12 Kasım 2016 Cumartesi

SC Nostalji #66; Orhan Ak


Orhan Ak ve Cihan Haspolatlı, bu isimleri birbirlerinden pek ayıramıyorum. Galatasaray'da bir türlü kendilerini sevdiremeyen, beğendiremeyen isimler bunlar ama ellerinden geleni de yaptıklarını düşündüğüm futbolcular. Cihan Haspolatlı mesela, orta sahaydı ama Galatasaray'da kariyerini sağ bek geçirmek durumunda kaldı.
Orhan Ak ya da, stoperdi ama Galatasaray'da kariyerini sol bek geçirdi. O dönemin maddi koşullarının mecburiyeti bu, oyunculara suç bulamayacağım gibi, ellerinden gelenin de fazlasını yaptıklarını düşünüyorum.

Konumuz Orhan Ak, kendisini Kocaelispor'dan hatırlarız, tıpkı Cihan Haspolatlı gibi. Onun gelişi bir sezon sonrası oldu ama, 2003-2004 sezonu başında. Trabzonspor'la adı daha sık geçiyordu aslında ama Galatasaray'a transfer oldu. Tabii o sezon bir karmaşa sezonu, o kadar sık gelen ve giden isimler oluyordu ki kim oynuyor, şans buluyor gibisinden soruların cevabı pek yok. Orhan Ak'ı da Fatih Terim üzerinden değil de Hagi üzerinden konuşmak lazım, pozisyon devşirmesi olayına giren o çünkü.

2004-2005 sezonuna geliriz bu anlamda, Hakan Ünsal'la sezona girildi ama olmadı. Maddi tablo da fena, transfer yapılamıyor derken Orhan Ak sol bek oynamaya başladı ve forma bulma anlamında da tablo istikrarlıydı. Tam 3 sezon formayı bırakmadı, şans buldu. Yeri geldi Ergün Penbe zorladı, Ferhat Öztorun da alttan geliyordu ama 1 numaralı isim de Orhan Ak oldu. Ertesi sezon Gerets'le gelen rekor puanlı şampiyonluk mesela, o sezonun da olmazsa olmazlarından biriydi, bir sonraki sezonda da.

Galatasaray formasıyla 96 maçta 5 gol 8 asisti var. Aslında stoper olan bir futbolcu için de fena bir rakam değil bu. Sol ayağı iyiydi zaten, temizdi de. Sol bek oynayabilmesi de bu yüzdendi, çok tempolu değildi ama ağır bir futbolcu da hiç olmadı, bir şekilde o pozisyonu idare etti ve ben başarılı da olduğunu düşünüyorum. O dönemin maddi şartlarını ve olanaklarını asla unutmamak lazım yorum yaparken.

Feldkamp dönemi ise bir değişim sezonuydu, çoğu isim gibi Orhan Ak'la da yollar ayrıldı ve önce Ankaraspor yolunu tuttu. Sonrasında da Antalyaspor, Bucaspor derken çeşitli takımlarda forma giydi, PTT 1.Lig'in değişilmez isimlerinden oldu derken de Başakşehir formasıyla futbolu bırakmış oldu. Çoğu kişinin aksine benim iyi hatırladığım futbolculardan biri..

2 yorum:

  1. Blogta en sevdiğim yazılar nostalji başlığı altındaki yazılar.
    Barış Özbek,Prates,Victoria,Lukunku,Altan Aksoy felan hakkında yazsan ne güzel olur. İsim önermiş gibi oldum ne kadar dogru bilmiyorum ama guzel olur yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğunu yazdım zaten. Eski yazılara gelebilirsin bu bölümde. Blogun kenarında sc nostalji bölümüne bakman yeterli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir