8 Nisan 2017 Cumartesi

Euroleague normal sezonunun en iyi üçlük yüzdesine sahip ismi, Jon Diebler


Tibor Pleiss ve Jon Diebler, özellikleri itibariyle fark yaratan oyuncular. Galatasaray'da da bu farkı sezon içinde izledik ve bana sorarsanız en verimli 3 oyuncumuzdan 2'si de onlar. Diğeri de Schilb, onun içinde olduğu bir yapı hep tartışıldı ama mevcut düzen içinden konuşmak gerekiyor. Bu düzende iyi iş çıkardı, Euro Cup sezonunun da oldukça üzerinde.

Pleiss ve Diebler'ı geç kazandık ama. Ergin Ataman'ın Krstic sevdası vardı hatırlarsınız, bir yerde patlak vereceğini herkes biliyordu ama neyse ki sezon başlamadan oldu bu, hamle yapabildik. Sezon içinde bu sorun yaşansa ve Pleiss'i alamasaydık mesela? Euroleague sezonunda yaşadığımız hayal kırıklığını konuşuyoruz ya, Pleiss olmasaydı durum çok daha vahim olmaz mıydı? 

Pleiss'i sezon içinde geç kazandık, doğru rolü bulmakta zorlandık. Oysa bu tarz isimleriniz varsa onlar üzerinden setler gelişir, böyle oyuncular üzerinden iyi bir plan yaratırsınız. O kötü başlangıçta bu plansızlığın payı büyük. Aynı durum Diebler için de geçerli, Avrupa'nın en keskin şutörlerinden birine sahipsiniz ama sezon başında bu şutör üzerine çizdiğiniz tek bir set bile yoktu.

Diebler'ı da bu noktada geç kazandık ve sistem içerisine dahil ettik. Sistem içine dahil olduğunda ve onun üzerinden bazı setler döndüğünde zaten farkı ortaya çıktı. Sezon başında eleştiriliyordu Diebler, devamında takımın en verimli 3 isminden biri oldu ama o kötü görüntüde Diebler'den kaynaklı bir sorun yoktu bana sorarsanız. Her şey Ergin Ataman'a çıkıyor aslında, aynı konular tekrar açılacak ama gerçekler bu.

Euroleague'nin normal sezonunda yüzde 53.9'luk bir üç sayı yüzdesi yakaladı Diebler ve en iyi üçlük yüzdesine sahip isim olmayı başardı. 29 maçta denediği 91 üçlüğün 49'unda isabet sağladı. Çılgın bir rakam, hakkını veren bir sniper. Sadece bu da değil, takım savunma anlamında eleştiriliyoruz ya, özellikle sezon başında çok daha kötü durumdaydık. Diebler bu takımın en iyi savunmacılarından biriydi, en azından savunmaya yapmaya çalışan diyelim. Diğer istatistik ise Euroleague normal sezonunun en yüzdeli üçlük atan 2. takım olmamız, yüzde 40.47 ile. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir