4 Ocak 2017 Çarşamba

Luciano Narsingh & Galatasaray, çizgide oynayan bir kanat oyuncumuz yok


Yasin Öztekin'in Galatasaray'da bir geleceği görünmüyor ve gelecek ilk teklifte de satılacağı bariz bir durum. Katar'ın ilgisinin olacağını düşünüyorum, Çin ve ABD işi zor. Almanya'ya da dönebilir ama Yasin Öztekin'in yıldız olma sevdası kendisini Katar'a taşır, iyi de kazanır. Galatasaray'da da iyi kazanmak istiyordu ama ego zehirlenmesi yaşadı maalesef, her ne kadar iyi iş çıkarmış olmasına rağmen. 

Garry Rodrigues işinin yakın olması da Yasin Öztekin için yaşanan bu süreci hızlandırmış olmalı. Belli ki en az bir kanat oyuncusu alınacak, o isim de terslik olmazsa Garry Rodrigues gibi. Narsingh işi ise sözleşmesinin sezon sonunda bitecek olmasından ötürü gelişen bir durum. İstanbul'a da geldi, yönetimle yemek yediler hatta. Gizli bir operasyon, ilgi var ama sezon sonunda mı atılır bu adım yoksa bu ay içerisinde görür müyüz bilemiyorum.

Bruma'nın ayrılık durumu var çünkü, hatta kesin görüyorum. Sözleşme uzatsa da bu değişmeyecek, Bruma sonrasını da iyi planlamak lazım. Garry Rodrigues yetenekli bir isim ama küçük takımların yıldızı gibi bir hava var, Galatasaray'da neler yapar bilemiyorum. Narsingh ise daha kariyerli, bilinen bir futbolcu. Kalitesine güvenmek daha mümkün, her ne kadar eski havasında olmasa da.

Rodrigues'e oranla daha ihtiyaç ayrıca, Rodrigues de sol kanatta oynayan bir isim. Bruma'yı sağa çekmek anlamına gelebilir bu, haliyle de maksimum faydayı almak zor. Rodrigues için de bu geçerli, sağ kanatta etkisi o kadar büyük değil ve elimizdeki tüm kanat profilleri de içe kat eden cinsten. Narsingh ise sağ kanat, çizgi oyuncusu. Sağ ayağını kullanıyor, çizgiyi kullanan bir isim ki böyle bir profil elimizde yok. Forveti besleme noktasında ihtiyaç bu bence. 

Düşüşte ama, eski havası yok. Galatasaray iyi bir çıkış noktası olabilir, Sneijder'in ortamına girecek çünkü. Lens'e çıkıyor her kapı, Fenerbahçe'de yarattığı fark büyük ki o da çizgi oyuncusu, sağ kanadı müthiş kullanıyor. Onun da son dönemleri parlak değildi mesela, Fenerbahçe'de yeniden Hollanda Milli Takım'ına yükseldi mesela. Narsingh'de de bu çıkışı beklerim ki makul fiyatları konuşacağız, sezon sonunda sözleşmesi biteceği için. Ocak ayında da gelse, sezon sonunda da gelse atılması gereken bir adım.

4 yorum:

  1. Elimizde bir kanat oyuncusu daha var ve kimsenin aklına gelmiyor. Lucas Ontivero hiç denememelerine şaşırdım doğrusu. Takımın parası yok biz transfer yapmaya çalışıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ontivero kanat değil aslında, Tevez tarzında. 10.5 numara dediklerimizden.

      Sil
    2. Sanki bana kanatta denenebilir gibi geldi. Ters ayaklı kanat oyuncusu tarzı var. Tabi ilk 11 oynaması çok zor benim kafamdaki düşüncü rotasyon yada kupa maçları olması idi.
      Narsingh için çizgiyi kullanan bir oyuncu dedin. Bu tarz oyuncular bildiğim kadarı ile gol yükünü çok üstlenmezler(Keita). Geçen sene Dortmundtan aldığımız ama alamadığımız oyuncuda bu tarz yanılmıyorsam.
      Sence o tarz bir oyuncu mu gerekir yoksa Sağ ayaklı ama forvet özellikleri olan bir oyuncu mu gerekir(Sinan gibi). Çünkü eğer dikkat ettiysen Sok kanattan atak yaparken diğer kanat oyuncumuz içeri girme konusunda çok geç kalıyor. Bu yüzden orta kesmek anlamsızlaşıyor(Eren kafayı vuramadığı taktirde kontra atak).
      Bunun dışında oyun enine fazla geniş oynayan takımız(Sağ kanat ile sol kanat oyuncusunun arasındaki mesafeden bahsediyorum) Bu bizim takım savunmasını etkileyen birşey aynı zamanda. Orta sha oyuncularımız merkezi iyi kapata oyuncular olsa bir nebze toparlanabilir bir durum ama hiçbiri öyle değil.Bunun dışında takımda kimse tek top ile bir kanattan diğerine oyunun yönünüde değiştiremiyor(Gökhan İnler gibi bir adamımız yok). Bu geniş alanda oynamanın bir getirisi yok.
      Yani bu durumda "çizgiye basan" diye tabir edilen oyuncu katkı sağlar ancak gol açısından pek bir artı sağlamaz düşüncesindeyim.
      Örnek: Barcelonanın Simaoyu Figodan sonra devamlı oynatması. Ki onlarda Rivaldo gibi forvetimsi bir oyuncu da vardı. Ancak başarılı olamadılar ve şuanki hocaları olan adamı oynatmaya devam etmişlerdi

      Sil
  2. Kesinlikle doğru adım. 8-9 senedir hasret kaldığımız, eksikliğini çektiğimiz Keita tarzı çizgide topla buluşan ve asist özelliği yüksek bir oyuncu, gelirse uyum sorunu yaşamayacaktır. Lens etkisi yaratır. İnşallah olur diyelim.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir