11 Şubat 2017 Cumartesi

22 yaşında, hala önünde şans var ama Galatasaray'da nasıl olacak?


Koray Günter'in potansiyelinden kimse şüphe etmez, transfer edildiğinde de beni heyecanlandıran bir isim olmuştu. Bildiğim, takip ettiğim bir futbolcuydu ve daha önemli işler yapabilirdi. Şans bulamadı diyemeyiz, önemli şanslar yakaladı ama yapamadı işte. Beklenen gelişimin uzağında kaldı, gün itibariyle de yeni sezonun transfer politikasında takas olarak kullanılabilecek futbolcuları arasında yer alacak.

İyi bir fiziği var, onunla birlikte oynayan futbolcuların yorumu bu. Drogba ve Chedjou gibi isimlerden bahsediyorum, Koray Günter'i gördüklerinde ilk yorumları buydu. Top tekniği iyiydi, pas özelliği daha da büyüyebilirdi, farklı bir stoperdi. Olmadı, devamlılığı sağlayamadı. 22 yaşında, hala önünde şans bulunuyor ama Galatasaray'da olmayacak gibi. Orası da kesine yakın, gün itibariyle stoper noktasında bir kalabalık var.

Sezon başında yaşadığı sakatlık büyük şanssızlık oldu, bu sakatlığın ardından nasıl döneceğini de bilmiyoruz. Sezon başında o sakatlığı yaşamamış olsa yüksek ihtimalle bir takıma kiralanacaktı ve bu sezon gelişimini görmek adına güzel bir fırsattı. Bugün ise stoper konusunda hala sıkıntılıyız ama Chedjou, Hakan Balta, Semih Kaya, Ahmet Çalık gibi isimler yetersiz gibi görünse bile bir kalabalık var, Koray Günter bu isimler arasından kafasını kaldıramaz. Serdar Aziz de dönecek, tarihin en enteresan stoper rotasyonlarından biri.

Dönmesine sevindim, yeni sezonda onu iyi bir takımda kiralık izlemek ve gelişimini takip etmek isterim. Özellik anlamında farklı bir stoper, onun gibi yerli stoper pek yok. Hem tekniği, hem de pas özelliği iyi olan iyi bir yerli bulmakta zorlanırız, kolay kaybetmemek lazım. 22 yaşında dediğim gibi, hala şans var ama o şansı Galatasaray'da yakalaması imkansızlaştı. Potansiyel anlamında ucu açıktı ilk geldiğinde, o uç kapanma noktasında ama zorlamak gerekiyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir