21 Aralık 2016 Çarşamba

Kazanmak adına oyuna dahil ettiğin isim Sneijder, Galatasaray 2-1 Tuzlaspor


Erzincanspor maçının mazereti zorlu şartlardı dedik, o şartlar dahilinde futbol konuşulmazdı, eyvallah. Elazığspor maçı vardı hatırlar mısınız, yine böyle as kadroya fazlasıyla yakın bir karşılaşma. 1-1 bitmişti, son 30 dakikada büyük baskı yediğimiz bir maç. Tuzlaspor maçına bakıyorum, görüntü hemen hemen aynı. Bu durumda bireysel performansları mı konuşayım yoksa bu isimlerin başında olmayan teknik direktörü mü.

Tuzlaspor maçını kazanmak adına oyuna sonradan dahil ettiğin isim Sneijder, Bruma'yı da 90 dakika sahada tutmak zorunda kalıyorsun. Galatasaray'ın içinde bulunduğu durum budur işte, şu maçı rahat kazanırız diyebileceğiniz bir maç yok, rakip kim olursa olsun. Geçen sezon felaketti ama bir hücum kültürü vardı, atıyordu yani Galatasaray. Hücum nasıl oluyor da böylesine düşüyor, unutuluyor ben bir tanım bulamıyorum.

Bu tarz maçları rahat kazanman gerekiyor, zorlanmadan. Oynayan isimler de as futbolcular, genç isimlerin yüzüne ancak zorlu zeminlerde bakıyorsun, felsefen demek ki rahat kazanmak. Bu maçlarda bile futbol oynayamadığını görmek üzücü. Yediğin gol ofsayttı noktasına girmiyorum, 1-0'ı çok zoraki bulduk ve maçın da 1-1'e bir şekilde geleceğine hemen hemen herkes emindi, geldi de. Son dakikalarda Semih Kaya yine seni kurtardı, aldı penaltıyı ve 2-1 öne geçtin bir şekilde. Kalan +4 dakikada bile baskı yiyorsun, rakip 2-2'yi zorluyor. Biz neyi konuşuyoruz ki, onu da bilmiyorum.

Josue ve Cavanda konusunda hayal kırıklığı yaşıyorum. Herkes bu hayal kırıklığını yaşıyor ama ben çok daha fazlasını yaşıyorum. Beklentim vardı, twitter ve blog'da da çok değindim. Maliyetsiz, iyi alternatifler gözüyle baktım ama buldukları tüm şansı kötü değerlendirdiler. Tuzlaspor karşısında yine bakıyorum, olmuyor, olacak gibi de durmuyor.

Rakip ceza sahası etrafında son pas noktasındayım bugün, bütün tercihler hataydı. Son pas noktasında öyle hatalar yapıldı ki pozisyona girmekte zorlanıldı. Top yine sizde, pas yapıyorsunuz ama çok fazla top kaybı oldu, Tuzlaspor da defansın arkasına iyi sarktı, tehlike yarattılar (ofsaytla karışık). Eren Derdiyok duvar olamadı, Josue'nin tüm tercihleri hata, sağda bir etki yok (gol oradan gelmesine rağmen), sadece Bruma. Tüm sezon olduğu gibi yine Bruma. Sneijder'i de oyunu kurtarsın diye oyuna almamız var bir de, Hamit Altıntop'u 11'de oynatıp Birhan Vatansever'i görmeme noktasında ise konuşmaya bile gerek yok..

2 yorum:

  1. Muhtemelen oyuncularımızın posterlerinin duvarlarında asılı olduğu Elazığ, Erzincan ve Tuzla ile oynuyoruz. Erzincan maçındaki iki genci saymazsak as takımla oynuyoruz 3 maçın ikisi TT Arena'da her maç rezalet futbol, 90. dakika penaltısıyla gelen tek galibiyet, umutsuzluk o kadar kanınsanmış ki ilk golde tribünler gooool diye inliyor. UEFA şampiyonluğu görmüş taraftar Tuzla'ya ıkına ıkına atılan gole çıldırıyor. Hocanın ruhu takıma yansırmış derler ispatı Riekerink zavallısı. Rakip her kim olursa olsun GS sahada eziliyor. Yönetim adam olsa duşunu almadan kovar Hollandalıyı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vasatla yoğrulmak, iyi bir yazı başlığı :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir