20 Şubat 2017 Pazartesi

Bruma'yı kaybetmek için değil, takım adına kazanmaya yönelik bir adımdı


Tudor dönemi hızlı başladı, Rizespor maçında Bruma'nın kadroda yer almaması büyük bir sürpriz. Bu sezonun Galatasaray adına belki de en gözde ismi, özellikle de deplasmanlar düşünülünce. An geldi, sadece Bruma'nın ayağına da baktık birçok maçta. O da belki bunun verdiği öz güvenle midir bilinmez ama takım oyunundan biraz koptu, sadece kendi futboluna odaklandı. Bu süreçte de takımı ayakta tuttuğu da oldu, Bruma neden pas atmıyor sorularını da sordurdu.

Tartışılıyor bu konu, Tudor doğru mu yoksa yanlış mı yaptı gibisinden. Tam manasıyla ne yaşandı bilmiyoruz ama az çok belli. Tudor, Bruma'nın biraz daha takım oyununa uymasını istiyor, Bruma da bu 3 günde buna tam anlamıyla uyamıyor ve sonrasında yedekler arasında yer alacağını öğreniyor. Bunun öğrenince de Rize'de yedek kalacaksam gelmek istemiyorum diyor ve Tudor da gelme diyor. Olay bu yani, bana sorarsanız da Tudor haklı, doğrusunu yapmıştır.

Bruma önemli bir koz, onun varlığında da belki Rizespor'u yenecektik ama Florya'nın bu düzenini eleştirmiyor muyduk zaten. Futbolcuya dayalı bir düzen var, onlar ne istiyorsa o oluyor. Riekerink döneminde ise zirvesini gördü bu konu, çiftlik tabiri doğrudur. Tudor da bunu yıkmak adına ilk adımı attı, gerisini getirir mi bilmem ama doğru başlangıçtır bu. Rizespor karşısında kazanamazsınız ama gelecek için bir mesaj vermiş oluyorsunuz, günü değil ama yarınları kurtarmak anlamında.

Bruma'yı silip atamayız, bu maç özelinde yaşanan bir konudur bu. Tudor'u çok despot biri gibi nitelendiriyorlar ama öyle olmadığını da düşünüyorum, Tudor'un da ilk işi Bruma'yi yeniden kazanmak olacaktır. Beşiktaş karşısında Bruma takımda yerini alır ve kendi oyunundan ziyade, önceliğini takıma verdiğinde de çok daha iyi bir noktaya gelebilir. Tudor'un mutlaka Bruma üzerinde de olumlu bir etkisi olacaktır.

Bu yüzden de çok fazla konuşmaya gerek duymuyorum. Sonrasına bakmamız lazım, Rizespor maçında alınan bu karar bir mesajdı ve bana göre doğruydu. Ortada futbolcuyu kaybetmek gibi bir durum da yok, aksine kazanmaya yönelik bir adımdır bu. Ama futbolcuya dayalı düzeni yıkmak gerekiyor, Tudor'a bu noktada güveniyorum, umarım bozmaz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir