22 Temmuz 2017 Cumartesi

Böyle bir gazetecilik yok


Riekerink'e de böyle yapılıyordu. İlk günden bu yana kendisine saygı duyulmadı, hatırların o günleri. İlginç sorular, haberler, bunlarla yaşadık. Aynı süreci Tudor da yaşıyor, kendisine saygı duyulmuyor ve Galatasaray'ın teknik direktörlük makamı aşağılanıyor. Yönetim pasif, Riekerink döneminde olduğu gibi. Teknik direktörü sevmezsin, beğenmezsin, eleştirirsin ama iğrençleşemezsin.

Fanatik'in Tudor hakkındaki haberini bugün okuduk. Östersunds kutlaması adı altında bir fotoğraf paylaşmışlar, özel hayatı ihlalden başka şeylere kadar gider bu konu. Dava açılmalıdır, bu olayın sonuna kadar üzerine gidilmelidir. Rezillik bu haber, böyle bir gazetecilik yok. 

Tudor geldiği ilk günden beri o otelde ailesiyle birlikte kalıyor. Olay bu yani. Ama bir yerlerden servis edilmiş veya söylenmiş olacak ki ertesi gün böyle bir fotoğrafı gizli çekip, altı dolduruluyor. Onu da geçtim, basın toplantısında sorulan bazı sorular. Eleştirirsin ama makama saygısızlık yapamazsın, orası mahkeme değil. En azından muhabirin böyle bir hakkı olduğunu düşünmüyorum. Birkaç soru haricinde tablo ortadaydı.

Bunu da Riekerink, Tudor gibi isimlere yapabiliyorlar, x bir teknik direktöre yapamazlar. Hem cesaret edemezler, hem de yapmaları durumunda dahi o kulüplerden en sert yaptırım gelir. Galatasaray yönetimi ne yapıyor peki, dün de sessizdi, bugün de sessiz. Bugün ceza alan muhabir yarın affediliyor mesela, bir örnek. Ünal Aysal döneminde olurdu bu yaptırımlar, ondan bu yana öyle bir özgürlük ortamı hakim ki.

Tudor'u eleştiririm ama bu Galatasaraylıları ilgilendirir, böyle bir konuda sonuna kadar arkasında dururum. Burada Tudor değil, Galatasaray'ın teknik direktörlük makamı söz konusudur, kimse böyle bir saygısızlık yapamaz, bu kadar iğrençleşemez. Umarım sonuna kadar gidilir ve gerekli yaptırım uygulanır..

2 yorum:

  1. Yetersiz olan bu yonetimin, Galatasaray karşısındaki herhangi bir olaya tepkisi oldu mu?
    Cevap vereyim Hayir.
    Hakem hatalari, rakibe ayni hakemlerin verilmesi ve kayrilmasi, ahlaksiz gazete haberleri ve tv yorumlari daha neler neler. O kadar yetersizler ve beceriksizler ki insan sasiyor. Sayginligimizi ve Galatasaray durusunu kaybediyoruz

    YanıtlaSil
  2. O fotoğrafı yönetimden birilerinin servis ettiğine adım gibi eminim

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir