1 Mayıs 2017 Pazartesi

SC nostalji #77; Olcan Adın


Benim için Olcan Adın'ın çıkış noktası Gaziantepspor, en azından insanların konuşmaya başladığı dönem. Trabzonspor'da ise ligin yıldızlarından birine dönüştü, o dağılan Trabzonspor kadrosunun ardından taraftarın tutunduğu isimlerden biriydi. 2013 - 2014 sezonunda ligde 33 maçta 10 gol 7 asist, Avrupa Ligi'nde ise 10 maçta 5 gol 2 asist.
Sağ çizgide oynuyordu, içe kat edip attığı şutlarla da böyle bir istatistik elde etti ki ligin kıymetli adamlarından birine dönüştü.

Yabancı kontenjanının zorladığı dönemde de neden Olcan Adın transfer edildi diyemem. O dönem hemen hemen herkes istedi bu transferi, hatta ben "şampiyonluk yolunda en kritik adım" dahi dedim. 5+3 olan bir yabancı kontenjanından söz ediyoruz, bu tarz yerliye muhtaçsınız ve yerli piyasası doğal olarak çılgın artıyordu. Galatasaray da Olcan Adın için şartları zorladı ve 4 milyon avro gibi bir rakama transfer ettik.

Galatasaray'da olmadı ama, yapamadı. Yasin Öztekin'in ekstra bir performansı vardı o sezon, oysa biz o performansı Olcan Adın'dan bekliyorduk. Prandelli'yle çok uyuştuğunu söyleyemem, ligde mecbur kullandı, Şampiyonlar Ligi'nde ise yüzüne bakmadı. Hamza Hamzaoğlu ise ona sık sık şans verdi ama kanatta yapamadı, sol bek için ise bir alternatif haline dönüştü. Beklenti bu değildi tabii, 4 milyon avro verdiğin, yılda 1.8 milyon avro kazanan ve goller atmasını beklediğin bir ismin "sol bek alternatifi" konumuna gelmesi Olcan Adın özelinde bir hayal kırıklığı.

Ortada bir Riera durumu yok yani. Riera takımın 1 numaralı sol bekine dönüşmesinin yanında Şampiyonlar Ligi'nde de sırıtmayan, üst düzey performans gösteren bir bek konumuna gelmişti. Olcan Adın ise Telles'in ardında alternatif oldu. Galatasaray formasıyla iyi performans verdiği maçlar hep "sol bek" olarak ama bu özveriye rağmen hayal kırıklığı oldu. Hücum katkısı beklerken defans katkısı aldık, işin özeti bu.

Ertesi sezon da Carole'nin arkasında kaldı, Carole'nin sakatlığında daha sık forma şansı buldu ama yetmedi. Fiziksel durumuyla eleştirdik hep onu ama Olcan Adın'ı yapı itibariyle hiç fit görmedim ki. Buna takılmıyorum aslında, beklentiyi konuşmak lazım. Trabzonspor'da iddialı bir futbolcuydu ama Galatasaray'ın düzeni ona uymadı, orada yıldızdı ama burada rotasyonun herhangi bir parçası. Topu biraz daha ayağında istiyordu, şut kovalamak önceliklerinden biriydi ama Galatasaray'da sistemin içinde yoğrulmak gerekiyor.

Galatasaray haricinde Türkiye'de oynadığı her takımda katkı veriyor, bu da atlanmamalı. Akhisar Belediyespor'da kendini buldu, takımı ligde tutan en önemli etmenlerden biri. 6 ay futbol oynamadı üstelik, buna rağmen iyi dönmüş durumda. Gaziantepspor'da da bu etkisi vardı, ona benzer bir görüntü. Başarılı olmasını da isterim, karakter noktasında çok beğendiğim bir futbolcuydu. Fenerbahçe deplasmanında attığı golle bile iyi hatırlayabilirim kendisini..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir