3 Mart 2017 Cuma

Lukas Podolski Vissel Kobe'de


Takıldığım bir nokta var. Ocak ayı boyunca Podolski'nin transfer ihtimalini konuştuk. Önce bir Çin iddiası ortaya atıldı, 10 milyon avro'ları düşünüyorduk, 7 milyon avro'luk teklifi beğenmiyorduk. Bunu söyleyen Levent Nazifoğlu. Şubat ayı içinde ise 3 milyon avro'luk bir Japonya ihtimali ortaya atıldı, Nazifoğlu bunu da beğenmediklerini söyledi ama dün itibariyle 2.6 milyon avro'luk satış açıklandı. Galatasaray yönetim zihniyetinin özeti budur arkadaşlar.

Podolski'den en kötü ihtimalle 5 milyon avro kazanmak lazım, bu da yönetici kabiliyeti gerektiren bir olay. Çin başka bir olay, Japonya'ya gidişini bununla kıyaslayamam, Japonlar o kadar büyük paralar ödemiyor ama Podolski'nin adı da daha fazlasını kazanabilmeyi gerektiriyordu. Sezon sonu gidiyor, sözleşmesi gelecek sezonun sonunda bitiyor gibi etmenler de fiyatı düşüren etmenler ama Podolski'yi ucuza sattık, kabul etmek lazım.

Podolski kendi pr'ını seven bir adam, Japonya'ya gidişini böyle yorumluyorum. Sanmıyorum ki Çin'e gitmek istesin, bence istemedi ama Japonya'yı reddetmedi. Sponsorluklar, Uzak Doğu piyasası derken başka planları olmalı, kendini sevdiren, iyi anlatan, reklamı bilen bir futbolcu. Podolski'nin sosyal medya kullanımı üzerinden bile tonla çıkarım yapılır. Umarım Podolski'den bir şeyler öğrenmişizdir diyeyim bu konuda.

Podolski'nin bugün gitmesiyle, sezon sonunda gitmesi arasında bir fark yoktu ama. Odağını yüksek ihtimalle kaybedecek, sonuçta gerçekleşecek bir transfer var ve Galatasaray da hedef noktasında çok fazla yara aldı. Büyük profesyonel, Galatasaray'ı da çok benimsediğini düşünüyorum ama benim için bugün ya da yarın arasında bir fark yoktu.

Galatasaray'a transferini çok beklediğim bir futbolcuydu, bu formayı mutlaka giymesi gereken. Gelişi de beni çok mutlu etmişti ve büyük beklentim vardı. Kaderdi bu formayı giymesi, içimizde o ukte kalmadı diyelim. Beklentim gol noktasındaydı, onu da karşıladı. İstikrarı sorun oldu ama, sezonların neredeyse yarısında sakat olması, Almanya'ya sık gidişleri gibi. Kötü bir döneme denk gelmesi de onun şanssızlığı, çok daha iyisini de yapabilirdi. Galatasaray'ın Podolski'li sezonları kötü geçti ama Podolski'nin Galatasaray kariyeri için aynı şeyi söyleyemem.

1 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir