15 Nisan 2017 Cumartesi

5li #10; En iyi ikililer

Oldukça iyi bir etkileşim aldık ve çok ince görülmüş cevaplar geldi sizlerden. Adnan Polat / Adnan Sezgin gibi, Barış Özbek / Serkan Çalık, Baros / Kadıköy'deki direk, Ali Dürüst / Abdürrahim Albayrak gibi yanıtlar var. İşi basketbola da döktük, oradan da Arroyo / Bonsu diyenlerin oranı bir hayli fazlaydı. Sorunun konsepti şu aslında, pozisyon itibariyle yan yana oynayan isimleri düşünmeyin aslında. Biri söylendiğinde diğerini hatırladığımız her isim geçerliydi ve en çok oy alan 5'liyi sıraladım.


Bülent Korkmaz / Gheorghe Popescu

Galatasaray tarihinin gördüğü en iyi ikililerden biri, hiç kuşku yok. Yılların eskitemediği ve yerini dolduramadığı stoper hattı diyelim hatta. Bülent Korkmaz özellikle benim jenerasyonum için büyük bir liderdi, Popescu ise dönemin en kaliteli stoperlerinden biri. Galatasaray'a da çok şeyler kattı, onlardan biri de Bülent Korkmaz aslında. Popescu sonrası iddiali bir isim olmuş ve oynama alışkanlığı kazanmıştı. Takımın lideri Bülent Korkmaz'dı ama savunmanın lideri Popescu'ydu. Bu ikiliyle de Uefa ve Süper Kupa, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final geldi. Sonrasında o yer dolmadı, dolacak gibi de durmuyor. Lideri bulamadık çünkü.


Rigobert Song / Stjepan Tomas

Bülent Korkmaz / Popescu başka bir seviyeydi ama Song / Tomas ile de en azından bir istikrar sağlandı. Çok uyumlu bir ikiliydi onlar, Galatasaray'da da uzun süre birlikte oynadılar. Song liderdi, Tomas ise sert bir stoper. Bugün aranan profiller aslında, bulamadığımız. Hagi, Gerets gibi teknik adamlar bu isimlerden vazgeçmedi, aslında biraz da maddi anlamda sıkıntı yaşanan günler. Tomas bir fırsat transferi olmuştu, Song ise tanınır ama düşüşte bir futbolcuydu. Büyük şanstı yani, uyumları da yakıştı ve Galatasaray'la kazandıkları efsane bir şampiyonluk var.


Felipe Melo / Selçuk İnan

Beni genç jenerasyon takip ediyor daha çok, onların da izlediği ikililer arasında Melo / Selçuk İnan ikilisi üst sıralarda yer alır. Fazlasıyla uyumlu ve fark yaratan bir ikiliydi, Galatasaray da bu ikili üzerinden uzun yıllar devam etti, önemli başarılar / kupalar kazandı. İkisi de iddialı transferler, Selçuk İnan'ı bonservissiz getirmiş ve ligin kaderini değiştirmiştik. Melo düşüşteydi ama kalitesinden kuşku duyulamayacak bir futbolcu, Galatasaray'da farkı büyük oldu. Bu ikilinin de yerini uzun bir zaman doldurabileceğimizi düşünmüyorum.


Harry Kewell / Milan Baros

Biri denildiğinde diğerinin akla gelme konusuna "cuk" uyan ikili, Harry Kewell / Milan Baros. Aynı sezon geldiler, sakatlıklar yüzünden ilk sezon haricinde bu ikiliyi çok fazla bir arada izleyemedik. İkisi de gerek futbol, gerek karakter anlamında Galatasaray'a çok yakışan futbolculardı, Baros'un Galatasaray'da bir şampiyonluk görmesi güzel ama Kewell'ın görememiş olması çok acı. Hatta ben bu ikilinin arasına Lincoln ve Arda Turan'ı da yazayım ve dörtleyeyim. Ne büyük bir hücum keyfiydi.


Didier Drogba / Wesley Sneijder

Bu ikili de Kewell ve Baros misali, biri denildiğinde diğerinin akla gelmesi kontenjanından. Genç jenerasyon dedim, onlar kaynaklı ortaya çıkan bir ikili. Aynı dönem Galatasaray'a geldiler ve Türk futbol tarihinin gördüğü en büyük transfer hareketlerinden biriydi. Önemli işler de yaptılar, bu ikiliyi yaşamak, Galatasaray formasıyla izlemek çok keyifliydi. Daha iyisi olur muydu, elbette ama birinin etkili olduğu sezon diğeri beklenti dahilinde hareket edemedi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir