25 Aralık 2016 Pazar

Martín Cáceres & Galatasaray, profil doğru ama sakatlık geçmişine kim kefil olur?


Beklediğim, şaşırmadığım bir haber. Mutlaka gündeme girecekti, gündeme gelmemiş olması sürpriz olacaktı. Hatta şöyle arttırayım, Galatasaray'ın da Caceres ile anlaştığını düşünüyorum. Uğraştıkları, gündemde olan daha iddialı isimler mutlaka vardır, bakıyorlardır ama bonservisle isim almak zor. Ffp kaynaklı transfer yapmak zor hatta, bu yüzden de Caceres'in serbest olması onu cazip kılıyordur.

Tarz anlamında tam aradığımız isim aslında, Caceres'in kalitesiyle alakalı asla kuşkum yok. Lider stoper diyoruz, savunma hattına liderlik yapacak, Ujfalusi'nin verdiğini verebilecek. Ujfalusi & Semih Kaya'yı hatırlayın, sonra da Ujfalusi'siz günleri. Sert bir isim olmalı, havadan sorun var derken Caceres gerçekten profil anlamda doğru isim. Sol stoper konusu var ki Caceres bir savunma jokeri. Sol bek oynamışlığı da var, sol stoperi de rahat oynar, sağ beke can verir gibi çok önemli artıları var.

Buraya kadar iyi güzel de sorun başka, maalesef sakatlık geçmişi öyle kabarık ki. Geçen sezon bu sakatlık olayı yüzünden sadece 6 maç oynadı, içinde bulunduğumuz sezonda ise herhangi bir takımla anlaşmadı. Ekim ayına doğru döneceği söyleniyordu, sakatlığı geçmiştir ama maç eksiği çok büyük ve yeniden sakatlanmayacağının garantisi yok. Subotic için yazdıklarımın çok daha üzerinde bir durum bu, Caceres'in sakatlık profili onunla da kıyaslanmaz. 

Çok önemli bir kariyer ve kariyerinde de çok büyük takımlar var. Barcelona, Sevilla, Juventus hattı üzerinde ilerliyor yıllardır, sakatlık geçmişine rağmen üstelik. Son 3-4 sezonu böyle geçti, son sakatlığı 245 gün sürdü mesela, 1-2 ay olmadığı sakatlıklar da var. İyi araştırmak lazım ama sakatlık konusunda zaten sabıkalıyız, onun üzerine Caceres'in yokluğu büyük handikap olur.

Şu denenir belki ama kabul edeceğini sanmıyorum, mutlaka talip bulur çünkü, piyasası var. Önemli bir kariyer ve tecrübeye sahip. Sezon sonuna kadar imzalanır, sezon sonu için opsiyon konulur. O arada da duruma bakılır, böyle bir kumar çok fazla hasarlı olmaz. 29 yaşında, silip atılacak bir durum da yok ama bunu kabul etmez, garanti bir kontrata oynar ki Galatasaray'a da önerilmesi bu yüzden zaten.

İşin özü ise şu, Galatasaray'ın bir stopere ihtiyacı var. Lider bir profil bulmak zorunda ama iş öyle noktaya gidiyor ki Nigel De Jong'u stoper olarak izlemeye başlayabiliriz. Bu zorunluluğu yaşamak istemem. Serdar Aziz için sezonu kapattı denilirken geri dönüş ışığı yandı, ameliyat olmayacak ve 6-8 haftalık bir tedavisi var. Alınabilecek stoperi de Serdar Aziz'le ne yapar üzerinden düşünmek lazım, Caceres profil olarak doğru ama sakatlık geçmişiyle çok büyük bir handikaptır.

2 yorum:

  1. Yazilarinizi Norvec'ten severek okuyuroum. Cok dogru tespitler yapiyorsunuz Burak bey. Umarim yazmayi hic birakmazsiniz.

    Galatasarayin defans sorununa gelince. Bence Galatasaray defansina uyacak bir isim var. Hem Subotic'ten hemde Cacares'ten kaliteli. Fiorentina'nin ve gecmiste Villareal'in kaptani Gonzalo Rodriguez. Fifa 17'de bile bu adam 83 total'de. Søzlesmesi 6 ay sonra bitiyor. Bu oyuncuyu arastirip ve belki bu oyuncu hakkinda da gøruslerinizi okumak isterim. Bende sizin gibi Galatasaray'a yakisacak oyuncular bulmaya calisirim hep kendi kafamda. Ve stoper olarak ben Gonzalo Rodriguez'i yakistiririm. Sag bek sorunumuza Martin Cacares olabilir. Sol bek icin bence Roma'da sans bulamayan hizli bir oyuncu olan Mario Rui. Sag kanatimiz icin ben Ømer Ali Sahiner'i guzel bir alternatif olarak gøruyorum. Ve orta sahamiz icin ise aynen sizin gibi Mehmet Ekici ve Nuri Sahin dusuncesindeyim. Tabi stoper olarak ben Jason Denayer'in de geri gelmesini isterim..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir