13 Ekim 2016 Perşembe

Neven Subotic & Galatasaray, Sağlıklıysa Fark Yaratır Ama İyi Araştırmak Gerekir


Chedjou'nun ayrılma durumu bir ihtimalden de öte, bence kesin. Ocak ayı mı yoksa sezon sonunda mı olacağı tartışılır ki bunu da geçtiğimiz günlerde daha detaylı yazmıştım. Stoper konusunda da çalışmaların başladığını düşünüyorum, en azından olması gereken bu. Galatasaray'ın en zayıf karnı bu pozisyon, en az iki hamle istiyor. Denayer'i bir ihtimal görüyorum, diğeri ise lider özellikli, kaliteli ve tecrübeli bir isim olmak zorunda. Subotic de mutlaka gündeme gelecektir.

Subotic'in sakatlık durumu asıl gündem, akla gelen ilk durum bu olacak. Yaz döneminde Middlesbrough'a transferi sağlık kontrolü engeline takılmıştı, 21 Temmuz 2016 gibi görünüyor en son sakatlığı, gün itibariyle sahada koşulara başlamış, Ocak ayına doğru hazır olacağını düşünüyorum ama bu sakatlık öncesinde de gözden düşen, takımdan ayrılması beklenen bir isimdi. Bir önceki sezondan da sakatlık geçmişi kabarık, Klopp'un son sezonunda gözden düşmeye başlamıştı, Tuchel ise düşünmedi. 

Bu anlamda kumar yani, daha garanti bir adım atmak belki daha mantıklı bir durum ama sağlıklı bir Subotic'in kalitesi de tartışılmaz. Yaşı da 27, o kadar uzun zamandır bildiğimiz bir isim ki sanki daha yaşlıymış gibi bir düşünce doğabilir ama ayağa kalkması için fırsatı, şansı var. Bu da kumarı biraz daha anlamlı kılıyor sanki. Performansa dayalı da bir sözleşme olabilir, oynaması ve sahada kalması durumunda kalitesine orantılı bir rakam alsın, böyle bir adım daha mantıklı olabilirdi. Dortmund'un kendisinden bir beklentisi de yok ama saygısı büyük, onun oynaması adına bonservis anlamında her türlü fedakarlığı yapar. Bu anlamda da büyük maliyetler konuşulmaz.

Sağlılı bir Subotic mutlaka fark yaratır, orası kesin. Gerek Serdar Aziz'le, gerek Denayer vari bir stoperle. Hummels'le harikalar yarattıkları dönemde lider Hummels'di ama Subotic'in de lider özelliği büyük, yanında oynayacak ismi yükseltebilir. Semih Kaya önde karşılarken Ujfalusi arkayı süpürürdü, Hummels & Subotic durumu da öyle biraz. Hummels önde karşılarken Subotic süpürürdü, lider Hummels'di ama Subotic ise Hummels'e göre daha aklıyla savunurdu. Hummels'in gücü ve mücadelesi çok daha yüksek, Subotic ise oyun bilgisi ve görüşüyle hareket ederdi. 

Hızlı bir stoper hiç olmadı ama standart hızlı bir isimdi ki sakatlık döneminde hızı daha da düşmüş olabilir. Havadan çok etkili bir isimdi, ayağı da düzgündür. Ne durumda döneceğini bilmiyorum, 2 senedir pek kendisini göremedik ama sakatlıktan dönüyor, Ocak ayında da mutlaka bir transfer yapacaktır. Almanya içinde de kalabilir, yolu buralara da düşebilir. Sağlıklı bir Subotic'in fark yaratacağını düşünüyorum, bu yüzden durumu iyi araştırmak gerekir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir