2 Kasım 2016 Çarşamba

Yeni Deplasmanlara Galatasaray'ı Götürme İmkanı, Bu Grupları Seviyorum


Türkiye Kupası'nda son 3 yılın kazananı biz olduk, genel toplamda da çok öndeyiz. Galatasaray'ın geleneğidir bir anlamda kupa kazanmak, asıl hedef "şu" diyerek Türkiye Kupası'nı hedef olmaktan çıkarmak imkansız. Özellikle de Avrupa'nın olmadığı bir sezonda, bu anlamda önemli hedeflerden biridir Türkiye Kupası.

Grup kuraları da çekildi, keyifli bir gruba düştüğümüze inanıyorum. Elazığspor, Tuzlaspor ve 24 Erzincanspor rakipler. Statü eleştiriliyor, tek maçlık eleme üzerinden (Almanya'da olduğu gibi) bu statünün değişmesi üzerinden yorumlar var (çok fazla maç sayısı olduğu için) ama ben bu statüyü de seviyorum aslında. Grup anlamında baktığımızda çok fazla alt liglerden takımlar olabiliyor ve yeni deplasmanlara Galatasaray'ı götürme imkanı bu. Benim de sevdiğim bir durum.

Geçen sezon Kastamonu'ya gittik mesela, Galatasaray için bir ilkti. Erzincan deplasmanı da öyle olacak, daha önce gittik mi bilmiyorum ama gittiğimizi sanmıyorum, bu anlamda Erzincanlılar ilk kez Galatasaray'ı izlemiş olacaklar. Tuzla deplasmanı yakın, bu da avantaj sayılabilir ve Elazığ'a da bir süredir gitmiyoruz. İki kez Doğu Anadolu deplasmanı demek bu, Yakınanlar var ama ben bu tip gruplarda gitmediğimiz yerlere gitmenin, Galatasaray'ı oralara taşımanın güzel bir şey olduğunu düşünüyorum.

Resim neden Pandev derseniz, nedense bu tip Türkiye Kupası gruplarında aklıma kendisi gelir oldu. Ligde yokları oynadı, Şampiyonlar Ligi'nde yokları oynamaktan bile uzaktı ama Türkiye Kupası gruplarında gol krallığına gidiyordu bir ara, Balçova, Manisa, Diyarbakır gibi takımları hiç boş geçmiyordu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir