10 Ocak 2017 Salı

Evgen Khacheridi & Galatasaray, maliyet ve ihtiyaç noktasında en doğru isim


Planlar biraz da Podolski'nin Çin'e transferiyle alakalıydı ama durulan bir gündem oldu o, haliyle de stoper transferinde kesenin ağzını şu aşamada açmak güç. Vitor Hugo bu yolda en büyük gündemdi, bu transferi de keşke gerçekleştirebilsek. Lider, sol ayaklı, agresif, havanda etkili bir isimdi, benim aradığım 4 kritere de sahip. Pahalı ama, kolay bırakmıyorlar. Domagoj Vida için de aynısı geçerli, maliyetli isimler ki transfer edilmeleri zor. Keşke gerçekleştirebilsek, ayrı konu.

Bu durumda da maliyeti düşürmek gerekir, sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan isimlere odaklanarak. Evgen Khacheridi da böyle bir isim, sezon sonunda sözleşmesi bitiyor ve uzun zamandır dillendirilen ama hamle yapılmayan bir isimdi. Bir şekilde gündeme gelmesi ve bu yönde adım atılması güzel. Lombaerts gibi bir isme göre çok daha gerekli olduğunu düşündüğüm, özellik itibariyle de aradığımız tarzda olan bir isim.

Khacheridi sert bir stoper, lider özellikli ve fizik avantajı itibariyle de o çok büyük sorun yaşadığımız "hava savunması" noktasında nokta atışı. Serdar Aziz ve transferi düşünülen Ahmet Çalık gibi isimler adına da en iyi isim. Hızlı değil doğal olarak, çakılı bir stoper ve yanında oynayacak ismin de hamleli, hızlı bir isim olması gerekiyor. 

Serdar Aziz ve Ahmet Çalık'ın hamle noktasında iyi olduğunu düşünüyorum, doğru partnerler. Ujfalusi & Semih Kaya hattı deriz ya, Khacheridi ile Ujfalusi arasında özellik farklılıkları var ama Semih Kaya'nın o dönem hareketli ve hamleli oyunu değerliydi. Khacheridi de yanında böyle bir isim ister, bu durumda da Hakan Balta'ya yol görünür.

Beli dönmeyen isim Hakan Balta, Arabistan'da oynanan hazırlık maçında da bana göre iflas bayrağı açıldı ve acilen 2 stoper hamlesi gerekiyor. Khacheridi ile lider özellikli stoper sorunu çözülür, sertlik katılır ve havadan gol yeme durumu mutlaka biraz olsun dindirilir. 

Oynayan bir isim de, gözden düştüğünü söyleyemeyiz, Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon 6 maçta 90 dakika forma giydi. Sözleşmesi bitiyor, bununla alakalı bir gündem var ve ayrılacak gibi görünüyor. Galatasaray bu konuda biraz geç kaldı ama harekete geçmesi güzel.

Lombaerts dışında düşünülen stoperlerin hepsi doğru ama maliyet noktasını da düşünerek Khacheridi'nin en mantıklı isimlerden biri olduğunu düşünüyorum. 29 yaşında, tecrübesi de belli ve coğrafya itibariyle de uyum noktasında sorunlar yaşanacağını düşünmüyorum. Umarım gerçekleşir diyelim, gerçekten iyi bir stoper.

3 yorum:

  1. Kendi ulkesi disina hic cikmamasi bir handikap degil mi ? Eger sozlemesi bittigi icin sembolik bir transfer ucretine anlasirsak su gunlerde hic bir taraftar hayir demeyecektir. Aksi olursa gecmisten hic ders almamis olabiliriz. Takim ne zaman basarili olduysa defansif gobekte hep sarsilmaz karakterli ve ulusararasi kariyeri olan bir stoper bulundurdu. Ulfa'dan beri bunun eksikligini cekiyoruz. Gonul isterdi ki 2-3 milyonluk transfer bedeli dokup bir sene sonra gonderdikleri adamlar yerine 8-9 milyon verip Ingiltere, Almanya ve ya Italya tecrubesi olan tas gibi bir stoper getirsinler ve 3-4 senelik sozlesme imzalasinlar. Keza Astori, Maicon, Corluka gibi bir stoperi gormek isterdik su takimda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil, çünkü Ukraynalı bir ismin burada uyum sorunu yaşadığını pek görmedim. Ben de Astori'yi görmek isterim mesela, sol stoper, pas tekniği muhteşem, lider bir isim ama gerçekçi hedef değil maalesef :)

      Sil
  2. balkanlar rusya ve ukrayna transferde öncelikle izlenmesi gereken rotalar olmalı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir