29 Kasım 2016 Salı

Forvetten öte sağ açık için transfer yapılması gerektiğini düşünüyorum


Bu yazdığım da Podolski'yi çok tuttuğum için değil, mevcut kadro üzerinden devam ediyorum. Sigthorsson'un hala geri dönememesinden kaynaklı bir forvet gündemi var gibi, en azından gündeme gelen, transferi düşünülen bazı isimler var. Vargas bunlardan biri mesela, mutlaka başka isimler de gündeme geliyordur ama Sigthorsson geri dönemese bile Galatasaray'ın öncelikli ihtiyacının forvet olduğunu düşünmüyorum.

Hakan Balta için artık sol bek oynayamaz, o stoper diyorum mesela. Eskiden de çok tempolu sayılmazdı ama sol bek olarak fazlasıyla güvenliydi. Şimdi biraz daha yavaşladı, temposu iyice çöktü ve onun stopere geçmesi kariyerini de uzatan harekettir. Podolski için de aynısını düşünüyorum, temposu eski düzeyinde değil ve bu yüzden de kanat olarak verimli olacağını düşünmüyorum. Forvet oynamalı, bitiricilik noktasında çok iyi ki böyle çok daha verimli.

Eren Derdiyok'a göre bir oyun oynayamıyoruz, bu da onu verimsiz kıldı. Hareketsiz, topsuz oyunda da pek görünemiyor. Riekerink'in vazgeçmediği iki şey var, pas oyunu ve topa sahip olma durumu. Podolski ise gezerek oynuyor, sahte 9 misali. Pas oyununa katılıyor, topla kat ediyor, şut özelliğiyle de tehlike yaratıyor. Sneijder'e de yakın oynadığında bu ikili arasında güzel bir organizasyon var, Bursaspor maçında izledik. Yasin Öztekin'in golüne de bakın, orada yaratılan organizasyona. Podolski'nin o pasını Eren Derdiyok'dan görmek zor olacaktı.

Podolski & Eren Derdiyok ikilisiyle de yürümek mümkün, forvet konusunda bir aciliyetin olduğunu düşünmüyorum. Sigthorsson da umarım döner, en azından alternatif olmayı başarır. Ne durumda bilmiyorum ama şu Türkiye Kupası maçlarında kendini hazırlayabilse güzel olurdu. Sezon sonunda ise neyin ne olacağına bakardık, duruma bağlı bir forvet adımı atılır ama bu sezon açısından acil bir noktada değiliz.

Transfer yapılması gereken pozisyon bana göre sağ açık, o bölgeye bir isim lazım. Oynadığı kanadı kapatabilecek, akıllı, içe kat eden değil de çizgiyi kullanabilecek bir isim. O konuda da düşüncemi sonra yazarım ama Yasin Öztekin ne kadar elinden geleni yapsa bile sağ tarafta yüzde 50'si ile oynar. Bruma için de bu geçerli, ikisi de sol tarafta verimli. Sinan Gümüş ise maalesef iyi anlamda istikrar sağlayamadı, asıl ihtiyacın sağ açık olduğunu düşünüyorum..

3 yorum:

  1. Başkan Muslera Linnes Serdar Zapata Carole Vargas Lassana Diarra De Jong Bruma Sneijder Podolski Devre Arasında 3 Transfer Yeterli sol bek aciliyeti yok cavanda israr edilirse sağlam oyuncu linnesi solda bazen kullanarak carole tehtid edebiliriz stopere Milandan Zapata Tecrübeli Ayağı çok sağlam Bu sene hiç oynamamış Bonserviste sıkıntı çıkmaz vargas kiralık olarak çözülür Lassanada gözden düştü haberleri okumuştum Selçuğun yerine hem sneijderi lassana etkisiyle dha ilerde tutabiliriz ceza sahası çevresinde podolski gitmesi durumunda ise Niasse Gignac etoo Luiz Adriano birine yönelirim Gignac 1 numaralı hedef sene sonunda carole okuturum Kopenhag sol beki austingsonn alırım yedek olarak Karabükten latovlevici sağlam bek tiago pintoda olabilir Osmanlı'dan ayrıca emre Taşdemirin formuna göre ilk alternatifim oda olabilir mehmet Ekici için sınırları zorlarım sene sonunda sneijdere yol veririm brahimi kiralarım satın alma opsiyonuyla brumanında iyi bir para ya gideceğini düşünürsek cengiz ünder geleceği çok parlak rakiplere kaptırmadan alırım yani
    Muslera Linnes Serdar Zapata Austingsonn Vargas De Jong Lassana Diarra Cengiz Ünder Brahimi Gignac
    Yedekler Cenk Cavanda Hakan B Tolga Ekici Yasin Eren gidecekler Salih Carole chedjou selçuk hamit Josue(performansa bağlı)sigdursun(performansa bağlı)sneijder Podolski

    YanıtlaSil
  2. Sag acik Linnes oynayabilir. :)
    Hemde cuk oturur. Ama Riekerink hocam denemiyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir