30 Mart 2017 Perşembe

O gün şampiyonluk değil, Hagi'nin vedası konuşuluyordu


Hagi'nin vedasından, son Trabzonspor maçı. Vedası da muhteşem olmuştu, damga vurduğu bir maçtı ki tarihi de verelim, 26 Mayıs 2001. Şampiyonluk şansı son maça taşınmıştı belki ama düşük bir ihtimaldi. Fenerbahçe bu tarz son maç travmalarını sonrasında çok yaşadı ama o gün olmadı, Samsunspor deplasmanında kazanmışlardı ve şampiyon oldular. Galatasaray'ın ise 3 farklı kazanması gerekiyordu, kazandı. Tabii bu kimsenin umrunda değildi, o gün şampiyonluk değil, Hagi'nin vedasını konuşuyorduk..

2 yorum:

  1. Amisosia55 : İlk söz .. Kral Serkan'a.
    Zira hikaye kahramanın sağ ayağına.

    Büyük golcüydü yanlış zamanda geldi Galatasaray'a...

    Ne gündü be ! Samsun stadının 3/4'ü Fenerlilere tahsis edilmiş. Sadece bir kale arkası Samsun taraftarına açılmış. Stad fenerli kaynıyor. Ergenim o zamanlar. Evde tam stadın yanında. Dersaneden çıkmış eve geliyorum. Her yer sarı lacivert. Dilimde gün yüzü görmemiş küfürler, içimdeki heyecana ademin kelimeleri yetmez. Derin bir hüzün yok değil aslında. Nasıl olmasın ki bilader ! Adımız Küçük Hagi konmuş mahalle büyükleri tarafından. Ergenlik ya dünyanın en güçlü adamı benim namımda küçük Hagi'ya imkansızı yaparım edası yürekte. Yürek dediysem de deli yürek gibi sadece film kahramanı gibi :) Tahrik olmak için bir nesneye gerek olmayan zamanlar, hep tahrik olmuş geziyoruz ortalıkta. Bastık kalayı haliyle kapalının önünde fener bayraklarının gölgesinde. Allahtan tazı gibiyiz o zamanlar. Mabadımın acıdığını hissediyorum kaçarken. O kadar acıyor ki "ulan yakaladılar tekme mi atıyor şerefsizler "diye dönüp bakıyorum. Tekme atacak mesafede kimse yok oysaki sonra anlıyorum ki topuklarımla mabadıma masaj yapıyor muşum kaçarken ! :) Küçük Hagi'yiz ya sinsiyiz onun gibi :) Yetenekten değil Hagi oluşum fanatikliğimden. Mahallede ki kahvenin önüne çektim peşimde 20 fenerliyi. Sonu hüsran oldu onlar için tabi :) İşin daha garibi fenerlileri fenerlilere kırdırdım :)) Trabzonla oynanan ilk maçta 4-1 bitmişti deplasmanda. Zaten son bir iki seneye kadar genelde 4 atıyorduk deplasmanda trabzona. Kader bu ya Ali Sami Yen'de ilk golünü 20'li dakikalarda Trabzon kalecisi Nihat'a atan Hagi son golünü de yine o ilk golü attığı Nihat'ın yedeği olan Metin Aktaş'a attı. Ve veda etti Sami Yen'e. Samsun maçı Samsunspor 1-0 öne geçmiş. Ali Akdeniz atmış golü. İki maçta da ilk yarının sonları gelmiş. O ara Hagi son golünü atmış ve skor 3-0 olmuş Sami Yen'de. Samsun'da dakika 46 ilk yarının son saniyesi. Yay etrafında uyduruk bir frikik. Topun başına 1,5 sezon sonra Hagi'nin formasını teslim edeceğimiz Revivo. O zamanlar zaten penaltı gibi frikik atıyor namussuz. Vurdu çatala. 1-1. Fener'in ilk tehlikeli atağı. Samsun sanki şampiyonluk maçında oynar gibi muhteşem oynuyor. İkinci yarı başında enteresan bir olay oldu kimse konuşmaz ! Samsun stadında ev sahibi ile deplasman takımları yerin altında bulunan soyunma odalarına farklı köşelerden girer. Ve samsun her zaman yedek kulubesinin oradaki bölgeden çıkar hiç değişmez. O günde aynı yerden çıktılar ama o gün Fenerbahçe'nin bütün yöneticileri de ikinci yarı da o kapıdan çıktılar hemde soyunma odalarında olmamaları gerekirken. İkinci yarı sahada olmayan Samsunspor ve sonuç 1-3. Ali Sami Yen ilgilenmedi bile o sonuçla. Dönüp bakmadı bile o güne. Bir veda busesi tesellisi arayışı içerisindeydi çünkü. Herkeste aynı ümit ; " BELKİ BIRAKMAZ ". Deseydi ki " bırakmıyorum ulan " Ali Sami Yen bayram yeriydi kaçan şampiyonluğa inat. Bıraktı ! Herkesin gözü yaşlı kaçan şampiyonluğa değil bir daha gelmeyecek olana ağlıyordu. Bir şarkı mısrasında söylediği gibiydi halimiz " şimdi eşim dostum beni hastayım sanıyor, Yastayım ! Hiç kimse bilmiyor "
    31 Temmuz 1996'da başlayan macera kağıt üzerinde 26 Mayıs 2001'de bitsede Galatasaray varolduğu sürece sonsuza dek bitmeyecek. Ve ben kendimi her zaman dünyanın en şanslı nesli olarak görmeye devam edecem. Ben futbolu, imkansız bir adamdan öğrendim. Şimdiki yıldızların yanında figüran bile olamayacağı bir başrol oyuncusundan öğrendim. Ve ben torunlarıma muhteşem bir miras bıraktım... " Oğlum ! Dedem Hagi'yi canlı izlemiş lan " Bu şeref bana yeter artar vesselam. Sağ ayağında dünyayı yazan adam... Oysa ki solaktın... Üstad sol ayağının hikayesini yazmak senin işin.

    YanıtlaSil
  2. Amisosia55:

    Yazının akışı içerisinde unutmuşum yazmayı :) O sene o maçın ilk yarısında muhteşem oynayan ama ikinci yarı dökülen Samsunspor takımından ; İlk yarı golü atan Ali Akdeniz ve yine ilk yarı muhteşem oynayan Celil Sağır, o yaz Fenerbahçe'ye imza attılar. Tümer ve İlhan Mansız'da Beşiktaş'a. Ek bilgi ! O maçın hikayesi bu transferlerde saklı çünkü...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir