30 Ocak 2017 Pazartesi

Zaman geçmiyor ki şampiyonluk adına bir umut doğmasın


Zaman geçmiyor ki şampiyonluk adına bir umut doğmasın. Karabük deplasmanında kaybedilen 3 puanın acısı büyük. Aynı şekilde, iç sahada Trabzonspor ve Başakşehir'e mağlup olmanın da yarattığı ağır fatura gibi. Buna rağmen iddialıyız, avantajlı bir fikstür sahibiyiz. Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi derbileri kendi sahamızda oynayacağız.

Riekerink'den yana umutsuzum, bunu sürekli dile getiriyorum. Kendi sahamızda Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi maçları oynayacağız dedim ama Riekerink'le birlikte bu tarz büyük maçları kesin kazanırız diyemem. Kazanmamız gerekiyor tabii, bu kayıpların telafisi olmayacak ve öne çıkacak isim de Wesley Sneijder.

Mancini dönemindeki Sneijder farklı bir adamdı, Galatasaray formasıyla en iyi dönemini o zaman geçirdi. Sonrası düşüş, fiziksel noktada çok eleştirdik, sakatlık dönemleri de yaşadı. Bu sezon ise Mancini döneminin ardından en iyi Galatasaray sezonunu yaşamakta. Attığı şut sayısı daha azaldı mesela, dolayısıyla da gol sayısı düşük ama asist noktasında Galatasaray formasıyla en iyi dönemini yaşıyor. 20 maçta 13 asist oldu, 20 asisti de devirecek gibi.

Takımın lideri, bu tartışılmaz. Saha kenarında da varlığını hissettiriyor, saha içini ise zaten konuşmaya gerek yok. Orta sahadan yeterli desteği aldığını söyleyemem ama iki hızlı ve gol özelliği olan kanatla oynadığında oyun aklı daha fazla ortaya çıktı. Podolski de sahte 9 işini iyi kurtardı, o da bir noktada oyun kurucu ve Sneijder yalnız değil. Sola kaymayı bırakan, merkeze odaklı bir Sneijder, beraberinde fizik yeterliliği getirdiğinde yarattığı fark bu işte. Şampiyonluğa inanıyor, onun inanması da taraftarın inancı demek, en çok ona güveniyorum.

Tabii şampiyonluk ihtimalini konuşmamızın bir yolu var, Podolski'nin takımda kalması. Transfer dönemi bitiyor, Podolski'nin yerini doldurmak gibi bir şey zaten söz konusu değil. Uzak Doğu deniyordu, dolayısıyla da para ama öyle bir teklif yok işte, nedir bu Podolski'den vazgeçme sevdası. Podolski'yi satan şampiyonluğu satar, bu kadar net. Podolski mutlu mu mutsuz mu bilemem, sahaya yansıttığı görüntü fazlasıyla inançlı ve kazanmaya yönelik.

Sakatlar da dönüyor, bu da iyi bir gelişme. Transfer yapamadık madem, en azından bununla teselli bulmak mümkün. Sinan Gümüş golle döndü mesela, umarım iyi bir alternatif olmayı başarır. Tolga Ciğerci'nin dönüşü de orta saha açısından fazlasıyla iyi bir gelişme. Akhisar karşısında Josue'nin 8 numaradaki oyunu umut vermişti, acaba mı dedirtti ama Tolga Ciğerci'nin o pozisyona yazılmasının karşılığı tempodur, daha agresif ve hareketli bir orta sahadır. Kayserispor maçıyla birlikte onu da izlemeye başlarız.

1 yorum:

  1. Transfer planını Podolskiyi gondermek uzerine kurmus aciz bir yönetim.Yonetim istediği parayı bulamayınca transfer yapamadı gitmek isteyen Podolski gidemedi.İpler daha da gerilip Podolski sakatlandı sezonu kapatıp Almanya ya tedaviye gitti haberleri duymayız inşallah.Sakatlıklar konusunda şeffaf değil yönetim o yüzden şüphe duymamak elde değil.Lig için şampiyonluk yarışında olalım mutlaka ki ancak belki o şekilde ikinciliği koparabiliriz.Mr JOR, takım savunması,amansız bjk ve başakşehir lobisi gibi faktorlere baktıgımızda şampiyonluk bu sezon bize cok uzak.Bence ikincilik yeterli bu sezon bu şartlar altında....

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir