16 Aralık 2016 Cuma

Linnes'i seviyoruz, beklentimiz var


Linnes'i seviyoruz, beklentimiz var. İkişer yarım sezondan toplamda bir sezonu devirmek üzere, bu bir sezonun da çoğunu Riekerink'le geçirdi. Riekerink'in bu noktada kendisini çok iyi tanıdığını ve bildiğini düşünüyorum. Mustafa Denizli, Linnes konusunda ısrar ediyordu aslında, sadece sağ bek değil de sağ açık ve orta saha gibi de kullandı, Linnes'in de bu özelliği var ama Riekerink'in Linnes konusunda bu kadar tahammülsüz olduğunu görmek üzücü.

Linnes için yorumum açık, her zaman söylediğim gibi. İyi bir sistem takımında çok kıymetli bir sağ bek. Abdullah Avcı'nın elinde Linnes'in olduğunu hayal edin, Uğur Uçar'ları geri döndüren, kazanan Abdullah Avcı. Linnes'le neler yapardı, bir düşünün. Galatasaray'da sorun bu, sistem yok. Bir felsefe var, topa sahip olalım ve pas yapalım gibisinden ama bu felsefenin oyuna bir etkisi yok. Sistem var diyemem, bu kaotik ortamda da Linnes'i kazanamıyoruz, kazanmak için de çabalamıyoruz.

Riekerink'den sezon başında umutluydum, hem kadro dışı kalan isimler, hem de sezona yönelik düşündüğü 11 anlamında. Linnes ve Sinan Gümüş 11'deydi, hepimizin istediği bir durumdu bu. Sonrasında iki ismi de kesti, Sinan Gümüş'e sezon içerisinde daha fazla şans verdi, kullandı ama Linnes'in yüzüne dahi bakmadı. Beşiktaş'la oynanan Süper Kupa maçını da iyi geçirmişti ama Karabükspor maçında 35 dakika dayandı, sonrasında yüzüne bakmadı. 18'e dahi giremiyordu bir ara, en az 5 maçı vardır 18'e alınmadığı.

Sabri Sarıoğlu'nun da iyi bir performansı yok, izliyoruz. Galatasaray sağ bekten fark yaratmıyor, sağ bekten fark yaratma ihtimali olan tek isim de Linnes. Onu da kullanamıyoruz. Bir de adaletsizlik noktası var, Bursaspor maçında Linnes'in sol bek performansı da iyiydi ama ertesi maçta yine kesildi. En azından takımda kalmayı garantiledi diyelim, bir de onu göndermek planları vardı. Hayret ve dehşetle izliyorum Linnes durumunu.

En son Gaziantepspor maçı, bu sefer 45'de alındı. Başka şeyler var, hepiniz de ne olduğunu biliyorsunuz, Sabri Sarıoğlu'nun forma giyme nedeni çok açık. Linnes'in de haksızlığa uğradığını düşünüyorum ve onu sadece sağ bek olarak düşünmenin de hata olduğunu söyleyebilirim. Sağ açık, sol bek, bu anlamda da iyi bir joker var ama böyle bir sağ beki kazanmak gerekecek, çok önemli bir değer ve taraftarın da ona sahip çıkması sevindirici..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir