28 Mart 2017 Salı

Umarım Sinan Gümüş Moldova maçını izlemiştir ve neden ben yokum diyordur


Yabancı sınırına en güzel cevabı verdik galiba, Cengiz Ünder'in attığı gol bunun imzası gibiydi. İyi olan oynuyor, yatırım yapan her şekilde kazanıyor. İyi bir jenerasyon var, istikrarlı şekilde devam edersek orta ve uzun vadede kazanacağız. Moldova karşısında oynayan futbolcular değil sadece, orada olmayan isimlerle de. 

Nedense gündem yabancı sınırı, bunu tartışmak yersiz. Geçtiğimiz günlerde de yazdım, zaten sürekli konuşuyoruz. Emre Çolak, Çağlar Söyüncü ve Enes Ünal diyeyim, yabancı serbestliğinin Avrupa'ya attığı futbolcular diye düşünüyorum. Yine giderlerdi belki ama bu kadar rahat değil, yabancı serbestliğinin yarattığı ortam bu. Bu sayıyı arttırmamız durumunda ise Milli Takım çok daha başarılı olacak, bu futbolcular gittikleri takımlarda yedek oturmuyorlar.

Yabancı sınırını böyle tutalım ve Altınordu gibi düşünen takımlara da yatırım yapalım. Eminim ki ülke futbolu çok daha ileri noktaya gelecek. Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü o altyapı kaynaklı, devamı da gelecek. Aynı Cengiz Ünder şampiyonluk yarışı veren Başakşehir'in de değişmezi. Oynatan yine oynatıyor, herhangi bir zorlama yok. İyi olan oynayacak zaten, burada yeterli şansı bulamadığının düşünen ise daha rahat Avrupa'ya gidecek.


Daha fazla uzatmayayım, zaten konuştuğumuz konular. Benim anlatmak istediğim biraz daha farklı, Sinan Gümüş aklıma geldi. Umarım izlemiştir bu maçı ve ben neden genç kadronun içinde yokum diyordur. Güzelim potansiyeli hiç ediyor çünkü, 

Bir örnek vereyim, Podolski her idman sonrasında 30 dakika şut çalışıyor. Sinan Gümüş ise ne yapıyor, bilen var mı? Podolski'den futbol noktasında ne kaptı mesela, bilmiyorum. Podolski transfer olduğunda Sinan Gümüş için sevinmiştim, tarz olarak çok benziyor diye ama bir artı sağlamadı. Sinan Gümüş geriye gidiyor maalesef.

Erken havaya girdi, bunu da yazmıştım. Nedeni de maalesef biziz, bir anda olmadığı bir yere getirdik ve bu görüntü oluştu. Şans gelmedi diyemez, gayet geldi. Riekerink'in bu konuda hakkını veririm, Sinan Gümüş'ü ısrarla denedi ama olmadı. Tudor bir şans diyorum, bekleyeceğiz. Ama görüntünün iyi olmadığı net, Sinan Gümüş'ü Milli Takım'ın şu genç kadrosu arasında görememek beni çok üzdü. Umarım o da üzülmüştür.

23 yaşına geldi artık, genç futbolcu olmanın da bir hududu var. Sınırda diyelim, bir atılım yapması gerekecek. Biz ise onu futbol konusunda konuşamıyoruz, değerlendiremiyoruz. Forvet mi, kanat mı, ne yönde bir gelişim gösterecek? Nerede o sol ayak, nerede o sağdan içeri kat eden kanat? Geçen sezon bir çıkışı vardı, sakatlık yaşadı ama geri dönmüştü. Bu sezon nerede, ne yapıyor, nasıl çalışıyor ya da geleceğe yönelik düşüncesi ne?

Fatih Terim'in düşündüğü isimlerden biri olduğunu biliyorum, bahsi geçti çünkü. Maalesef adını dahi duymakta zorlanıyoruz, kayboldu. Galatasaray'da oynamanın gerekliliğini de unuttu, en kötü Yasin Öztekin'e baksın, nasıl bir değişim gösterdiğini ve oynamak için gösterdiği çabayı. O saçlar çok erken sarıya boyandı diyelim madem, yazık olsun istemem..

4 yorum:

  1. sayısız genç oyuncu gördük kimi yeteneksiz kimi güçsüz, örnekler çoğalır. sinan kadar "oyun içi tembel" birini görmedim ama. utanmasa terlemeyecek. oyun tarzı falan dedim ilk başta ama, ıh ıh değil.

    YanıtlaSil
  2. Takimin durumu ne ki Sinan'in durumu farkli olsun...

    YanıtlaSil
  3. Tipik hücuma dönük orta saha (ortası) oyuncusu.Kanatta oynaması çok gerekli mi? Kanattan gidecek bir sürü adam var zaten. Ne diyoruz biz orta sahadan hızlı şekilde üçüncü bölgeye geçen, alıp giden, araya kaçan, araya atan adam lazım bize.Bu pozisyonda hiç denendi mi bilmiyorum ama üzerinde durulması gerek..Düşük antreman dozunda, bir de mental olarak havaya erken girince, sakatlık ta eklenince toparlayamadı.Enerjisi yerlerde sürünüyor.Yaşı itibariyle çok ta fit görünmüyor.İlerleme olmazsa başka bir takıma kiralanmasının kendisi ve takım için yararlı olacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Sorunun tamamı Sinan da değil, hocalarda. Sarf kanat performansı alamazsın Sinan dan. Tudor sisteminde de ilerde ki 3lüden olması gerek. Sinandan bir Yasin tarzı bir değişim yaratmak Messiden bir kaleci yaratmaya benzer. Sinanı kaleye yaklaştır gerisini düşünme.
    Soru şu: Sistem için iyi oyuncu yaratmak mı yoksa oyuncuyu oynadığı en iyi sistemi oynatmak mı?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir