10 Nisan 2017 Pazartesi

Bu sezonun ilk değil ama en önemli finali


Bu sezonun ilk finali değil ama bulunduğumuz konum itibariyle en önemli finali. Kayserispor'a kendi sahamızda kaybettiğimiz maç ilk finaldi, şampiyonluk yolunda. İkinci final Beşiktaş karşılaşması, o mağlubiyetin şampiyonluk ümidimizi söndürdüğünü düşünüyorum. Şimdi de Başakşehir karşılaşması son final olacak, Şampiyonlar Ligi yolunda kıymeti tarif edilemez bir gün ve kazanmaktan başka bir çaremiz yok.

Ligin ilk yarısındaki Başakşehir efektinin devam ettiğini düşünmüyorum, o havaları kalmadı ama iyi ve güçlü bir rakip. Abdullah Avcı da maç maç düşünen, maçına göre plan yapan bir teknik adam. Bu tarz karşılaşmalarda da genellikle istediğini alıyor. Bu sezon 2 kez oynadılar Galatasaray'a karşı, o iki maçta da pek fazla varlık gösteremedik ve kaybettik. 

Şu an şöyle bir avantaj var, Tudor'un ne yapacağını bilememek. Riekerink dönemine göre değişim yaşadığımız doğru, iyi veya kötü, bunu izleyenler karar verir. Herkesin hemfikir olduğu bir konu var ama, Tudor'un taktik esnekliği. 3'lü savunmayı da izledik, son maçta 4-4-2'yi de. O da maçına göre plan kurabilecek, hamle imkanı olan bir teknik adam ve Başakşehir maçına da mutlaka iyi hazırlandı.

4-4-2 devam edeceğimizi düşünüyorum yine de, beklediğim 11 ise;

Muslera
Cavanda Çalık Semih Linnes
Yasin Josue Selçuk Bruma
Podolski Derdiyok

Ben bu 11'i paylaştığımda "Garry Rodrigues?" diye birçok soru aldım ama ortada bir "Sneijder mi Josue mi" durumu yok. Garry Rodrigues'in formda olduğu, iyi maçlar çıkardığı doğru ama Bruma'nın performansı düşmedi ki ya da Yasin Öztekin'in iyi görüntüsü olmadığını kim söyleyebilir. Trabzonspor karşısında Josue'nin yedek Sneijder'in 11 olmasını eleştirmiştim, Başakşehir maçında ise bu 3 kanattan hangisi oynasa Tudor'a saygı duyarım.

Kupa maçında da Ahmet Çalık / Semih Kaya ikilisiyle oynadık diye hatırlıyorum ve Abdullah Avcı'nın en önemli planı bu isimlere yaptığı baskıydı, Linnes de dahil hatta bu isimlere, şimdi bir Cavanda faktörü de olacak. Selçuk İnan ve Josue'nin oyunu iyi yönlendirmesi önemli, kanatların da beklerine yapacağı savunma katkısı. Mutlaka ön alanda baskı yapacaklar ve bu konuda sorun yaşamamak lazım.

Başakşehir'e karşı oynadığımız 2 maçta 3 tane duran top kaynaklı kafa golü yedik, diğer bir negatif etki de bu. Dikkat etmek gerekiyor ama şu 11'de Ahmet Çalık haricinde iyi bir isim olduğunu da düşünmüyorum, faullere, kornerlere dikkat etmek gerekecek. Hücum tarafında ise Selçuk İnan ve Josue'nin insafındayız, onlar kadar var olacağız. 4-4-2'de Eren Derdiyok / Podolski iyi bir ikili oldu, Podolski'nin sahte 9 özelliği bu düzende kıymetli, Eren Derdiyok ise rakip savunmayı ne kadar yıpratabilir göreceğiz. Linnes'in Adanaspor karşısında hücum oyunu maçın anahtarıydı, önünde kim oynayacak bilmiyorum ama Galatasaray'ın sol kanadı hücum noktasında diğer bir güçlü nokta.

3 yorum:

  1. Zorluk derecesi yüksek maçlarda stoperin Semih Kaya ise gol yeme ve puan kaybetme riskin her zamankinden daha fazladır.

    YanıtlaSil
  2. Finallerde ilk perde..Başakşehir içeride 13 maç oynamış hiç yenilmemiş.Ortalama 2 gol atmışlar bu maçlarda.İlk golü attıkları maçları ise kaybetmemişler.Son iki maçta puan kaybettiklerinden bu maç onlar içinde hedef maç haline geldi.Gol bulmada duran toplar ve ikinci bölgeden üçüncü bölgeye hızlı geçişleri çok iyi kullanıyorlar.Hatlar arası yakın durup, takımca hareket ederek,sert oynayıp rakibi orta sahada bozup gole gidiyorlar.Bu nedenle GS için defansif orta saha oyuncuları ve bu bölge kritik önemde.Orta sahayı kaptırmamak gerekli.Son Başakşehir maçında Linnes,Bruma Eren etkiliydiler.Yine kullanmak gerek.Başakşehirin sol tarafı zayıf tarafı oraya yüklenip geriye itmek gerek onları. Son Başakşehir maçının ikinci yarısına göre ben umutluyum bu maçtan.Yeter ki basit yemeyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umutluydum ancak sahaya cikan 11 i gorunce ellerim kırılsın dedim yazdıgım icin.Tudor sorgulanmalı.Trabzonda görmedi mi sert defans karsisinda GS cozumsuz.Rodrigez eziliyor bu sartlar altinda.Kolay gol yememen lazım ama Semih sahada.Basaksehir kenara iniyor topu penalti noktasina indiriyor olay bitiyor.Adamlardan bu sekilde 10 gol yedik belki.sadece izleyen olarak ben farkindayim ama tudor goremiyor.Mac 3-0 olunca sneijderin aklina gelmesi muthis taktik dehasi.sneijder,podolski yi resmen enayi yurduna koydu.Ve tepki görüyor takımdan belli.Bundan baska ne aciklar ki isabetli tek şut olmamasini.Tudor dönemi benim icin kapanmıştır.Yönetim tasını tarağını toplayıp gitmelidir.Tek cozum bu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir