26 Aralık 2016 Pazartesi

Galatasaray formasıyla ligde en çok asist yaptığı sezon, üstelik 14 maçtan


Sezon başında, hatta uzun bir dönem Sneijder'i eleştirdim. Beklenti büyük, en iyisini vermesi gereken isim o, çünkü en iyisi de o. 4-2-3-1 oynuyoruz, bu formasyonun aklı Sneijder ama biz onu daha çok tabeladan uzak kalmasıyla, şut sayısının azalması, gol noktasında fazla bulunmamasıyla eleştirdik. Hatırlayın ısı haritalarını, sola yatkın, fazla sorumluluk almayan bir Sneijder.

Son haftalarda görüntü değişti ama, Sneijder yükseliyor. Birçok sorun var, teknik direktörden başlarız, oynanan futbola geliriz. Geçenlerde yazdım, bu takımın başarı olması saha içinde bazı "baba" diye tabir edeceğim isimlerin performansı ile alakalı. Sneijder en başta gelir, o da son haftalarda fazlasıyla istekli, isteği de takımın futbolunu çok fazla öne atıyor.

Çok basit, rakip yarı sahaya yakın oynamak zorunda. Oysa defansa kadar gelip top almasıyla, bir sol kanat edasıyla oynamasıyla eleştiriyorduk onu. Sola kayar, o mesele değil de rakip yarı sahaya daha yakın oynamak zorunda. Böyle oynuyor son haftalarda ve gol & asist noktasında takımı taşıyan isim oldu. Rakip yarı alanda top onun ayağına değmeye başlayınca Galatasaray'ın hücum organizasyonları gelişmeye başladı, toparladı. Yine sorun var ama en azından bir akıl da var, Bruma'nın bireysel performansları yine önemli ama bu takımın odak noktası Sneijder.

Sneijder'in kilit paslarını seviyorum, yarattığı en büyük fark da bu. Hücumda akıl dediğim nokta, organizasyonlar böyle başlıyor. Öyle bir ters top çıkarıyor ki rakibin buna yapabileceği bir şey yok, özellikle Bruma ve Podolski gibi isimler bunu iyi okuyor. Alanyaspor maçı zirveydi mesela, 1 gol 3 asist. Eren Derdiyok'un da duvar işlevini iyi kullandığını düşünüyorum ve haliyle de ortaya 5 gol çıkıyor, Galatasaray hücumunun en keyif verdiği günlerden biri. Özellikle de 2. yarısıyla.

Asist noktasına takıldım aslında, Sneijder bu konuda Galatasaray formasıyla en verimli dönemini yaşıyor. Lig performansını ele aldım ve ortaya çıkan sonuç şu;

2016 - 2017 / 14 maç 8 asist
2015 - 2016 / 25 maç 7 asist
2014 - 2015 / 31 maç 2 asist
2013 - 2014 / 28 maç 7 asist
2012 - 2013 / 12 maç 0 asist

Asist noktasında en verimli sezonu, üstelik 14 maçta bunu başardı. Son haftalarda da bu noktada çok daha yükselmiş durumda. Gol rakamı geçen sezonlara göre daha düşük ama takımı oynatma noktasında ne kadar eleştirilse dahi o var, son haftalarda ise zaten bu tartışılmaz. Şu an da ligin en çok asist yapan ismi durumunda..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir