18 Mayıs 2017 Perşembe

Türkiye'nin değil Kerem Demirbay'ın kaybı, bunu zamanla göreceğiz


Mesut Özil, İlkay Gündoğan ve Emre Can gibi isimlerin kararlarına saygım sonsuz. Kimse de çıkıp aksi bir yorumda bulunmadı, çünkü bu futbolcular en başından beri Almanya için oynayacağını söylüyordu. Bundan doğal bir şey yok, orada doğup büyümüşler, futbol altyapılarını almışlar. Futbol için bakmak lazım bu duruma, Türklük ya da Almanlık tartışması da yapmıyorum. Neticesinde futbol, herkesin kararına saygı duymak lazım.

Bazısı işe daha milliyetçi şekilde yaklaşabiliyor, Nuri Şahin gibi. Almanya'yı tercih etmiş olsa eminim ki şu an olduğu konumdan çok daha ötesini de görebilirdi. Büyük bir yetenekti, Mesut Özil veya İlkay Gündoğan gibi, arkasında büyük bir Milli Takım kariyeri de bırakabilirdi. Türkiye için sürekli tartıştık, aklıma gelen bir tane iyi Milli maçı yok mesela, yer bulamadık Nuri Şahin'e. Her şeye rağmen bugün sorsak fikri değişmez Nuri Şahin'in, yine Türkiye derdi. Hakan Çalhanoğlu da buna bir örnek mesela, işe en başından bu yana Türkiye diye yaklaşan futbolcular.

İşin özü şu, kimse kimseyi kararından ötürü sorgulamamalı. Kerem Demirbay ise başka bir örnek, onun bu hareketi sonuna kadar tartışılır. Kendimi Türk gibi hissediyorum açıklamalarına girmiyorum bile, bundan 15 gün önce Türkiye için oynayacağını bildirdi, tüm kayıtlar yayınlandı işte. Plan, program da ona göre yapıldı ama son dakika Kerem Demirbay fikrini değiştirdi ve Almanya için oynayacağını açıklıyor. Bu yaptığı hareket ayıptır ve Türkiye'nin bundan bir kaybı olmaz emin olun.

Görüntü şu. Almanya'dan umudu kesince Türkiye tercihinde bulunmuş Kerem Demirbay ama son dakika Almanya'dan teklif gelince kararını değiştirmiş. Konfederasyon Kupası'nda yer alacak belki ama Kerem Demirbay'a kadar o pozisyonda 6-7 tane iyi isim sayar Almanya. İyi futbolcu ama Mesut Özil asla değil, o seviyede tutunabilmesi zor. Türkiye'yi tercih etmiş olsa çok daha parlak bir Milli Takım kariyerini geride bırakmış olabilirdi, kaybeden kendisi olacak. Hepsinden ötesi ise, ilk başta Almanya demiş olsa sorun yoktu, bu hareketinden sonra olası Türkiye günlerini de çöpe atmış oldu. Büyük bir antipati doğdu ve eminim ki bu kararsızlığı da kariyerine eksi olarak yazılacak.

Biraz da Löw'ün oyunu aslında, futbolcuyu Türkiye'ye bırakmak istemedi. Kerem Demirbay'dan ileride çok fazla yararlanılacağını düşünmüyorum, Mesut Özil olmak gibi bir düşüncesi varsa zor, o seviyede şu aşamada değil, en azından potansiyeli dahilinde bile. Keşke en başta Almanya demiş olsaydı da bunları konuşmasaydık. Yanlış bir karar verdi, zamanla göreceğiz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir