31 Temmuz 2017 Pazartesi

Badou Ndiaye Galatasaray'da


2 sezon önce 350 bin avro'ya gerçekleşen bir transferdi. Bugün ise 7 milyon avro gibi bir rakam karşılığında satılıyor. Badou Ndiaye özelinde önce bunu konuşalım, Galatasaray'ın neden 350 bin avro'ya böyle bir ismi bulamamasını. Osmanlıspor açısından büyük bir transfer başarısı, tebrik etmek gerekiyor.

7 milyon avro büyük bir rakam. Bir sezon içinde 3 futbolcu için 7-8 milyon avro aralığında rakamlar ödedik, bunu da konuşmak lazım. İsimlerin kalitesi noktasında kuşkum yok ama bunun da bir kumar olduğunu söylememiz lazım, bu noktadan sonra başarı olmazsa olmaz.

Yıllık ücret konusunda da bazı iddialar var, resmi açıklama geldikten sonra güncelleriz. 2.2 milyon avro deniyor, konuşulması gereken bir nokta daha. Tolga Ciğerci için de iyi futbolcu demiştim, hala aynı noktadayım. 2 milyon avro'luk yıllık ücreti sorundu, 1.2 versek kabul etmeyecek miydi? Badou Ndiaye için de aynı mesele, 1.5 milyon avro verseniz kabul etmeyecek mi?

Amrabat için de 8.6 milyon avro'lara dayanan anlamsız bir bonservis vardı ama yıllık ücretinden düşürülmüştü rakam. 1.1 milyon avro gibi bir rakam kazanıyordu diye hatırlıyorum, Ndiaye için de bu yapılmalı. Bonservisinde değilim, ederi vardır, çalışma izniyle alakalı konu olmasa Premier Lig'e de adım atabilirdi ama Anadolu'dan alınan bir isim, ön yargı oluşacak, kesin. Bu paranın altında ezilmesinden korkarım, yoksa kalitesine güvendiğim, beğendiğim bir futbolcu.

Maliyeti bir kenara bırakmak gerekirse, iyi futbolcu. Tempolu, atletik, oyunun iki yönünü oynayan, 10 numara özellikli olması itibariyle hem 8 hem 10 kullanabileceğiniz iyi bir orta saha. Fellaini'nin kalitesine asla lafım yoktu ama doğru profil Ndiaye işte. Galatasaray orta sahanın temposuzluğu çok büyük sorundu, bunu aşmak anlamında önemli. 

Sorun şu olur, müthiş bir pasör veya teknik özelliği çok iyi diyemem. Pas merkezi Ndiaye olmaz, o noktada Belhanda ön plana çıkmak zorunda. Ndiaye oyunun iki tarafında katkı verir, özellikle topla çıkışları ve bitiriciliğiyle tabela yapacak orta sahadır. Tabela noktası da önemli, Selçuk İnan'ın ilk sezonlarında bu yönde büyük katkı almıştık. Fernando'yla birlikte oynayacağını düşününce doğru, ideal bir ikili oluşturmuş olduk. Saha içi noktasını 1 hafta önce daha detaylı yazmıştım, okumak isteyenler için paylaşayım;

http://sportifcumleler.blogspot.com.tr/2017/07/badou-ndiaye-galatasaray-o-olmasn.html

Alınan 6 üzerine 8 numarayı da konuşmak ve bu yönde hamle yapmak önemliydi. Maliyet konusu dediğim gibi, bir de genç oyuncu mevzusu var ki açıklığa kavuşunca onu da yazarız. Hayırlısı olsun diyelim, umarım paranın altında ezilmez ve beklentiyi karşılar. Çok büyük bir beklenti var çünkü, 8 numara hamlesi de uzun süredir bekleniyor ve isteniyordu. 

16 yorum:

  1. Eline sağlık hocam. N'diaye GS için Avrupa kupalarından uzak kaldığı bir sezonda alabileceği en iyi isimlerden biridir. Bizden hareketle artan milli forma sayısı oyuncudan en az 5-6 milyon euro satış geliride elde edebileceğimizi düşündürüyor bana. Kadro konusuna gelince galatasaray 4-3-3'e evrilebilir diye düşünüyorum. Fernando önünde Selçuk N'diaye ve kanatlarda Belhanda Feghouli sistemiyle oynayabilir, gerekirse baklava'lü orta saha ile ikinci forvet olarak tamamlayıcı rolde Feghouli'yi yine kullanabiliriz. Prandelli Bursa deplasmanında Burak'ın yanına brumayı ikinci forvet olarak sokmuştu, Sneijder sol taraftaydı ve - kazanmıştık deplasmanda o maçı. Bu şekilde olacaktır ve boşta olan Volkan Şen'de kadro rotasyonuna dahil edilecektir. Makul ücrete imza parası vermezsdek Volkan'dan performans almamız mümkün. Üstelik birde Fatih Terim hamlesi olursa ilk sezonundaki Engin Baytar performansı almak işten bile değil. Şimdi en acil konu sol bek orayada kaliteli bir oyuncu alındıktan sonra Forvet kale ve sol kanada volkan transferleriyle müthiş bir transfer sezonu gerçekleştirmiş oluruz. Bu konuda bence saha içi henüz performans göremesekte (eskişehir maçında olumlu anlamda kığırdanmalar vardı.) şu kadro mühendisliği onun eseri, doğru mevki, doğru tarz, doğru isimler. Ve şu transfer döneminde başkan Ünal Aysal şube sorumlusu Haldun üstünel olsaydı çoktan hepsi mesih ilan edilmişti. Cenk Ergün'ün hakkını yememek gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-3-3 noktasına ben de katılıyorum, bu düşünülebilir. Ndiaye'nin hem 8 hem 10 oynayabilmesi avantaj.

      Sil
  2. Bonservis biraz fazla ne güzel çalışma izni nedeniyle epl ye gidemezken diğer büyükler bonservis ödeyemezken Trabzon hariç ciddi talibi yokken pazarlık zorlanmalıydı. Ha niye 300bin euroya ndiaye bulamıyoruz sorusuna... Cevabı çok basit 7 m euroya ndiayeye alternatif bulmakta zorlanan 300bin euroya yetenekli adam bulamaz zaten.

    Yıllık ücret fahiş 1.7 civarı olmalıydı oyuncuyu beğeniyorum pasör değil direkt sonuç odaklı bam bam bi adam

    YanıtlaSil
  3. Siz yazınca transfer kesinleşmiş diyorum :) Gelelim Ndiaye'ye... Ben muhasebeci değilim ama verilen paranın fazla olduğu aşikar. Ndiaye 1. Sınıf bir oyuncu da değil.Aksine riskli bir transfer olarak görüyorum. Yalnız bizi ileri taşıma noktasında çok iyi transfer. Sürekli yana ve geriye oynayan sadece kendi liginde oynayacak bir takımda Ndiaye çok değerlidir. Selçuk'un performansını dahi artıracaktır.Ah bir de sol kanada Arda kiralanıp ayakları iyi oyun kuracak bir sol bek alınsa. Taş gibi takım oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben duyum vermiyorum, bildiğim bazı şeyler oluyor ama yazmıyorum. İş kesinleşince paylaşmayı seviyorum, çok teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Alt yapıdan 3 oyuncu gibi bir açıklama var

    YanıtlaSil
  5. Burak bey Terim gelsin ama 7 eylülden sonra malum...

    Bu arada bence sürpriz transfer Arda Turan (kiralık) Yasin ve Rodrigues'den ümidim kalmadı Yasin'in golleri Rdorigues'in hızı göz boyuyor ama fundamentalleri ve oyun zekaları yetersiz ne yazık ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 7 Eylül diye. Transfer konusu ise tonla başarı yazarım buraya.

      Sil
  6. maliyetinin göz ardı edersek eğer amaç selçuk'u hakikaten kesmek ise daha doğrusu n'diaye ve fernando ikilisini 20-25 maçın alınta saha göremezsek ise o zaman en azından bana maliyet batacaktır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maliyet her türlü konuşulacak. Korkum altında ezilmesi ya da ön yargı oluşturması.

      Sil
  7. Badou Ndiaye için verilecek bonservis dışında altyapıdan 3 oyuncununda gönderileceği söyleniyor.Umarım bu 3 isim içinde ''ATALAY,OZAN,YUNUS,RECEP,ABDUSSAMED'' yoktur.Geleceğimizi satmamalıyız. Ancak gelişimleri için zorunlu oynama şartıyla kiralanabilirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altyapıdan kimse gitmedi, onun yerini bonusa bağlamışlar.

      Sil
  8. Alt yapıdan gidecek oyuncular konusu belirgin değil ve eğer atalay ozan gibi oyuncularsa bu oyuncular ndiaye transferi bize 20-25 milyonlara bile mal olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok kimse gitmeyecek altyapıdan, bir üstteki yorumda yazdığım gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir