17 Ocak 2017 Salı

Elazığspor 1-4 Galatasaray, hücumdaki tüm ciddiyetsizliğe rağmen


Riekerink & genç oyuncu algısı tamamen bir yalan, her geçen Türkiye Kupası karşılaması sonrası bunu tekrar etmek gerekecek. Kandırıldık, en başta da ben. Beklentim farklıydı ama bu beklenti hikaye çıktı ve biz buna rağmen grupta Tuzlaspor'un arkasında kaldık. Gruptan çıkacağız ama şu grupta gösterilen performans ve tercihler fazlasıyla hayal kırıklığı.

Tuzlaspor'un Erzincan deplasmanında grup liderliğini garantilediğini öğlen öğrendik, haliyle de bu maç biraz da formalite havasına büründü. Bu kadroya yakın bir 11 bekliyordum ama Tuzlaspor'un liderliği garantilemesinin ardından biraz farklılık bekledim, olmadı. Josue'yi orta sahaya çektik ve Birhan Vatansever'i kenarda tuttuk, maç 3-0'ken son oyuncu değişiklik hakkını Sneijder'den yana kullandık, Bruma'yı 90 dakika sahada tuttuk gibi konuları konuşabiliriz, daha önce olduğu gibi.

Bazı isimler için önemliydi bu karşılaşma. Ahmet Çalık'ın uyumu, Carole'yi stoper olarak görmek, Podolski'nin maç eksikliğini tamamlaması gibi. 45'de de Garry Rodrigues'i oyuna aldık ve bu sefer sağ tarafta izledik kendisini. Olası Bruma & Rodrigues etkisini görmek için fırsattı bu ama Bruma'nın (Garry'nin Konya deplasmanındaki performansının etkisinde kalmasındandır belki) tamamen kendine oyunu sonrasında bunu da izleyemedik.

Rahat bir maçtı, daha da rahat bitebilirdi. Galatasaray'ı hücumda çok ciddiyetsiz gördüm. İlk yarıda final pasları noktasında hatalar vardı, rakip yarı sahaya rahat geldik ama son tercihlerin neredeyse hepsi hata oldu, herkes kendi şutunun, atacağı golün derdinde gibiydi. İkinci yarıda bulduğumuz pozisyon sayısı da arttı, Elazığspor'un da aldığı riskler neticesinde açık alanlar da bulmaya başladık ama bu sefer de Bruma'nın şovuna takıldık. Sol tarafa çok odaklıyız, Bruma da kendisine. Sneijder bunu biraz dengelemek istedi, Garry Rodrigues'i de oyuna dahil etmeye çalıştı ama Bruma'dan sahne sırası kimseye gelmedi.

Podolski haricinde de ciddi oynayan bir hücumcumuz yoktu, 2 gol atan Eren Derdiyok olmak üzere. Podolski hırslıydı, büyük sorumluluk aldı ve kalitesini ortaya koyduğu bir gündü. Josue & Selçuk İnan ikilisinin tarihi olduğunu yazmıştım, inanılmaz kötü ve alakasız bir ikili oldu. Bu iki adam da orta sahadan top dahi çıkaramadılar, pas hatalarının sayısı çok yüksekti ve Podolski sıklıkla orta sahaya kadar geldi, Galatasaray'ın da neredeyse her hızlı hücum başlangıcı da onun ince görüşü sayesinde oldu.

Rahat kazandık, hücumdaki tüm ciddiyetsizliğe rağmen. Karabük deplasmanında Sneijder olmayacak ama o pozisyonda Podolski'nin de iyi iş yapabileceğini biliyoruz. Bruma'nın umarım ayakları yere basar, daha paylaşımcı olur ve maç içinde de kanat değişimini sağlarız. Bruma & Rodrigues etkisini görmek zorundayız..

3 yorum:

  1. 8 Numara ihtiyacını ara transfer dönemi boyunca blog ve twitter'da gündemde tutmanızı rica ediyorum. Siz ve sizin gibi Galatasaray'a gönül veren ve sadece Galatasaray menfaatlerini gözeten sosyal medyada bilinirliği olan insanların, taraftarları bilinçlendirmesi ve kamuoyu oluşturması çok önemli. Lille takımında oynayan 20 yaşındaki Mali'li oyuncu Yves Bissouma Galatasaray'ın ilacıdır. Bu oyuncu şuan Afrika kupasında da görev almaktadır. Lütfen bu oyuncuyla ilgili de bir analizi, ihtiyaçlarımız ve karşılanabilir maliyetini takipçilerinizle paylaşın. Elinizden geldiğince yaymaya çalışmanızı rica ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbolcu öneremem, ben gündemdeki isimleri yazıyorum sadece ama 8 numara düşüncem sabit.

      Sil
  2. Kendi görüşüm.
    Artılar maçta Carole gibi oyuncuların yeni mevkilerini benimsemesi. Carole u stoperde görünce Burak Eren hakkikaten kadroyu bildi diye düşündüm taki Sabri yi sahnede görünceye kadar.
    2) Josue nin yanında birde Dejong yada Tolga yı görmek isterim. Birhan geldikten sonra baya bir etki etti ancak Birhan belli bir dk dan sonra kaybolduğu için onunda etkisi düştü
    3)Linnes Sağ bek sol bek demeden oynuyor. Ancak hücumda iyiyken defansta soru işareti.
    4)Eren nin bütün gollerinde kahkaha attım.
    5)Doğru anlarda değişiklik yapmak önemliydi.
    6)Takım özellikle Birhan oyuna girdikten sonra tek pas işini iyi yaptı
    -Eksiler-
    1)Selçuk en kritik anda topu kaybetmeyi nasıl başarıyor.
    2)Yine gol yedik
    3)Çok ilk yarıyı görmedim ancak ikinci yarı Rodriquez sağ tarafta oynayamam diye bağırıyor. Tıpkı Keitanın, Lens in solda oynayamaması gibi.
    4) Ne yazıkki alt yapıda temel bilgileri öğretemediklerini görüyoruz Birhan nerede duracağını bilmiyordu.
    5) Sneijder in 3-0 ken oyuna girmesi. En çok savunan insanımdır Rikerink i ancak bu hamlesinden sonra hayal kırıklığına uğradım. Haid tamam yeni bir şey deniyorsun ancak Hamle oyuncusu denememek nasıl olur. Alsana Kerem i alsana Berkin i.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir