21 Mart 2017 Salı

Bir futbol aklının yönettiği Galatasaray'ı bir gün görür müyüz?


Twitter'da Nordic_Footy hesabı güzel bir istatistik çıkarmış. Süper Lig kulüplerinin son 5 yılda transfer rakamlarını derlemiş. Galatasaray'a bakacağız tabii biz, rakamlar elbette iç açıcı değil. Zarar ediyoruz, sadece transfer noktasında değil elbette ama bu işin kalbinde ödenen yıllık ücretler ve bonservisler var. Ffp'den cezalı bir kulübüz ama biz hala bu olaya "65 milyon avro'luk maaş bütçesini aşmayalım yeter" gözüyle bakıyoruz. Şu an 61 milyon avro'da olduğumuz söyleniyor ama açıklanacak rekor zarardan bahseden yok. Şu tabloda Beşiktaş'a bakın mesela, son iki sezonda transfer noktasında kar elde ettiler ve durumları ortada. Başarılar tesadüf değil yani, iş doğru plan ve projede bitiyor, Galatasaray'da bunu yapabilir. Geçen sezon 10 milyon avro civarında bir kar var mesela ama plansız, programsız hareketin yaşattığı zarar daha büyük oldu. Burak Yılmaz örneği verebilirim, gittiği tarih ve biten forvet rotasyonu. Bu sezona baktığımızda ise yine 10 milyon avro'luk zarar, e geçen sezon sağlanan kazancın ne anlamı kaldı. Futbolcu satmak, satmak için ise o isimleri doğru pazarlamamız gerekiyor. Podolski'yi sadece 2.8 milyon avro'ya satarak olmuyor o iş, futbol aklı burada yatıyor işte. Futbolcu satamıyoruz, sürekli bonservisli futbolcu alma peşindeyiz ve serbest futbolcu piyasasına bakmıyoruz bile. 2013-2014 sezonunda rakamı görüyorsunuz dimi, 40 milyon avro'luk bir zarar, o meşhur ara transfer dönemi. Bir futbol aklının yönettiği Galatasaray'ı bir gün görür müyüz dersiniz?

2 yorum:

  1. Yukardaki rakamlar insanın moralini yeterinde bozuyor ben oyuncularımızı değerlendirmeye devam edeyim.
    Orta Saha:
    Selçuk İnan: Futbol severlerin efsane Manisaspor ile karşımıza çokan Selçuk daha sonra Trabzonspor un efsane kadrosunu oluşturmaktı bir sonraki görevi. İlk başlarda Ceyhun ile daha sonra gerçek partneri Colmanla efsane orta saha bloğunu oluşturmayı başardı. Defansın arkasına attığı isabetli pasları, ilerde yaptığı pres i, Ceza sahasına bıraktığı paslar ile Fenerbahçenin efsane forvet arkasını Alex in bile dikkatini çeken Selçuğun bir sonraki durağı Fatih Terimli Galatasaray olmuştu.
    Bu sefer Melo ile kurduğu birliktelik ile Galatasarayda uzun zamandır görülmemiş bir ikili oluşturmayı başardı. Daha sonra Wesley Sneijder in gelişi ile önü tıkanan ve bazı nedenler ile performansı düşen orta saha ilk sezonki performansının hep arkasında kaldı.
    Son zamanlardaki yavaş oyunu, ileri oynamadaki tutukluluğu ve defansif konuda isteksiz tutumu taraftarın homurdanmasına neden oldu. Ayrıca hücumdaki üretkenliği önceki sezonlardan daha az.
    Geleceği: Yaşının ve oyun temposunun Tudor un istediği orta saha oyuncusu olması için büyük handikap. Mevki değişikliğini kabullenemeyen oyuncu ne yazıkki Galatasarayın geleceğinde olmaya yetecek hiç bir ışık yok.

    Tolga Ciğerci: Uzun zamandır sıkıntı olan Melo nun yokluğunu doldurmak için Hertha Berlin den alındı. Fenerbahçe maçına kadar ortasahanın değişmezi olsa da araya giren sakatlığı ve uzun süre gelememesi ondan çok büyük şeyler götürmüş. Dönüşündeki performansı ilk gelişini arattı. Başta yüksek koşu temposu ve orta sahadaki hareketliliği, topla dribling i, pozisyon bilgisi ile mevkidaşlarından ayrılıyor. Ancak yüksek pas hatası,yüksek şut sayısına rağmen düşük isabeti, düşük konsantrasyonu ve sakatlığa meyilli olması onun handikapları. Tudor un istediği orta saha bölgesinde pozitif özellikleri ile tam aranan kan. Ancak negatif yanları onun hakkında soru işaretlerine neden olmakta.

    Geleceği: Tudorlu sezon başı kampı ile Tudor un ilk 11 inde kendine yer bulabilir.

    Dejong: Sezon başında üçüncü tercih olarak beklenen isimdi. Cheik Tiote ,Lassana Diarra yı bekleyen taraftar bu iki isimin sorunları nedeni ile Amerikadan Hollandalı oyuncu Dejong u transfer etti. Dİnanizmi ile seyircinin dikkatini çeken DeJong ne yazıkki eski günlerinden uzaktı. Tüm iyi niyeti ile topu ileri taşımaya çalışan Dejong ne yazıkki Gs ın aradığı kan olamadı.

    Geleceği: Yaşı ve hızı artık çok uzaklarda olduğu için ne yazıkki Tudor un isteyeceği bir oyuncu olmaktan uzak. Galatasarayda bir sezon başını görebilmesi "normal şartlarda" imkansıza yakın.

    YanıtlaSil
  2. bu tabloda görüldügü gibi sayin AYSAL 66 mio. € zarara ugratmis bizi ve onun yüzünden suanki yönetim istedigi parayi oyuncu alarak harcayamadi cünkü kasa bos. ama ona ragmen sayin ÖZBEK ilk geldigi sezon 10 mio. € arti koymus kasaya ama antrenör yanlisi yaptigi icin bu sezon arti yaptigi parayi maalesef bu sezon geri aldi ama zarara ugratmadi ne kazanildiysa onu harcadi fazla eksiye girmedi, onun icin bu yeni sezonda ona son yili verilmeli ve TUDOR´la iyi bir takim kuracaklarini düsünüyorum. 2018´deki secimi beklemek daha mantikli bence hem TUDOR hemde suan yürütülen projeler icin simdi bir secim karari herseyi aksatirir kulüp islerini

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir