19 Kasım 2016 Cumartesi

Seyreyle maziyi #16; Pino'nun Kadıköy performansı


Son yılların Kadıköy deplasmanları denildiğinde akıllara ilk olarak Baros'un direkten dönen topu gelir ama onu yazmaya kimsenin eli gitmez. O dramatik görüntü akıllara yer etti, Kadıköy'de galip gelene kadar da orada kalmaya devam edecek. Tam da bu yüzden elimizin gideceği bir konuyu yazayım dedim, Baros'un direğinin ardından aklımda kalan 2. olay. Pino'nun Kadıköy performansı. Ne acı ki şu performans golle tamamlamadı. 

2010-2011 sezonu, Rijkaard'la başlayan ama yaşanan hayal kırıklığı neticesinde Hagi'ye dönülen dönem. Hagi ayağının tozuyla bu derbiye çıkmıştı ve takım da kötü durumdaydı. Hemen hemen herkesin iyi anlamda bir umudu yoktu bu maçta, hem Galatasaray'ın hem de Fenerbahçe'nin içinde bulunduğu durum neticesinde. Bu anlamda da oradan 0-0'la dönmek büyük işti ama asıl temel nokta şu, Galatasaray'ın iyi bir futbolu vardı ve geçen 17 yıl içinde de galibiyete en çok yaklaştığı, hatta hak ettiği diyelim Kadıköy performanslarından biriydi.

Aykut
Sabri Neill Servet Balta
Elano M.Sarp Cana Ayhan Misimovic
Pino

Galatasaray'ın 11'i bu şekildeydi. Rijkaard'a göre farklar şuydu, Cana'yı o ana kadar pek kullanmayı tercih etmiyordu mesela, Hagi ise gelir gelmez 11'e koydu. Hatta çoğu maçta stoper oynattığını da gördük. Elano'yu sağ, Misimovic'i ise sol çizgiye attı ki Pino performansının ardından da o ikilinin oyunu da gerçekten harikaydı. Pino'nun forvet oynaması ise en büyük sürprizdi. Baros'un sakatlığının ardından maalesef çok fazla alternatif kalmadı, normalde bir kanat oyuncusudur ama Hagi kendisini forvet kullandı. Pino'nun yapabilecekleri ölçüsünde de katkı aldı aslında, o sezon kimse Pino kötüydü diyemez, kapasiteye oranla yorumlamak gerekiyor.

Pino'nun da o maçta muhteşem bir oyunu oldu. Fenerbahçe savunmasına zor anlar yaşattı ki hızlı oyununa pek çare olamadılar aslında. Gökhan Gönül'ün çizgiden çıkardığı topu akıllara gelir, aynı şekilde Volkan Demirel'in de iyi bir günüydü. Pino'nun da belki de en iyi Galatasaray performansıydı. Türkiye Kupası maçında Gaziantepspor deplasmanında bir golü vardı bir de, uzaktan gerçekten çok sert vurmuştu. İyi şut atardı, teknik özellikleri o kadar ön planda değildi ama şut ve hız özellikleriyle elinden geleni yaptı diye düşünüyorum. En azından kanat performansına göre daha iyi bir forvet performansı olmuştu.

2 yorum:

  1. O maçta Pino'nun performansından bahsedip Yobo'nun markajından bahsetmemek pek olmamış:)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir