31 Mart 2017 Cuma

Bu yaşananlar sonrası tarafım Ergin Ataman, dün yazdığım her şeyi de unuturum


Ergin Ataman'la ilgili yazdığım yazılar paralellik gösteriyor, çünkü hala aynı düşünüyorum. Ergin Ataman'la kopan bir bağ var, düzeleceğini de düşünmüyorum. Saha içine baktığımızda da durum aynı, bu sezon büyük bir hayal kırıklığı, kabul edelim ki Ergin Ataman kaynaklı bir başarısızlık bu. 

Ayrıca kendisine Milli Takım mevzusundan ötürü de kırgınım. İstifa etmesi gerektiğini daha önce de yazdım, normal olan buydu. Lakin Baskonia maçı itibariyle normal olan durum diye bir şey kalmadı, tribünde yaşananlar kabul edilemez.

En azından kendi izlediğim dönem için yazayım, Ergin Ataman bu şubenin en büyük figürü. Ondan büyüğünü görmedim, yaşamadım. Bugününü tartışıyoruz zaten ama bazı değişmeyecek gerçekler var, kabul edin ya da etmeyin. Ergin Ataman, Galatasaray için çok büyük bir değer. 

Yıllar sonra gelen lig şampiyonluğu, Euro Cup zaferi, hepsinin ötesinde sürekli zirveye oynamayı hedefleyen bir yapı. Bugün basketbolu konuşuyoruz, başarıları ya da hayal kırıklıklarını yazıyor, üzülüyor veya seviniyoruz. Galatasaray için basketbolun bu noktaya gelmesinde Ergin Ataman'ın payı büyük, belki de en büyüğü.

Bunları unutmamak lazım, Baskonia maçında yaşananlar kabul edilemez. Tepki verebilirsin, istifaya davet edersin ama maç başlamadan başlayan küfürler, hocanın maç başında soyunma odasına gitmek zorunda kalması, soyunma odasına girdiğinde söylenen çirkin söylemler ve Ergin Ataman'ı destekleyen kesime uygulanan şiddet. Bugün Galatasaray basketbolu açısından acı bir gün, bu tablo asla kabul edilemez.

Mevcut şartlarda da bir taraf seçmek gerekirse ben Ergin Ataman derim. Saha içini falan da unuturum ya da daha önce yazdıklarımı, bu yaşananları hak etmediği için. Galatasaray yönetimi bir mesaj yayınladı, yaşananlara en ağır tedbirlerin alınacağına yönelik. Umarım arkasında durulur ve hesap vermesi gerekenler verir. Bu tip seyircileri bir daha Galatasaray tribünlerinde görmemek dileğiyle..

1 yorum:

  1. Dün yaşananların mantıklı izahı olamaz. tek kelime ile kepazelik. Hoca kalacağını açıklamıştı. Ardından yavaş yavaş tırmanan tribün tepkisi gelmeye başladı. Bana provokasyon gibi geliyor. Hakan Şükür olayı yönetimin ne kadar acz içinde olduğunu gösterdi. Birileri GS'yı karıştırmak istiyor ama kim? gelecek günlerde resim daha net görünecektir. Yönetimin açıklaması yeterli değil. Ataman gitmeli çünkü kafası karışık, çok yıprandı ve bizim 20-30 milyon avrolara çıkacak bütçemiz yok. Az parayla gençlere şans vererek adım adım büyümeliyiz. Ataman hocamız bu tür bir yapılanmaya uygun değil. Bu nedenlerlel gitmeli ama alkışlarla böyle alçakça provokasyonlarla değil.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir