22 Temmuz 2017 Cumartesi

Belhanda'yı Sneijder üzerinden okumamak lazım


Belhanda'nın Sneijder rolünü İsveç'teki maçta da gördük gibi yorumlar vardı. Düşünün işte Belhanda konusundaki ön yargıyı, Sneijder üzerinden değerlendiriliyor. Değerlendirirsin de oynamadığı maçtan örnek vermezsin mesela, bunun adı ön yargıdır. Sneijder / Belhanda kıyası yapan da mutsuz olmaya mahkumdur. İki farklı adam, Belhanda'yı Sneijder üzerinden okumamak lazım.

Maicon da ilk maçını felaket geçirdi ama o maç üzerinden kendisi hakkında hüküm vermedim. Belhanda için de geçerli, ilk maçından bir hüküm verilemez. Sakatlıktan çıktı, sadece 2 idmanla 90 dakika tamamlamak zorunda kaldı. Beklenti elbette var, özel bir futbolcu ama beklemek gerekiyor, tam olarak hazır olması adına. Gomis için de bu geçerli, zamana ihtiyaç var.

Mazeret değil tabi, Östersunds'u her şartta geçmeniz lazım. Özellikle de Tudor bunu bir mazeret olarak öne süremez, 1 aydır takımı hazırlayamamış, maçın takvimi bilinmeyen bir şey değilken. Her şartta o tur geçilmeliydi, şimdi geri dönülemez bir noktadayız. 

Belhanda'ya dönersek, hazır değil elbette, bunu da belli etti. Buna rağmen Galatasaray'ın sahadaki tüm hücumcularına göre daha çok etki etti diye düşünüyorum. Uyumu yoktu, temposu doğal olarak düşük ama klas oyuncu işte, bunu da belli ediyor. Futbolunun keyif vereceğini düşünüyorum. Maç içinde rakibi yatırdığı, baskı kurulan anlarda işin içine girdiği çok an var. Güçsüz kalması olumsuz etken oldu, bitiremedi maalesef. 

Belhanda'dan yana umudum var. Hareketli bir futbolcu, kreatif etkisi yüksek, oyunuyla keyif veren 10 numaralardan. Sneijder'den farklı bir tarz yani, Sneijder üzerinden yorumlanmamalı. Gomis'e al da at dediği bir ortası var mesela, şu maçı asistle geçmesi mümkündü. Elinden geldiğince de çabaladı, yetmedi. Dediğim gibi, tek maçtan hüküm vermeyelim, Östersunds maçı üzerinden değerlendirmek hata..

2 yorum:

  1. Belhandayı izledikten sonra kesinlikle katıldığım bir yorum bu.Snijder ile Belhanda farklı etkileri olan oyuncular. Belhanda daha hareketli, daha gezgin,adam geçmeye istekli.Yanında şimdi isimlerini saymaya gerek yok malum oyuncular olunca bu kadar olur.Etkili kanat adamları ve etkili orta saha oyuncularımız olunca ve de formunu bulunca ilk eleştirilerde bulunanlar yanılacaklar bence. Sneijder ve Belhanda farklı tatları olan iki güzel yemek, karıştırmamak lazım.Maicon ise yanına mutlaka iyi bir partner istiyor.Chedju da aynı şeyi yaşadık.Adam Fransa'da parlayıp geldi ancak yanına çok çok iyi bir partneri vardı.Burada tek başına bocalayıp durdu.Eğer yanına iyi bir partner almazsak sonu Chedju gibi olabilir.Hem stoper ikilimiz iyi olursa orta sahamız hücum pres ve oyunu kontrol etme yönünde daha efektif oynayacaktır ve geçtiğimiz sezon yaşadığımız kapalı defansı aşma konusunda daha az sorun yaşarız böylece.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıyas yanlış, katılıyorum size. Farklı oyuncu Belhanda, hücum konusunda bir joker. Daha hareketli, topla dikine oynayan, çalım atmayı seven, kreatif bir isim. Sneijder ise oyun aklıyla hareket eden bir futbolcuydu. Elbette Sneijder daha büyük kalite ama neden Belhanda'yı onun üzerinden değerlendireyim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir