23 Eylül 2016 Cuma

Umut Bulut & Eren Derdiyok Kıyası, Kaliteye Selam Olsun


Nereden nereye diyeceğimiz bir konu, bu kıyasın üzerine de konuşulur. Umut Bulut'un 1 sezonu ile Eren Derdiyok'un 4 maçının kıyaslanması üzerine güzel bir istatistik. 

Geçen sezonla bu sezonu kıyaslayarak başlayalım aslında. Geçen sezonu felaket geçirdiğimiz doğru ama bir konuda iyi bir şey yazılacaksa o da hücum anlamında olur. Hücum konusunda sorun yoktu, gol anlamında sıkıntı yaşanmadı. Podolski'nin gol sayısı önemliydi burada, eleştirilen Burak Yılmaz'ın da oynadığı kısıtlı haftalarda ulaştığı gol sayısı ortadaydı. Umut Bulut'un ise ligde 27 maçı var, attığı gol sayısı sadece 4.

Bu sezon ise hücum organizasyonları tam oturmadı aslında, baskıyı uzun bir süre rakip kalede hissettirmek anlamında zorlanıyoruz. Daha çok bireysel yeteneklere bakıyor iş, Eren Derdiyok'u da gerçek anlamda kullanamadığımızı düşünüyorum. Duvar özelliği mesela, servis özelliği, gerçek anlamda kullanamadık. Kenarlardan da yeteri kadar beslemiyoruz, belki de Drogba'dan bu yana hava hakimiyeti konusunda en iyi isim olmasına rağmen.

Buna rağmen 4 haftada 4 gol, 3'ü kafayla, 1'i ise jeneriklik. 27 hafta ile 4 haftayı kıyaslıyoruz burada, Umut Bulut'un geçen sezon lig boyunca ulaştığı gol sayısına 4 haftada ulaştı Eren Derdiyok. Kalan istatistiklerde de birkaç hafta içerisinde Umut Bulut'u yakalayacaktır, gerçek anlamda nereden nereye konusu, Galatasaray'ın forvet kalitesi anlamında geldiği nokta. Daha Podolski de gelecek, Sigthorsson'u izleyemedik daha. 

Hücum organizasyonu da oturduğunda görüntü iyi olacak. İyi bir hücum kalitesi oluştu, rotasyon çok güçlü, Riekerink'in bu anlamda yüzü gülüyor olmalı. Vasata tamah etmedi, kaliteyi aradı ve bu kadro kuruldu. Üstelik geçen sezonun maaş sınırının da aşağısındayız, isteyince oluyor, Galatasaray'ı bilmek, benimsemek söz konusu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir