1 Mayıs 2017 Pazartesi

Bursaspor 0-5 Galatasaray, iyi bir kanat oyunu


Hamza Hamzaoğlu konusunu çok konuştuk, tartıştık ama tüm o konuşulanlar bir yana. Bursaspor'da bir küçülme harekatından bahsedildi, bu yolda bir kadro kurulması hedeflendi ve o kadro kuruldu. Hamza Hamzaoğlu da o kurduğu kadroyla ligin ilk yarısını 5. bitirdi ama bu durum eleştirildi. Oysa yönetimin ortaya koyduğu vizyon buydu, hoca da ona göre hareket etti. Yine de başarısız ilan edildi ve bugüne geldik. Hamza Hamzaoğlu'nu beğenmeyebilirsiniz ama o zaman kendisine kadro kurdurmayacaksınız, bu bir hata. Diğer hata ise o kadroyu kurdurduktan sonra hocayla yolları ayırmak, biz bu senaryoyu geçtiğimiz sezon Galatasaray'da yaşadık.

Bursaspor'un içinde bulunduğu durum kötü, daha kötü bir tablo olabileceğini sanmıyorum. Ligin ilk yarısında aldıkları puanla ayaktalar ve ligde kalma savaşı noktasında adları geçmiyor. Böyle bir Bursaspor karşısında oynanan oyun ne kadar ölçü olur bilemem ama öz güven kazanması gereken bir Galatasaray olduğu da kesin. Doğru yerde, doğru zamanda bir rakip buldu ve 5-0'lık galibiyetle en azından kafayı tekrar kaldırmayı başardı. İstekli oyun, arayan futbolcuları görmek güzel ama dediğim gibi, Bursaspor maçı ölçü müdür bilinmez.

Bir düşünce doğdu, hocasından yönetimine kadar Fenerbahçe maçında oynanan oyunun başarılı olduğu düşünülüyor. Bu uğurda 4-2-3-1 devam etmekte ve mevcut kadronun Tudor'a ait olmadığını yine söylüyorum. Riekerink'in düzeni bu, Tudor'un dokunuşunu belli ki (kalması durumunda) yeni sezonda göreceğiz. Şu var ama, Riekerink döneminde hücum organizasyonlarının yetersizliğinden bahsederdik, fazlasıyla bireysel yeteneklerin ayağına bakardık. Bursaspor karşısında iyi bir hücum organizasyonu vardı, Galatasaray'ın kanat oyunu fazlasıyla etkiliydi ve Bruma / Yasin Öztekin ikilisiyle iyi bir hücum oyunu oynadığımızı düşünüyorum.

Bursaspor'un kadrosu öyle noktada ki Bruma'yı durdurmak için Aziz Behich'i sağ beke çekmek durumunda kaldılar, Bruma ise işi ilk yarıda bitirdi. Galatasaray hücumda fazlasıyla rahattı. İlk yarıda Merter Yüce'nin Sneijder üzerinde sertlik uyguladığını gördüm, ilk yarıda Sneijder biraz temposuz kaldı ama kanat etkisiyle işi çözdük. İkinci yarıda ise Sneijder de baskıdan kurtulduktan sonra 4-0'ı bulmak zor olmadı, 5-0 son dakikalarda geldi ama tempo kesilmemiş olsa daha da farklı olabilirdi. 4-0'ın ardından iş biraz bireysel yeteneklere baktı, organizasyondan koptuk.

Galatasaray savunmasının bu sezon oynadığı en rahat maçtı, herhangi bir baskı görmedik. Oysa her maç yediği gollerle ve hatalarla konuşuruz Galatasaray'ı, Bursaspor'un maç içinde hiç etkisi yoktu. Galatasaray da hücumda organizasyonuyla birlikte rahat bir galibiyet almış oldu. Tudor'un dokunuşu bu noktada olmuş olabilir, iyi bir kanat oyunuydu bu. Ayrıca isteği, iştahı iyiydi takımın, belki de iyi başlangıcın ve rakibin Bursaspor olmasından kaynaklı..

5 yorum:

  1. Ben bu işte Tudor un parmağı olduğunu düşünüyorum. Kendisi akıllı bir insan olmasa yıllarca Juventus ta oynayamaz. Kendisi ilk başta takımın üstündeki ağırlığı kendi sistemi ile çözmeye çalıştı işe yaramadı. Israr etti ama değişen bir şey olmadı(yada sonunda bu takımın 3 lüyü oynayamayacağını anladı). Daha sonra 4-4-2 ye geçti, bir değişimin olduğunu gördü. Ancak yeterli olmadığını Başakşehir maçında anladı. Daha sonra bu takım 4-2-3-1 de bir şekilde yürüyordu bir deneyeyim bu sistemi dedi ve Fenerbahçe maçındaki hücumu zorlayan takım ortaya çıktı. İnanıyorum ki ikna oldu, şimdiki sistemin takıma daha uygun olduğunu anladı. Tek yapması gereken oyunu düzeltmek.

    Düzeltmesi gerekenler.
    1)Bek oyuncularının oyuna daha çok katılması
    2)Oyunu enine ve dikine daraltmak.
    3)İleri uçtaki Podolskinin boşalttığı alana Sneijder yada Kanat oyuncularının bu alana koşu yapması.
    4)Orta saha oyuncularının havadan ileri pas atıp kanatları kaçırması
    5) Yan toplarda markajın ve duruşun kontrolü

    Kendisi bu kalan maçlarda bunu yapmalı. Ancak seneye kalırsa maddi imkanlar kendi istediği kadroya yeter mi bilinmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence yeni sezonda 4-2-3-1'i görmeyeceğiz, öyle inanıyorum. Tudor'un 4-2-3-1'e dönme nedeni sezonu en az hasarla tamamlayabilmek, kendi düzeninin kalan dönemde olmayacağını anlamış olabilir ama Sneijder, Sabri Sarıoğlu gibi isimlere dönmesini Tudor tercihi olarak açıklayamam.

      Sil
    2. O zaman ilk 11 in yarısı değişmesi gerek. Ayrıca önemli bir kaç oyuncumuzu göndermemiz gerek. 3 lü savunmayı oynamak için şart.
      Sneijder hala ve hala bu takımın tek futbol aklı. O olmadığında sahada futbol aklı görmek mümkün değil.
      Sabri konusuna gelirsek belki bunlar onun jübile maçı. Ki ne yazıkki hala A takımdaki en iyi sağ bek

      Sil
  2. Rakibin icinde bulundugu durum dolayisiyla skora bakip sevinmek yaniltici olacaktir. Bugun kanatlar inanilmaz iyi calisti ve oyun zevk verdi. Bekleyip gormek lazim... Ozellikle Tudor ile hazirlik kampi gecireceksek benim bu konuda ki beklentilerim buyuk. Umarim Bruma'yi elde tutabiliriz.

    YanıtlaSil
  3. Sneijder`in 2 asisti falan bırakalım bu işleri adam bitmiş. El freni gibi oynadı. Sabri kusursuzdu, Bruma fırtına gibiydi.Yasin klasik bir var bir yok. Ne silik oynadı ne yıldız oldu. Selçuk da günündeydi maçı aldık. Sistem Tudor`un değil ama anlayış getirdiği açık. Gene de bu kadroda revizyon değil kıyım gerek. Çöp çok...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir