25 Kasım 2016 Cuma

Nuri Şahin'den vazgeçmedim, Ocak ayı adına da hala umutluyum


Nuri Şahin'in Dortmund formasıyla ilk Şampiyonlar Ligi golü Leiga Varşova karşısında gelmiş, bu ilginç bir detay mesela. Dortmund'un bayrak adamlarından biri olma yolunda, en azından Dortmund camiasının çocuklarından biri. Bu anlamda da kendisini oradan koparmak zor, Dortmund cephesinden değil de Nuri Şahin cephesinden durum böyle. Soruldu da bu, ayrılmak istemediğini dile getirdi ama Ocak ayı transfer döneminde bir ayrılık bekliyorum ve kendisini Galatasaray'da görmek isterim. Detaylı bir şekilde de yazmıştım;


Dortmund'un rotasyonu genç ve derin, Nuri Şahin'e bu anlamda pek yer kalmıyor. Bu sezona bakınca da sadece 2 maçta şans bulduğunu görüyoruz, ligde ise henüz süre dahi alamadı. Alması da zor, geniş bir rotasyon var ki bazı futbolculara yer kalmıyor ve ayrılık kaçınılmaz oluyor. Tuchel'in de Nuri Şahin'i düşündüğünü pek sanmıyorum, ona yönelik planları yok. Real Madrid, Liverpool gibi hakları da kullandı, büyük talipleri olmayacaktır ama Bundesliga adına değerli bir adam.

Dortmund'un Mahmud Dahoud'u istediği söyleniyordu ve Nuri Şahin'i de takas olarak Gladbach'a önerdi diyorlar. Bu Gladbach cephesinde kabul görebilir mesela, Nuri Şahin'in de bunu kabul edebilir ama Galatasaray'ın devreye girmesi durumunda da bence şansımız var. Türkiye'yi de düşünmesi mümkün, yeniden ayağa kalkması ve iyi kazanması anlamında iyi tercihlerden biriyiz. Nuri Şahin'in de Galatasaray'lı olması diğer detay, ben Ocak ayı için umutluyum.

Yazıda detaylandırdım ama kısa özet geçeyim, bu tarz gurbetçiler ülkemizde büyük fark yaratıyorlar. Tolga Ciğerci'sine kadar birçok örnek sayabilirim. Sakatlık denilecek ama kronik bir durum olduğunu da düşünmüyorum, ihtiyaç duyduğu şey istikrarlı şekilde forma giymesi. Galatasaray'ın da böyle bir taze kan ve karaktere ihtiyacı var, bazı yüzlerin yenilenmesi gerekiyor ki Nuri Şahin'in de yeni dönem Galatasaray'ında önemli bir yeri olabilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir