26 Kasım 2016 Cumartesi

Martin Linnes, umarım hak ettiğini alır


Bursaspor maçının ardından Martin Linnes'in takımda kalmasına karar verildi gibisinden haberler okuyorum ki onun hakkında "gönderilme" kararının alınmış olması beni ayrı noktalara götürdü. Üzücü olan şu, Linnes hakkında kararın Bursaspor maçının sonrasında verilmiş olması. 

Sağ bek anlamında Sabri Sarıoğlu ve Cavanda'nın önünde, bunu hep söyledim. Cavanda'nın transferini destekledim ama Linnes'le oluşturacakları rotasyon üzerinden yürüdüm hep. Riekerink'in Linnes hakkında doğru bir kararı da vardı, sezona onunla başlamak anlamında ama sadece 35 dakika üzerinden hakkında karar vermiş olması da ilk büyük hatası.

Sabri Sarıoğlu'nun iyi bir performans gösterdiğine inanmıyorum ama ısrar ediliyor, Cavanda ise eline geçen fırsatı ilk etapta iyi değerlendiremedi. Linnes'in yüzüne ise hiç bakılmadı, taa ki Carole'nin yokluğuna kadar. Şansı belki de sol bek için gerçekleşmesi gereken transferin olmamış ve Carole'nin alternatifsiz kalması oldu. İyi de değerlendirdi bu fırsatı, Linnes'i Bursaspor karşısında fazlasıyla beğendim.

Sol bek oynayabilmesine yönelik 3 performans var aklımda. Bulgaristan'da oynanan bir hazırlık maçı, Dersimspor karşılaşması ve Norveç Milli Takım'ında bir maçta sol bek oynadı. İdare etti daha çok ama oynayabileceğini gösterdi, bu anlamda Bursaspor karşısında sol bek oynaması sürpriz değil ama performansı şaşırtıcı. 

Carole'nin hücumu konusunda çok eleştiri var, tempolu ama hücumda aktif değil. Bindirmiyor, ortalamıyor, çizgiye inmiyor, doğal olarak asist özelliği yok. Savunması da son zamanlarda büyük bir düşüş gösteriyordu. Sol tarafta tercihim yine Carole, bir de alternatif gerekir kendisine ama Linnes'i Bursaspor karşısında Carole'nin önünde gördüm. Carole'nin tüm sezon bindirmediği kadar bir maçta bindirdi mesela, ilk yarıda rakip yarı sahasında oynadı neredeyse, çok denedi, zorladı. Savunmada da fazlasıyla sağlam kaldı ki verdiği görüntü umut verdi.

Sağ bek konusunda ilk tercihim Linnes ama Carole'nin bu formsuzluğunda da bir süre yedek kalması sürpriz olmaz, Linnes oynamaya devam edebilir. Sağ bek noktasında 3. tercih olarak düşünülüyor olması da ayrı bir akıl tutulmasıydı. Sadece bek anlamında da düşünmeyelim, kendisi iyi de bir sağ açık olabilir, o oyun aklına da fazlasıyla sahip. Sonuca bakarsak, takımda kalması iyi oldu, gönderilmek istenmesi ise büyük bir hataydı. Umarım hak ettiğini alır..

1 yorum:

  1. Linnes gibi bir oyuncunun gözden çıkarılmış olması benide hayretler içerisinde bıraktı. JOR gibi oyuncunun hamur zamanlarında çalışmış birinin bu kadar çabuk ondan vazgeçmesi ise akıl tutulmasıdır. Sol bek sağ bek sağ açık bana kalırsa orta göbekte bile oynayabilecek meziyetlere sahip bir oyuncuyu bu kadar kolay gözden çıkarmak saçmalıktır. Ben Jor dan ümidimi kestim sırf Linnese yaptıkları ve sabriye olan tahammülü yüzünden. Ayrıca burada yazdıklarınla taraftarın sesi oluyorsun bunun için bir teşekkürü her daim hak ediyorsun.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir