27 Aralık 2016 Salı

Ahmet Çalık & Galatasaray, bahsedilen rakamlar doğruysa olumsuz değilim


Aylardır gruba birçok stoper yazdım, hemen hemen gündeme gelen her ismi de yazmaya çalıştım. Var yani bir ihtiyaç, ara transferin olmazsa olmazı bir "stoper" hamlesi. Profili de çizmeye çalıştım, herkes de benimle aynı fikirdedir diye düşünüyorum. Sol stoper dedik ama daha çok lider özellikli, tecrübesi yüksek, savunmayı yükseltebilecek bir isim üzerinde durulabilir diye düşünüyordum. Sonra işin içine hava hakimiyeti de girdi, Serdar Aziz'in sakatlığı derken 1 değil de 2 stopere gitmeliydi bu iş ama Chedjou'yu takımda tutma fikri (mecburen) belirdi, bir de yeni stoper adımı bekliyoruz.

Gençlerbirliği'nde ilginç işler oluyor, pek anlam veremediğim. Evet, yabancı kontenjanı yükseldi ve yerlilerin fiyatının azalmasını bekliyorduk ama bu azalma da biraz anormal sanki. İrfan Can Kahveci transferi gibi, 1.7 milyon avro'ya gitti Başakşehir'e, hiç tahmin etmezdim. Ahmet Çalık için de 1.5 milyon avro'luk bir rakam konuşuluyor, yine çok anlamlandıramadığım bir rakam. İlhan Cavcav'dan bahsediyoruz ama Gençlerbirliği'nin evladı diyebileceğimiz ve geleceğini oluşturan bu gençleri için (geçmişle kıyasla) makul rakamlar konuşuluyor.

Eğer rakamlar bahsedilen ölçüdeyse de Ahmet Çalık transferine olumsuz bakmam. Aranan profil mi, bence değil. Alternatif olabilecek bir isim, stoper kadrosunda tutarsınız ama "al forma senin" demek biraz düşündürür. Serdar Aziz & Ahmet Çalık tandemini hayal edin mesela, Fenerbahçe'ye bakınca Kjaer & Skrtel oynuyor. Öncelikli ihtiyacın lider stoper olduğunu düşünüyorum, o lider stoperin yanında iyi performans gösterebilecek, gelişebilecek isimler aslında bu ikili.

Ama olumsuz bakmıyorum işte, bahsedilen fiyatların doğru olması durumunda tabii. Yabancı kontenjanı ne olursa olsun, kaliteli yerliye her zaman ihtiyaç var ve temeli de oluşturan isimler onlar oluyor. Tansu Gürsel'in lafıdır bu ki ben de sonuna kadar katılıyorum. Böyle bir fırsat varsa da eğer değerlendirmek lazım, çok da sağlıksız bir adım olmaz bu. Milli Takım'a yükselmiş ve şu an 22 yaşında olmasına rağmen 3 yıldır neredeyse her maç 11 oynayan, Süper Lig'de önemli bir tecrübe kazandı.

Havadan iyi, mücadelesi yüksek bir isim. Bir noktada Emre Güngör katkısı bekleyeceğiz. Hatırlayın, Song Afrika Kupası'na gittiğinde takıma katılmış ve o şampiyonlukta önemli bir rol oynamıştı. Ahmet Çalık'tan da beklenti bu olur ama ihtiyaç duyulan asıl profil değil ve lider bir stoper alınmadan da çok zor..

4 yorum:

  1. 5 milyon euro istemiş İlhan baba :) artık her takım öğrendi gs talip olunca 1 liralık oyuncuyu 5 e satabileceklerini biliyorlar

    YanıtlaSil
  2. Bahsedilen rakam ne olursa olsun 1.90 nın altında hava toplarında ezilen bir stoper görmek istemiyorum artık. Ahmet çalıkın yapacagını forma şansı verılmeyen salıh dursunda yapar. Bir Emre güngör etkisinden bahsetmişsin ama ben oyle olacagına ıhtımal vermıyorum. Bu takımda semıh kayanın oynaması gereken tek yerde sag bektır. hakan balta artık emeklılık zamanı gelmıstır. koray sakatlıktan nasıl doner bılınmez saglıklı halı bıle sorunluyken. . yanı işimiz baya zor. bahsedılen rakamlara 5 mılyon gibi en az 2 tane yeteneklı stoper alınabılır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir