16 Mayıs 2017 Salı

Neslihan Demir Galatasaray'da.. Güzel olacak bu sezon, heyecanlıyım


Oturup voleybol konusunda taktik / teknik yazacak değilim, ne öyle bir bilgim var ne de donanımım. Ama Neslihan Demir öyle bir isim ki voleybolu hiç takip etmeyen bir insan dahi tanıyordur. Yıllardır için için beklediğimiz, hayalini kurduğumuz isimlerden biriydi. Galatasaray'a transfer olması bana sorarsanız çok büyük bir iştir, eminim ki her Galatasaraylı bu transfer sonrasında büyük heyecan yaşadı.

Galatasaray'da sorun çok. Bu sorunların temelinde ise kötü yönetim var. Voleybolu ayırıyorum ama, orada bir Ali Yüce faktörü var. Vitrine çıkmayan, arka planda, sessiz şekilde hareket eden bir isim ve şubeyi o kadar akıllı yönetiyor ki. Plan / program diyoruz, futbolda yok mesela ama voleybolda var. Plan / program dahilinde hareket edildiğinde de bu noktaya geliyorsunuz işte.

Kadın voleybol takımı için konuşalım, Ataman Güneyligil faktörü kıymetli. Bir plan yapıldı, altyapı kaynaklı, genç bir takım kuruldu ve yıllar içinde büyüdük, geliştik. CEV Kupası'nda kupanın eşiğine kadar geldik 2 yıldır, yine biten sezonda Vakıfbank'ı eleyerek Türkiye Ligi'nin finalini oynadık. Finalde nefesimiz yetmedi ama bütçe / başarı ekseninde çok büyük işler başardık. Bu planlı gelişimin son halkası ise büyümek işte, Şampiyonlar Ligi'nde yer alacağız ve bu doğrultuda transferler gelmeye başladı. 

Neslihan Demir böyle bir isim işte, büyük transfer, kazanan karakter. En önemlisi ise şu, tüm ilgiyi bu takımın üzerine çekmeyi başaracak. Önemli tecrübe, büyük kariyer, çok kaliteli bir isim. Bu transfer için fazlasıyla heyecanlıyım, yeni sezonda Galatasaray'ın ne düşündüğü noktasında önemli bir mesaj. İstikrarın getirisi, umarım bozulmaz. Galatasaray'ın yüz akı branşlarından biri kadın voleybol, yatırımı fazlasıyla hak eden..

2 yorum:

  1. Valla ne yalan söyleyeyim senelerden beri benimde hayalini kurduğum bir isim sonunda ŞÜKÜR... Burak Bey benim merak ettiğim konu bir antrenörü bir yıl övüp göklere çıkarırken diğer yıl yerip yerden yere vuruyoruz? (taraftar grubu) Sizin için sormuyorum bunu neden taraftar grubumuz sabırlı değil?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu Türkiye'nin genel bir sorunu. Nedeni de herkes kendini en iyi bilen zannettiği için.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir