabzonspor'a hiç uğramadan ama dönemin düşüncesi Sabri Sarıoğlu & Tarık Çamdal bize yeter diyordu. O zamandan bu zamana işte..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir