15 Mayıs 2017 Pazartesi

Bafetimbi Gomis & Galatasaray, keşke arada Marsilya olmasa


Drogba'nın Galatasaray'dan ayrıldığı günlere dönelim. Gomis'le anlaşılmıştı ama o günlerde taraftarın isyanı geldi aklıma. Çıta öyle bir yerdeydi ki Drogba sonrası Gomis ismine burun kıvrıldı. Ayrıca o günlerde Mancini takımda devam edecek gibiydi ve o da bu transferi veto etti. Bülent Tulun'u çok sevmem ama bu tarz başarılı transfer hamleleri vardır, Gomis de onlardan biri olacaktı. Peki ne oldu o sezon dersek, son gün Pandev geldi işte.

Gomis o dönem serbest futbolcu statüsündeydi, Swensea City'e imza attı ama İngiltere günleri çok iyi geçti diyemeyiz. 71 maçta 17 gol 3 asistte kaldı ve gözden düştü, bu sezon itibariyle de Marsilya'ya kiralandı. Ayağa kalkışı da böyle başlıyor, belki Marsilya için sezon istenilen düzeyde geçmedi ama Gomis karakter koyan bir futbolcu oldu. 33 maçta 19 gol 4 asist yaptı, yeniden Fransa'nın en iyi forvetlerinden biri olduğunu kanıtladığı bir sezon geçirdi. 

Sözleşmesinin son sezonuna giriyor ve Swensea City'de kalma ihtimali yok gibi bir şey. Bu transferi de biri bitirecek olsa öncelikli aday Marsilya. Yeni sezonda büyük bir transfer atılımları olacak, çılgın harcayacaklarını çok daha öncesinden açıklamışlardı. İmkanlar geniş, Gomis'i transfer etmek onları çok zorlayan bir transfer olmaz. 

Şu var, belki çok daha iddialı isimlere yönelebilirler ve Gomis'in 31 yaşına gelmesi itibariyle de böyle bir transferi gerçekleştirmek istemezler. Bunda da şöyle bir durum var, Gomis büyük bir karakter koydu Marsilya'da ve kalmak istiyor, taraftar da bunu isteyecektir. Bu durumda iyi bir alternatif olabilir. Güçlü bir takım olacaklar, Gomis de kalmak ister böyle bir takımda. Zor transfer yani, arada Marsilya olduğu için.

Negredo gibi isimleri konuşuyoruz ama bu lige asıl uyacak profil Gomis gibi bir forvet. Güçlü, hızlı, yırtıcı bir isim. Negredo daha teknik, hatta daha iyi bir bitirici ve pivot özellikli bir futbolcu. Gomis ise savaşan bir forvet, ekmeğini taştan çıkarabilecek, gücüyle ayakta kalacak, hızı ve atletizmiyle önemli işler yapabileceğini düşünüyorum. Tudor'un da aradığı profil aslında, Gomis tarzında bir forvet istediği çok açık. Zor bir hamle ama, arada Marsilya var. Yine de profil noktasında doğru bir ismin peşinde olduğumuzu söylemem lazım..

1 yorum:

  1. Avrupanin suyu çekilmiş posasi kalmis topcularini almak zorunda miyiz bu topraklardan kalifiye topçu ne zaman yetişecek 17 18 19 yaşında gelişime açık topcuya ne.zaman guvenilip forma verilecek lafontaine dan masallar şu jenerasyon geliyo kasıp kavuracak bi bakiyoruz dağ fare doğurmuş

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir