12 Ocak 2017 Perşembe

Ahmet Çalık Galatasaray'da


Stoper gündemi bu sezonun vazgeçilmezi ve transfer dönemi açıldığında da ilk konuşulan isim Ahmet Çalık oldu. İrfan Can Kahveci'nin 1.7 milyon avro'ya Başakşehir'e gitmesi bazı dengeleri değiştirmiş gibi göründü ama o transfer için başka etmenler vardı, dolayısıyla da Ahmet Çalık transferi ilk etapta o 1.7 milyon avro üzerinden değerlendirildi ama iş öyle olmadı. 

4 milyon avro'yla kapıyı açtılar, 2.5 milyon avro'ya iş bitti. Bir noktada hak vermek lazım, geçen sezon bu hamleyi yapmaya kalksak ve kapı 4 milyon'dan açılsa biz o parayı öderdik ama beklemeyi tercih ettik bu sefer, masadan kalkmasını bildik ve 2.5 milyon avro'ya bu transfer bitti. Hayırlısı olsun diyelim, beklediğim ve istediğim de bir isimdi. 

Kafamda şöyle bir şey var, Serdar Aziz / Ahmet Çalık rotasyonunun yanında bir lider karakter. O lider karakterin bu iki ismi de yukarı taşıyacağını düşünüyorum, Ujfalusi diyoruz da gerçekten böyle bir isme ihtiyaç var. Yıllardır bulamadık, artık bulmak zorundayız. Ahmet Çalık geldi, tek başına tüm savunmayı yukarı çekti gibi bir durum söz konusu olamaz. 22 yaşında, potansiyelli, bu yaşta kaptanlığa kadar yükselmiş, 2-3 yıldır neredeyse her maçta 11 oynayan, yaşına göre tecrübesi yüksek bir Milli stoper. Semih Kaya'ya da böylelikle yol iyiden iyiye görünüyor.

Ahmet Çalık'la alakalı daha önce biraz daha detaylı yazmıştım, isteyenler ona da bakabilir;

13 yorum:

  1. ne beklemesi ne inmesi aga.bunlar bir tiyatro idi sadece.hemde her sezon izlediğimiz bir tiyatro.internet devrinde yaşıyoruz aga.bak tarık çamdal transferinde neler yaşanmış.2 önce yazdım bu transferin olacağını.çünkü aynı şeyler.fiyat açıklanır.isteyen vermez.satan satmıyorum der.ve sonunda satılır.

    transfere gelirsek.genelde hep sakat oyuncu alırdık ama bu kez oynayan oyuncu aldık.gelişme var.transferde tek olumlu gördüğüm şey bu.

    YanıtlaSil
  2. Bu transfer Serdar Aziz'in transferini hangi ahmak yaptıysa onun derhal kovulması gerektiğinin göstergesi. Yarı bonservis bedeline maaş ise 900.000 avro yarısı bile değil daha uyguna alındı hem de sene ortasında. teknik değerlendirmeyi sen yaptın, eklenecek olanı Ahmet kardeşimiz sahada söyleyecek. Ne kadar doğru bilemiyorum ama transfer görüşmeleri sırasında menajerinin BJK da istiyor sözüne "GS'lıyım ben. Madem GS istiyor diğerlerini dinleme" şeklinde cevap vermiş. Eğer bu söz doğruysa para için herkesin sağı solu fıldır fıldır oynarken bu tavır alkış alır benden.

    YanıtlaSil
  3. ayrıyyetten 900 bin avro da oldukça yüksek bir maaş.3.6 milyon tl yapıyor aga.kemiksiz.avrupada 900 bin avro kazanabilmek için 1.8 milyon avroya imza atmak lazım.o parayıda herkese vermiyorlar.avrupada oyuncuların yüzde 90 nının kemiksiz ücreti ortalama 200 bin avro dur. 30 bin avro ila 500 bin avro arasında değişir fiyatlar.yüzde 90 ı bu aralıktadır.

    aceto yazmış.nice takımına baktım.ortalaması 200 bin avro yıllık ücret bu.zirve yarışı yapıyorlar an itibariyle.

    yıllar evvel cavcav afrikadan oyuncu getiriyordu.asgari ücretle oynatıyordu.buna benzer avrupadan yıllık kemiksiz 100 bin avroya ahmet çalık tan daha iyi stoperler bulursun.tabi cebellezi yapma niyetin yoksa.

    moncao da kamik glik ilk 10 a girememiş aga.maaş tablosunda.muhtemelen aylık 80 bin avro brüt buda 40 bin avro kemiksiz yapıyor.yılda ne yapar? 400 bin avro.

    https://2.bp.blogspot.com/-Qc7lL19EXIg/WGGDFdYjeuI/AAAAAAAAafw/pqYSIyJyzN0TSKbDh2BdQH2jbO6KxLr9QCLcB/s1600/monaco.JPG

    fransada rakkamlara baktım psg haricinde stoperlere para vermiyorlar aga.sağ bek sol bekler daha fazla para kazanıyor.çünkü yeteneğe göre bir sınıflandırma yapmışlar.

    YanıtlaSil
  4. https://2.bp.blogspot.com/-Qc7lL19EXIg/WGGDFdYjeuI/AAAAAAAAafw/pqYSIyJyzN0TSKbDh2BdQH2jbO6KxLr9QCLcB/s1600/monaco.JPG

    gene tabloda enteresan olan monaco da en fazla para kazanan yıllık kemiksiz 3 milyon avro ile falcao.
    sonra birden fiyat yarıya düşüyor.moutinho 1.8 milyon avro. tolgadan daha az.sonra solbek mendy.1,5 milyon avro. ilk üç bu.

    ilk 3 ten sonra fiyatlar reel seviyelerde.yani benim yüzde 90 dediğim oranlara düşüyor rakkamlar.ki bu monaco.sermayesi güçlü bir takım.

    ahmet çalık olası manoca transferinde alacağı rakkam en fazla 100 bin avro dur kemiksiz.

    zac arada yazıyor.rant honut yolsuzluk cebellezi herşey oluyor transferlerde aga.yoksa bu rakamları bu paraları kimse vermez.

    YanıtlaSil
  5. ha bu arada bayern de oynamış şimdi nice te oynayan dante yıllık 1.3 milyon avroya oynuyor aga.ayağı mükemmel oyun bilgisi olan oyun kurucu bir stoper bu.bizdeki maaşların anormalliğini burdan anlayabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'ye gelse o kariyere yıllık 3 milyon alır. Maalesef ülkenin acı gerçeği.

      Sil
    2. Türkiye'ye gelse o kariyere yıllık 3 milyon alır. Maalesef ülkenin acı gerçeği.

      Sil
    3. Geçende maçını seyretmiştim. Aaa dedim bu adam nasıl buraya gelir diye. Sonra maçı izledikten sonra o eski Dante olmadığını gördüm. Yavaş kaldığı pozisyonlar oldu, adam kaçırdı, hata yaptı vb ama ayağı herzamanki gibi iyidi.

      Sil
  6. Serdar,Semih.H.Balta,Koray,A.Çalık maalesef 5 stoperden hiçbiri üst düzey değil.Acı ama gerçek G.Saray bu vasat stoperlerle G.Saray hiçbir kulvarda başarılı olamaz. Zaten Song -B.Kormaz ikilisinden sonra güven veren defans tandemi uzun süredir olmadı. Rakip F.Bahçe aynı bölgeye bir değil iki tane çok üst düzey stoper alırken G.Saray bu sorunu anadolunun vasat stoperlerini transfer ederek çözmeye çalışıyor. A.Çalık ın milli takım futbolculuğu öne çıkarılıyor. F.Terim, ben yarattım egosuyla ligin en vasat stoperi Semih Kaya yı yıllarca G.Saray da direkt oynattı ve 23 kez A milli yaptı. Bu nedenle her dönem futbolcu tercihi çok ciddi sorgulanan Terim in A.Çalık ı milli yapmasına çok da şaşırmamalı.
    G.Saray nasıl kaleci konusunda paraya kıyıp Muslera gibi üst düzey kaleci aldıysa , stoper konusunda da aynı düşünce de olup Chelsea de yedek bekleyen İvanoviç, M.City de oynayamayan Belçikalı Company gibi çok üst düzey stoperleri transfer etmeliydi.
    G.Saray maalesef her sene yaptığı akıl almaz transfer hatalarıyla yavaş yavaş bir türlü iki yakası bir araya gelmeyen Trabzon un düştüğü duruma düşecek. Yurt içinde ve yurt dışından vasat futbolculara ödenen astronomik rakamlar, sonucunda karşı kaleye gitmek de, pozisyon bulmak da zorlanan , kalesinde her maç da sayısız tehlike yaşayan sıradan takım haline geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Song - Tomas daha iyi değil miydi? Ujfalusi - Semih te fena ikili sayılmazdı. Company iyi hoşta yavv sanki çok olacak gibi biri değil. Cris yada Frank De Boer etkisi yapabilir. İvanoviç gelsin isterim ama Chelsea elinden çıkartmak istemez.

      Sil
  7. Defans hatti atlet ve tek hamlelik oyunculara donuyor. Oyun sikisinca arkadan pas yaparak oyun acacak kaliteli bir stopere ihtiyacimiz var. Eger uygun birisini bulamazlarsa Balta ile sezon sonuna kadar devam etmekte hic bir sorun yok. Yeter ki acele edip ise yaramayan bir transfer yapmasinlar. Ki bizim ihtiyacimiz olan turde ki stoperler hatri sayilir paralar dokulmeden alinacak isimler degil.

    YanıtlaSil
  8. Ahmet Çalık bu ligde Ümit Kurt`tan sonra en fazla hava topu kazanan stoperi. En fazla topu uzaklaştıran 4. isim. 22 yaşında gencecik, güçlü kuvvetli bir oyuncu. Sağ ve sol stoper oynar. Şımarmaz çalışır, kendini geliştirirse zaten elde tutulmaz. Bundan iyisi bu maddiyat ile Şam`da kayısıdır. Beğenmeme lüksümüz yok. Ha tam olarak aradığımız tp mi? İşte o tartışılır bence çok iyi bir kesici ama topla oyun oynamada zayıf. Ara transfer dönemi için gene de çok olumlu. Ben 24 tane de stoper alsak hareketli, çalım atan, dikine pas yapan bir 8 numaramız alıbmadıkça başarılı olamayacağımızı düşünüyorum. Maalesef Selçuk çok kötü alternatifi yok ve işler bu kadar fena gidiyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir