31 Ocak 2017 Salı

Drogba Galatasaray'ın gündemi olur muydu?


Beşiktaş'ın Demba Ba transferi üzerinden bir yorum yapmak gerekirse, en kötü ihtimalle hava yaratmak anlamında iyi transfer. Sakatlık durumunu bilmiyorum tabii, uzun zamandır oynamıyor ve 31 yaşında, geri dönüşü ne derece olacak göreceğiz. 

Ama Beşiktaş'ın forvet ihtiyacı olmazsa olmaz bir noktada değildi bence, Cenk Tosun'un ihtiyaç karşıladığını düşünüyorum. Aboubakar da Şampiyonlar Ligi'nde fena oyunlar oynamadı, beğenilmemesine rağmen. Oraya tamamlayıcı bir isim gerekliydi ama iddialı isimlerle görüştüler, kimse de olmayınca Demba Ba'yı kiralıyorlar. 

Sakatlıktan dönüşü etken olacak ama Beşiktaşlıların sevdiği, inandığı, hava getirebilecek bir isim. Son 20'de oynasa, bitirme noktasında Beşiktaş'ın aradığı noktalara ihtiyaç olsa dahi yeter. Ortada bir maliyet yok, bence mantıklı adım.

Demba Ba'dan kaynaklı ibreyi Galatasaray'a döndüreyim. Galatasaray için de forvet gündemi vardı, uzun süre konuştuk. Ocak ayında iddialı bir ismi almak zor, ancak bir fırsat doğmalı. Drogba'nın Galatasaray'a transferi böyle bir fırsat üzerinden doğmuştu, hatırlarsınız. Şu dönemde böyle bir fırsat pek yok, ayrıca Galatasaray'ın da forvet ihtiyacı olmazsa olmaz değil. O da Podolski'yle alakalı bir gündemdi ama Podolski kaldı gibi görünüyor.

Şu sıralar Drogba başta, henüz bir takımla imzalamadı. MLS günlerini tamamladı, Avrupa'yı zorladı ama o da olmadı gibi görünüyor. Drogba denildiğinde de yaşı ne olursa olsun duruyoruz, çok farklı düşünceler içine girebiliyoruz. Galatasaray'a dönüşü gündem olabilirdi, belki de düşünüldü ama bu yönde bir adım atılmadı.

Hava yaratacağı kesin, Galatasaray için önemli bir adam. Ama egoları ayarlamak, Drogba'ya yeni rolü kabul ettirmek gerekiyordu. Kabul eder miydi emin değilim, 11 oynamak isteyecektir. Podolski ayrılmış olsa Drogba yarım sezon o boşluğu doldurabilirdi ama Podolski'nin varlığında Drogba'yı kenardan gelmeye ikna etmek lazımdı. Bu da sorun yaratabilir. Demba Ba'yı buna ikna edersiniz ama Drogba'nın profili çok daha başka.

Genel olarak forvet durumuna bakacak olursak, zaten tek forvetli bir düzende oynuyoruz. Podolski & Eren Derdiyok'un da ihtiyacı karşılayacağını düşünüyorum. Podolski'nin yarattığı fark büyük oldu, Eren Derdiyok ise beklenen çizgide olmamasına rağmen iyi bir isim, doğru kullanmak gerekecek. Ama yaz döneminde forvet transferi kaçınılmaz, ihtiyaç büyük olacak. Ara transfer döneminde orta saha, sol bek, lider stoper gibi konuları konuşmak isterdim..

1 yorum:

  1. Bir ruyaydi, geldi gecti... tadinda birakmak lazim.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir