9 Mayıs 2017 Salı

Lucescu daima bir numaralı gündemdir ve boşta olduğu vakit ise olmazsa olmazdır


27 Nisan'da daha detaylı yazmıştım, gelişmeler beklediğim gibi ilerliyor. Zenit'in Lucescu'yla devam etmeyeceği kesinleşti ve Mehmet Özbek'in Zenit - Terek maçını izlediği, ardından Lucescu'yla görüştüğü de doğru. Dursun Özbek yönetiminin son senesi, atımlık bir kurşunları var. Riva ve Florya kaynaklı paralar kulübe gelmeye başladı, öncelikle alacakları sıfırladılar, devamında transferde aktif hareket edecekler. Olası bir başarısızlıkta ise geri dönülemez noktaya gireceğiz, hata şansı yok. 27 Nisan'da yazdığım yazıyı okumak isteyenler ise linke tıklayabilir;


Lucescu'nun Zenit'le ayrılığı kesinleşti, yakında açıklanır. Lucescu'nun yerine Prandelli veya Paulo Sousa'yı düşünüyorlar ama kimi getirecekler umurumda değil. Şunu yazayım, Lucescu daima bir numaralı gündemdir ama boşta olduğu vakit ise olmazsa olmazdır. En azından yönetim böyle düşünecek, Lucescu'yu getirerek herkese bir sus payı vermek isteyecekler. Yaz döneminde transferde daha agresif hareket ederek son atımlık kurşunlarını kullanacaklar işte. 

Lucescu 72 yaşında, kurt hoca ama bazı heyecanlar, yeni denemeler adına yaşlı. Az paraya büyük iş sevdası oluşmasın, Perez'li Fleurquin'li günler artık imkansız. O treni zamanında kaçırdık, Lucescu'nun kovulması Galatasaray'ın kırılma anlarından biriydi. Hanedanlık olabilirdik, Shakhtar'ın yıllar içinde geldiği nokta gibi. Shakhtar'da o hanedanlığı kurdu Lucescu ama büyük paraları büyük yöneterek. Çok kazandılar ama harcadılar da, maliyetleri yüksekti. Zenit tercihi de bu yüzden, macera aramadı Lucescu. Ama az paraya büyük iş bir meceradır, Lucescu'nun da bunu kabul edeceğini sanmam. 

İyi bir transfer bütçesi ister, geniş yetkileri olmak zorunda, işine de kimseyi karıştırmaz. Sırf bu yüzden bile Lucescu'yu isterim aslında, futbolcuya dayalı düzeni yıkmaya aday bir isim. Kalli de bu yaşlarda gelmişti, bir sezonda vurduğu neşteri hatırlarsınız. Galatasaray'ın böyle bir yapılanmaya ihtiyacı var ama yönetime güvenmek imkansız. Lucescu en azından işine kimseyi karıştırmaz ve Lucescu gibi bir isme de koşulsuz biat edebilir bu yönetim. Lucescu'yu isteyebileceğim en önemli nokta bu.

Verdiğim linkte daha detaylı yazmıştım, bu yazıyı ise yeni oluşan gündemi değerlendirmek açısından yazıyorum. Lucescu gündemse her şey olur, Tudor'un tespitleri doğru ama düşündüklerini kısmen uyguladı, devamında vazgeçti. Yeni dönemde mutlaka uygulamamak isteyecek ama istediklerini ne ölçüde yaptırabilir? Bunlar hep soru işareti, bekleyip göreceğiz. Belki de Lucescu'nun futbolun başına geçeceği bir proje düşünülür, Tudor teknik direktör olarak kalır. Buna da tamamım ben..

4 yorum:

  1. Riekerink'i göndermek için yaptığınız baskıyı sorunlu futbolcuları göndermek için yapsaydınız Lucescu'ya filan da gerek kalmazdı. Bu takımın parasını yiyip, umutlarını bitirip mücadele etmeye zahmet etmeyen beyefendiler daha önce gitseydi Riekerink de Tudor da şampiyon olabilirdi. Şu teşhisi doğru koyun artık rica ediyorum. Kaç hoca yedi şu ekip. Sneijder başta olmak üzere takımı değil de takımın parasını sahiplenen "futbolcularla" yollar derhal ayrılmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana mı bu eleştiri :)

      Sil
    2. Evet maalesef. Sizle beraber sosyal medya üzerinden takıma yönelik alınan kararlara etki edebilen herkes de dahil. Sosyal medya üzerinden hoca getirebiliyorsa futbolcu da gönderilebilir pekala.

      Sil
    3. Bu eleştiriye katılmam. Ben futbolcu eleştirmiyorsam kimse eleştirmiyordur :) + olarak böyle bir kudretim de hiç olmadı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir