15 Kasım 2016 Salı

Branislav Ivanovic & Galatasaray, son günlerin en sıklıkla rastlanan haberi


Ivanovic'i daha çok sağ bek olarak bildik, tanıdık ve sevdik. Galatasaray'la adı sürekli anılan bir isim, bu yönde haberleri sıklıkla okuyoruz. Sözleşmesi de sezon sonunda biteceği için bence bir olanak var, Galatasaray'ın bir değişime daha ihtiyacı var ve Florya & Riva konularından da kaynaklı bir gelir oldu, mutlaka transfere ayrılan kısmı da olacak ama bu yapılanmayı yapması gereken isim çok iyi bir sportif direktör, yönetim asla olmamalı. Bunu ilk etaptan belirtelim.

Bana sorarsanız Ivanovic'i sağ bek olarak istemiyoruz, stoper düşünülüyor. Ujfalusi'den bu yana kanayan yara, lider stoperi maalesef bulamadık ve eksikliğini hissediyoruz. Ujfalusi de bu tarz bir isimdi, sağ bek & stoper diyeceğimiz. Atletico Madrid'de daha çok sağ bek olarak tanıdık ama Galatasaray'da stoper oynadı. Yaş anlamında da bir süre sonra bu tarz futbolcular stopere kayıyorlar, bir nevi de kariyer uzuyor. Hakan Balta da Galatasaray'da yaşadı bu değişimi, Ivanovic'in transferi de onu Galatasaray'da daha çok stoper kılacak, bence bu da doğru olan.

Lider bir isim, Chelsea'nin de kaptanlarından, aynı şekilde Milli Takım'ının da. Liderliği hem karaker hem de aranan savunma karakteri anlamında tabii. Uzun uzun anlatmaya da gerek yok aslında, herkesin gözünün önünde olan bir isim. İstikrarlı bir isim, kaliteli bir savunmacı. Fizik avantajı olan, ağır olmayan, pasör özelliği iyi, sağ bek özelliği anlamında da şut tehditi, yerinde bindirmeleri, en önemlisi de tecrübesi çok yüksek bir isim. Bu anlamda yeni Ujfalusi arayışlarında ki en doğru isimlerden biri, eğer bu iş başarılabilirse.

Sol stoper sorunu da var tabii, lider bir sol stoper bulmak zor. Asıl ihtiyaç lider karakteri anlamında, geçmişte Popescu eksikliği vardı, günümüzde de Ujfalusi eksikliği diyoruz buna. Chelsea'nin onunla devam edeceğini düşünmüyorum, onlar da bir değişim yaşayacaktır ki Ivanovic'in bu anlamda orada son dönemleri. Ocak ayı için yazmıyorum tabii, sezon sonu adına olabilecek bir iş gibi böyle bir ismin de Galatasaray adına aciliyeti var. İyi bir savunma sigortası, sağ bek anlamında anlamsız bir bolluk içindeyiz ama stoper konusunda Ivanovic düşünülebilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir