20 Aralık 2016 Salı

Geçen sezon 30 maçta 7 gole ulaşmış, bu sezon ise 13 maçta


Asla kıyas yapmıyorum, kalite karşılaştırmak gibi bir niyetim de olamaz. Quaresma'nın futbolunu da çok beğenirim, özellikle de son 2 sezonunu. Beşiktaş'ta en olgun dönemini geçiriyor, Quaresma'yı böyle disipline edebilmenin de büyük iş olduğunu düşünüyorum. Euro 2016 şampiyonluğunda da bu olgun havanın esintilerini yaşattı ama geçen sezona oranla bu sezon daha fazla yük var üzerinde. 

Beşiktaş'ın kanat, hatta hücum rotasyonunun geçen sezonun gerisinde olduğunu düşünüyorum ve Quaresma'dan da beklenti daha da artıyor. Şampiyonlar Ligi'nde bunu gösterdi bence ama lig için aynı yorumu yapamam, bu sezon adına. 13 maçta golü yok, 5 asist yapmış. Oysa Şampiyonlar Ligi'nde 6 maçta 3 gol 3 asist. Genel anlamda ise beğenilen, tutulan bir isim Quaresma.

Yasin Öztekin ise tam tersi, Galatasaraylıların o kadar tutmadığı, beğenmediği bir futbolcu. Hamza Hamzaoğlu'yla gelen şampiyonluğun kilit ismiydi, o sürpriz katkıyı kimse beklemiyordu ama müthiş bir çıkış yakalamıştı. Sonraki sezonunda ise kendi yarattığı havanın esiri oldu, altından kalkamadı. Bu sezon ise ayakları biraz daha yere basıyor, bana sorarsanız önemli de bir katkısı var, özellikle de gol noktasında.

Asisti yok mesela ama 13 maçta 7 gol. Büyük ihtimalle de kariyerinin en golcü sezonunu yaşayacak ama ben hala Galatasaray'ın bir sağ açık alması gerektiğini düşünüyorum ve Vargas ihtimalini de sağ tarafa yazıyorum. Güvenemiyoruz, bu istikrar devam eder mi bilmiyoruz ama formda olduğu da bir gerçek, gol noktasında önemli bir katkısı var. Eren Derdiyok iyi başladı ama durdu, Podolski bir var bir yok derken Bruma ve Yasin Öztekin odaklıyız, bu noktada da hakkını vermem lazım.

Quaresma'nın ligde gol atamadığı bir sezon, Yasin Öztekin ise 7 gole ulaştı. Geçen sezon 30 maçta 7 gole ulaşmış, bu sezon ise 13 maçta. Kadro dışı kaldığı, oynatılmadığı dönemler de oldu bu arada. Şampiyonluk sezonunda ise 20 maçta 4 golü var. Enteresan bir adam Yasin Öztekin, beklentinin düştüğü dönemde sahne almasını iyi biliyor. Rotasyon noktasında da önemli bir adam, beklentiyi çok arttırmadan böyle bakmak lazım, o vakit katkısını hissediyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir