5 Mayıs 2017 Cuma

Sezon bitti gerçi ama yeni sezon adına Tudor'un onu görmesi için fırsat tabii


Serdar Aziz'in gelecek hafta takımla çalışmalara başlayacağı söyleniyor. Sezon bitti gerçi, bu sezon özelinde bir etkisi elbette olmayacak ama yeni sezon adına Tudor'un onu görmesi için fırsat tabii. Yeni sezon için de önemli olacağını düşünüyorum, sakatlanmaması durumunda. Sakatlanmaması mümkün mü dersek, Serdar Aziz'i bilerek transfer etmek gerekiyordu. Geldiği şartları, ödenen paraları geçtim artık, bundan sonrasına bakıyorum.

Galatasaray'ın savunma noktasında yaşadığı sorun herkesin malumu ama asıl mesele stoper mi sizce? Stoper noktasında yaşanan bir sorun var, lider arıyoruz, stoper kalitesini öne taşıyacak ismi. Chedjou olmadı, Hakan Balta fizik noktasında düştü, Serdar Aziz sakat derken elde bir tek Ahmet Çalık'ı görüyorum. Hakan Balta alternatif olur, sorunsuz yedek gibi devam edebilir desek, Serdar Aziz / Ahmet Çalık da iyi rotasyon aslında. Ahmet Çalık kolay sakatlanmıyor, Serdar Aziz'i telafi edebilir. Bu 4 isimle de stoper sorunu yaşayacağımızı düşünmüyorum. Serdar Aziz ve Ahmet Çalık gibi isimleri gelecek sezon daha çok konuşuruz, o doğru lideri bulmamız durumunda.

Takım savunması diyoruz, orta sahada bu noktada bir boşluk var. Asıl sıkıntı ise bek noktasında, savunma kadar hücumu da düşüren bir unsur. Beklerimiz topu kullanmayı bilmiyor, topa sahip olmayı hedefliyoruz ama bek katkımız yok. Linnes, Cavanda yapamadı, Sabri Sarıoğlu yine kötünün iyisi. Tudor'un Latovlevici ile yaptıklarını düşünün, doğru tarz işte o. Galatasaray'ın da her iki beke böyle isimler transfer etmesi gerekiyor. Topa sahip olmak önemli, böylelikle takım savunman için de adım atmış oluyorsun, imkan vermeyerek.

Serdar Aziz'e dönecek olursak (maddi konuları bir kenara bırakıp), benim beğendiğim, sevdiğim bir stoper. Hatta arttırayım, benim için en iyi yerli stoper konumunda. Euro 2016 yolunda Hakan Balta ile yakaladığı istikrar mesela, çok başarılı olmamış mıydı? Olumsuz bir algı var ama ben buna katılmıyorum, Serdar Aziz'in sakatlandığı dönemde Galatasaray'ın stoper kalitesi en az 2 adım geriye gitti. Sakatlık durumu maalesef işin acı gerçeği, Serdar Aziz'i alırken bunu düşünmek gerekiyordu. Ben yeni sezonda önemli bir katkı bekliyorum, Tudor düşecektir üstüne..

3 yorum:

  1. Önümüzün hoca konusunda belirgin olmaması geleceği planlamak konusunda işimizi zorlaştırıyor. Tudor kalırsa seneye 3 lü savunma oynamamız gerekiyor. Bu açıdan Avrupada oynayacağımızı düşünürsek en az 5 ideali 6 stoper bulundurmak gerekiyor. Kalite konusunu düşünürsek elimizde 3,5 oyuncumuz var. Hakan, Serdar , Ahmet ve Koray. Önerdiğin Mangala yı izleme fırsatım oldu. Onunla yapılacak 3 lü savunmada Serdar Aziz bir adım öne çıkıyor. Ahmet ile Serdar arasındaki fark hız ve oyun bilgisi. Ahmet biraz yavaş ama oyun bilgisi iyi, Serdar hızlı ama oyun bilgisi bir adım geride.
    Bu açıdan bakarsak elimizde rotasyona dahil edebileceğimiz bir oyuncu cepte. Hakan Baltanın fiziksel düşüşü bu sene meydana çıktı. Ancak oyun görüşü ve ayağına hakimiyeti hala takımda kalmasını sağlıyor. Mangala yı yedekleyebilecek kapasitesi var Hakanın. Ancak birinci stoper olmayı daha doğrusu gelecek sezon 20 maçı kaldıramaz. Elde oldu 3 stoper 2 si rotasyonda. Koray şuan takımın kalite olarak Chedjou dan sonraki en iyisi. Ancak adamı bilemiyoruz Ne durumda diye. Tudor dan onay almaya çalışacaktır. Kalır ve Dortmund günlerine dönerse 3 lü savunmanın merkezini zorlayabilir. Olmadı rotasyonda elimizi sağlamlaştılır.
    Tabi seneye hoca değişir ve 4 lü savunmaya dönersek Hakan veya Koraydan biri gelecek sezon planlarımızda olamaz.

    YanıtlaSil
  2. 2008–2016 Bursaspor 137
    Yani demek oluyor ki sene basi 17 mac civari oynamis oynamamis. Bizde ki hayaller ise gelip degismez 11 oynamasi. Zaten sakatliktan beli dogrulmuyor. Hic umidim yok, ne akla gidip 4.5 mio verdiler onu da anlamak cok zor. Ustune yapilan kontratta cok ucuk.

    Ayni sekilde Ahmet'ten de hic umudum yoktu fakat su ana kadar ki performansi benden gecer not aldi. Eger Koray donerse lider bir stoperle sezonu gecirebiliriz. Iyi donmezse sanirim iki stopere ihtiyacimiz olacak. Keza Serdar'i bu takimin bir parcasiymis gibi degerlendiremiyorum.

    YanıtlaSil
  3. Semih Kaya'nın adı bile geçmiyor:) aslında nicelik olarak serdar, ahmet, semih, hakan, koray hatta şeju da var ama hepsini toplasan 1 adam etmiyor.
    seneye şeju ve hakan bence olmayacaklar. koray'ı da şüpheli görüyorum. bizim her halükarda uzun boylu, tecrübeli, lider, mümkünse BEYAZ tenli bir doğu, kuzey, orta avrupalı bir stoper almamız şarttır. Popescu, Ujfa, Stumph, gibi bir stoper. Veya Kjaer gibi. 1 tane alırsak. yeterli olur. Serdar, Ahmet, Semih hatta kalırsa Koray da bu arkadaşa partner olurlar.
    ama en büyük problem kesinlikle bek problemi. 1 sağ 1 de sol bek kesin alınacak. cavanda, lines gibi oyuncular da kalmaz. ama sabri maalesef görünen o ki 1 yıl daha kalacaktır. Mehmet Özbek'in kanka ve muhbir kontenjanından.
    orta sahaya 2 kişi şart. Tolga'dan daha bir süpürücü ve Selçuk'dan çok daha kıvrak, çevik, dikine topla katedebilen, etme niyetinde olan bir oyuncu alınmalı.
    Eren kalırsa bence 1 santrafor yeterli. Bruma kalırsa kanat transferine gerek yok. bruma, rodri, sinan ve yasin yeterli olurlar Yasin de her ne kadar sevmesem de hem türk kontenjanı açısından hem de iyi bir alternatif olması açısından kalmalı. abartılı olmayacak bir sözleşme yapılırsa onun kalmasını gerekir.

    bu durumda 1 yabancı stoper, 2 yabancı 1'er yabancı sağ ve sol bek, 2 yabancı orta saha, 1 adet de yabancı net bir santrafor alınması bence yeterlidir. 6 tane nokta atışı transferle işi bitirelim. aslında bu adamların çoktan belli olmuş, görüşmeleri menecerleri ile yapılmış, vs olması gerekiyor ama öyle saçma sapan bir yönetim car ki başta seneye takımı hangi hocanın çalıştıracağı dahi belli olmadığı için konuşmak yersiz.
    ben daha fazla zarar vermeden gitmelerini canı gönülden istiyorum.
    eldeki en kıymetli varlığı sattılar. şimdi de kulübü satmaktan falan bahsediyorlar. iyice çıldırmış olmalılar

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir