20 Eylül 2016 Salı

Podolski Ne Zaman Dönüyor, Bilen Var Mı? 3 Hafta Deniliyordu, 1.5 Ay'a Geldik..


Quaresma da Avrupa Şampiyonası oynadı, şampiyon Portekiz'in en önemli parçalarından biriydi. Podolski'li Almanya ise yarı finalde elendi, turnuvaya baktığımızda da Podolski'nin 15 dakikası yok. Kıyas değil mesele, başka bir durum var burada. Hemen hemen aynı gün takımlarına katıldılar, 1 gün oynuyordu arada. Her ikisi de ayağının tozuyla Süper Kupa finaline çıktı ve Podolski darbeye bağlı bir sakatlık geçirdi. Olabilir, futbolda var böyle şeyler.

3 hafta denildi sakatlığı için, 1.5'a doğru ilerliyoruz. Sakatlığı ile alakalı da bir bilgimiz yok bu arada, Podolski'yi sosyal medyadan takip edebiliyoruz. Sakatlandığı günden bu yana Almanya'da, arada kontrol amaçlı Türkiye'ye geldiği söyleniyor ama takip edemiyorum ve Podolski'nin sahalara dönüşü ile alakalı da bir bilgim yok. Geçen hafta geleceği söyleniyordu, sonra bu haftaya döndü o iş ama hala yok. Beşiktaş maçında da olmayacağı görünüyor bu durumda.

Harry Kewell'ı hatırlarım, sık sakatlık yaşayan bir futbolcuydu ve uzun ayrılıkları olurdu. Onun da ailesi Türkiye'de değildi ama sakatlık dönemlerinde haberimiz olurdu, buradan pek ayrılmazdı. İşin ayrılık boyutunda da değilim aslında, Koray Günter de gitti ama onun durumunu biliyoruz, uzun bir sakatlık dönemi. Podolski'nin ise bu süre zarfında yaptıkları mesele.

Geçen sezon da bir sakatlık durumu olmuştu, buna rağmen yardım maçına çıktı, kaleci dahi olsa. Şimdi bakıyorum, yine çeşitli organizasyonlar, aktiviteler. Bizler de burada şampiyonluk yarışı işte, Beşiktaş derbisini düşünüyoruz. Bu durumun yanlış olduğunu düşünüyorum, iyi niyeti kötüye kullanma. Her şey Euro 2016 mıydı bu durumda, Milli Takım'ı da bıraktığına göre Podolski'nin bir hedefi kalmadı mı?

Seviliyor, seviyoruz. Podolski isimli formam var, kolay kolay isim yazdırmam bir formaya. Yarın döner, yine muhteşem işler yapar, asla da şaşırmam. Ama bu durum eleştirilir, hem de sert şekilde. Podolski tek başına çalışıyordur, geri dönmeye çalışıyordur ama bu dönüş ne zaman, bilgisizliğin de isyanın nedenlerinden biri olduğunu düşünüyorum. 

İhtiyacımız var, şut atmakta zorlandığımız, hücum verimliliğinin düştüğü günler. Kadronun geniş olması teselli nedeni, yarışta kalmanın en önemli aracı. Podolski için Çin haberleri çıktığında gitsin istemedim, yönetime güvenmediğim için. Yeri dolmayacaktı ve geçen sezon olanlar malum, elimizde olan en iyi isimlerden birinin gitmesi kayıp olacaktı ama işler farklı gelişti, iyi bir kadro kuruldu. Şu takımda Podolski'yi de görememek üzücü. 3 hafta denilen sakatlığın 1.5 ay'a dayanması, neden acaba? Ben açıklama bekliyorum..

1 yorum:

  1. Sakatligi 3hafta degil 1aydı ancak Podolski ilerde sorun yasamamak adina extra guclendirme calismalari yapiyormus. Bence bomba gibi donecek

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir