30 Mart 2017 Perşembe

18-22 yaş aralığında Dünya'nın bir numaralı kulübü; Borussia Dortmund


2020 yılına kadar Dortmund hiç transfer yapmasa bile böyle bir kadroya sahip olabilir. Goal.com'un yaptığı güzel bir çalışmaydı ki bu çalışmayı Mahmoud Dahoud transferiyle birlikte yeniden hatırlıyoruz. O da 2020 yılında 24 yaşına girecek, yani bu kadronun önemli bir parçası. Isak, Pulisic, Passlack, Dembele, Emre Mor, Merino, Weigl ve Dahoud'un yaş ortalaması 19. 

Dortmund'u idare edenlerin şöyle bir sözü var, Twitter'da Orhan Uluca paylaştı "18-22 yaş arasında dünyanın bir numaralı kulübüyüz, ilk seçeneğiz". Bu futbolcuları Dortmund keşfetmiyor, çoğu da göz önünde olan futbolcular ama tercihleri Dortmund oluyor. Barcelona, Real Madrid, Bayern Münih, Juventus ya da aklınıza gelebilecek çoğu dev takımın talip olduğu futbolcular ama tercihleri Dortmund. 

Sağladıkları gelişim büyük çünkü, şans buluyorlar, değerlendiriliyorlar ve zamanı geldiğinde önemli rakamlar kazandırarak Dortmund'dan ayrılıyorlar. Dortmund'un şimdi yapması gereken şey ise bu gençleri doğru tecrübelerle buluşturmak, şampiyonluk ihtimalinden de söz etmek adına. Geliştirici bir kulüp ama Avrupa'nın da en büyüklerinden biri, hedefler var derken bu yönde adımlar da gerekli. 

Dahoud hamlesinin kıymeti ise geldiği gibi katkı verebilecek olması. Gladbach'dan tanıyoruz, genç yaşına rağmen önemli bir tecrübesi var. Weigl'la birlikte de çok sağlam bir orta saha hattı oluşturacaklar, hatta 2-3 sene sonra Dünya'nın en iyi orta saha oyuncularından biri olabilecek potansiyeli de var. İlkay Gündoğan'ı hatırlayın, onun Dortmund'a geldiği güne oranla potansiyeli çok daha yukarıda, öyle diyeyim. 

Çok büyük bir hamle bu, hem gelecek, hem de gelecek sezon için şampiyonluk yarışı noktasında. 15 milyon avro'luk serbest kalma bedeli varmış bu arada, Gladbach çok daha fazlasını kazanabilirdi, bu madde ellerini bağladı. Futbolcunun ise ipler elindeyken Dortmund'u seçmesi her şeyi anlatır nitelikte..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir