12 Kasım 2016 Cumartesi

7'de 7, kusursuz bir sezon başlangıcı.. Yine de taraftar beklentiyi doğru ayarlamalı


7'de 7, kusursuz bir sezon başlangıcı. Botaş'ı da 20 sayı farkla yenmeyi başardık ve erkek takımı için nasıl olumsuz noktaları neredeyse her maç sonunda konuşuyoruz, kadın takımı adına da iyi noktaları her maç sonunda tekrarlıyoruz. Muhteşem bir baskı, kusursuz bir tempo ve keyif veren bir basketbol. 

2. periyotun bitmesine son 03:18 kala 30 - 28 öndeydik mesela, sonrasında gelen baskı ve 1.5 dakika içinde skor 37-28'e gelmişti. O 30-28 öncesi de 10 sayıyla geriye düştüğümüz dönem vardı ama baskı yükseldiğinde Galatasaray'ın farkı da ortaya çıkıyor ve beraberinde böyle bir galibiyet geliyor. 

Kötü bir durum var tabii, uzun konusunda. Tilbe Şenyürek'in pota altımızı maden gibi işlediği anlar var, aynı şey Canik maçında da olmuştu mesela, yarın daha zorlu maçlarda daha da zorlanacağız. Vitola, Papova hareketli, 3 sayı tehditi olan, tempolu oyunun aradığı uzunlar ama an geliyor ve Deniz Çolakoğlu ile 5 numarayı savunmaya çalışabiliyoruz. Yarattığımız baskı ve tempo biraz da bu açığı kapatmaya yönelik ama iyi bir uzun istiyor bu takım, umarım bu anlamda da çalışma vardır. 

Bir diğer korkum da beklenti noktasında, kadın basketboluyla alakası olmayan taraftarlar bile bu başlangıç sonrasında ilgilerini buraya aktarıyorlar. Bu güzel bir şey ama beklentiyi ne ölçüde ayarladığınızla alakalı. Kısa vadeli düşünmemeli, bu takım geleceğin takımı ve kendi ekolünü yaratmaya çalışıyor. Bu yolda da iyi başlangıç var ama yarın olası kötü gidişat bu takımı etkilememeli, farklı bir plan var ve taraftarın da buna sadık kalması gerekiyor. 

Son olarak, genç oyuncuları konuşuyoruz, büyük gelişim sağlayan gençler var, süre almaları harika ama Işıl Alben ve Pınar Demirok gibi isimlerin geldiği nokta asıl kusursuz olan değil mi? Işıl Alben neredeyse her maç triple double sınırlarını zorluyor, Pınar Demirok ise tam bir x faktör oldu, oyunun her noktasında var. Marina Maljkovic'in şu kısa sürede gösterdiği etki muazzam..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir