30 Ekim 2016 Pazar

Eren Derdiyok Düşüşte, Ama Kendisiyle Değil Takımın Oyun Tarzıyla Alakalı


Eren Derdiyok sezona iyi girmişti, golleriyle de Galatasaray'ı taşıyan isimdi. Beğendiğim de bir forvettir, bu anlamda Galatasaray'da görmek beni mutlu etmişti. Bir pivot sıkıntısı olduğunu düşünüyordum, havadan çok aktif, sırtı dönük oynayabilen ve servis özelliği olan. Galatasaray'da uzun zamandır olmayan bir tarzdı bu, Eren Derdiyok'un da ilk haftalarda önemli bir fark yarattığını düşünüyorum.

Son haftalar ise düşüş zamanları, bu düşüşü ise Eren Derdiyok'tan öte takıma bağlıyorum. Çoğu isim düşüyor aslında, Bruma, Tolga Ciğerci ve Muslera'yı ayırarak konuşuyorum. Eren Derdiyok'un da takımın değişmeye başlayan oyun tarzına kaynaklı düşmeye başladığını görüyoruz. En basitinden şunu diyelim, bir pivotumuz var ama bunun gerekliliği ölçüsünde bir futbol tarzımız yok.

Kanatlarımız daha çok içe kat eden isimler, bekler ise yeteri kadar hücum desteği vermiyor. Carole'nin hücum özelliği pek aktif değil, çizgiye inip top ortalamıyor mesela. Sağ bekten de bu anlamda gerekli verimi aldığımızı düşünmüyorum, Sabri Sarıoğlu'nu eleştiririz ama orta özelliği iyi noktadadır mesela. O da bunu yapamıyor, haliyle de etkisiz bir Eren Derdiyok performansı.

Durum Adanaspor karşısında daha da değişti tabii, Podolski'yi top beklerken izledik, Eren Derdiyok ise gezerek oynuyordu ve pas yapıyordu. Savunma özelliği çok fazla yok, ön alanda basmasını da çok fazla beklemiyorum ama Eren Derdiyok'u böyle kullanmak büyük intihar. Kanatlara açılan da kendisi, ceza sahası içine orta yaptığını da gördüm, kanatlarda rakibe basıyordu. Oysa Podolski ile rolleri değiştirmesi gerekmez miydi?

Trabzonspor ve Adanaspor maçının bir ortak yönü var, ne zaman rakip ceza sahasına top ortaladık ve o bölgede bir kaos yarattık, işte o zaman etkiyi izledik. Eren Derdiyok karıştırdı oraları, bir kaos doğdu. Adanaspor karşısında o gol geldi, Trabzonspor maçında ise belki gelmedi ama Eren Derdiyok'un gerekliliği bir oyun oynandı, son dakikada kaçırdığı golü de hatırlarsınız. Havadan etkili ve atlet bir isim, Rizespor maçında attığı golü de unutmadık. Şu topu biraz daha ortalayalım, Eren Derdiyok'u kullanmaya çalışalım. Hatta Podolski sahadaysa ona bile yarar şu tablo.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir