2 Kasım 2016 Çarşamba

Riekerink'i Oyun Anlamında Eleştiririm Ama Bruma Noktasında Bir Ömür İyi Hatırlarım


Bruma adına iki kırılma noktası var, ilki Sociedad'a kiralanması ve orada kazandığı öz güven, diğeri ise Riekerink. Son zamanlarda Riekerink'i sıklıkla eleştiriyorum ama Riekerink'i daima iyi hatırlayacağım nedenlerin başında da Bruma gelir. 

Bruma konusunda ortaya koyduğu duruş, ısrarla takımda tutmak istemesi gibi. Riekerink olmasaydı bugün Bruma'yı 4-5 milyon avro'ya PSV'e bırakabilirlerdi. Sonrasında teklif 10 milyon avro'lara dayandı ama Bruma takımda tutuldu. Telles gibiydi, geldiğinde gitmeyi kafasına koyarak ve teklifleri de cebine atarak gelmişti ama Riekerink ikna etti, onu Galatasaray'da mutlu kıldı. Bu iletişimdir, çok büyük bir iş olduğunu düşünüyorum.

Sociedad konusunda ise şöyle diyor Bruma; 

"Şu anda iyi futbol oynuyorsam Sociedad'ın payı büyük. Fiziksel olarak daha iyi seviyedeyim. Son vuruşlarımı da orada geliştirdim"

Bruma'yı Galatasaray'da eleştirmemizin nedeniydi, son vuruşları yok, gol anında kayıp. Yaşadığı sakatlığın da onu öz güven anlamında geriye attığını, sonrasında da üzerinde ısrar edilmediğini düşünüyorum. Prandelli de bunu yaptı, Hamza Hamzaoğlu ise Bruma'ya formayı verdi ama ısrarcı olmadı, Umut Bulut & Olcan Adın kadar bile göremedi yani. Neyse, geçmiş geçmişte diyelim. Çok konuştuk bunları.

Günümüze gelelim, Bruma bugün Galatasaray'ın her şeyi. Tekrar yazmakta fayda var, bunu yaz döneminde de dile getiriyordum ama bana verilen cevap "ne yaptı da yeni sözleşmeyi hak etti" şeklindeydi. Durum şuydu oysa, genç ve belli ki sezon içerisinde önemli işler yapacak bir isim. Teklifler de var ama sözleşmesinin bitmesine 2 yıl kalmıştı, yanı gelecek yaz dönemi son yılı ve gelen teklifin de otomatik olarak yarı yarıya düşmesi söz konusu. Buna karşı bir tedbirdi ki asıl hata şu, Sociedad'a giderken sözleşmesinin uzatılmamasıydı. Bugün Volkan Pala kiralanırken dahi sözleşme uzatılıyor, bu işin kuralıdır. Genç bir ismi kiralıyorsanız sözleşmeyi uzatırsınız.

Bruma, Galatasaray'ı taşıyor ve şu an 1 numaralı isim durumunda. Hücumda durduk, tempolu değiliz, pas yapıyoruz, topa sahibiz ama Bruma'nın yaratıcılığı haricinde kayıp durumdayız. Riekerink'i oynanan oyun yüzünden eleştiririm ama Bruma'yı kazandığı için de daima iyi hatırlar, teşekkür ederim.

Real Sociedad günlerine de kısaca değinelim, çok fazla forma şansı buldu diyemem. En azından istikrar anlamında bunu yazayım, orada da yedek kaldığı zamanlar çoğunlukta ama parladığı anlar var mesela. Orada belli ettiği özelliği de artık gol atmaya başlamasıydı, bitirme noktasında gelişme gösterdiğiydi. Bruma için bal yapmayan arı misali derdik, öz güveni yoktu ve korkarak oynardı, vuruş gücü de oldukça düşüktü. Bugün mesafe tanımaz oldu, Adanaspor maçında attığı gol gibi. Ya da korkmadan 3-4 kişinin arasına girip onları geçebiliyor, inanılmaz bir kreatif yetenek. Allah sakatlıktan saklasın, Bruma'yı izlemenin de keyfi çok büyük.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir