31 Temmuz 2017 Pazartesi

Galatasaray'ın mevcut iki 10 numarası


Galatasaray'ın mevcut iki 10 numarası. O pozisyona yeni bir hamle yapılmaması durumunda Belhanda'nın alternatifi Atalay Babacan olacak ki bu beni heyecanlandırıyor. U17'li gençler özelinde beklenti büyük, o beklentinin de en yüksek olduğu isimlerin başında Atalay Babacan geliyor. 

U17 Futbol Şampiyonası'nda izledik, çok özel bir yetenek. Teknik özelliği, oyun zekası ve görüşü yüksek, adam geçebilen, sol ayağını müthiş kullanan bir isim. Değerlendirilmesi gerektiğini, rotasyonun parçalarından biri olmasını düşünüyorum. O pozisyon için yeni bir transfere ihtiyaç yok, elimizde böyle yetenekler var ve güvenmemiz gerekiyor.

Volkan Şen'in adı geçerken verdiğim tepki işte, elinde Recep Gül gibi bir isim var. Eminim ki Volkan Şen'den daha azını yapmayacak, neden onu kazanmıyoruz, niye yeni bir yedek düşünüyoruz. Şu ana kadar bir 10 numara gündemi olmadı ama Atalay Babacan için de aynı tepkiyi veririm, ya da yarın başka bir genç için de. 

Büyük potansiyeller bunlar, yerli sorunu var diyoruz, yerlilerin temelini bu gençlerle atalım işte. Bir yandan yaşlanıyoruz, transferler hep o aralıkta. Bu çocuklar yaş ortalamasını düşürecek, gelecek adına bizleri umutlandıracak.

Fotoğrafı görünce hoşuma gitti, bir şeyler yazmak istedim. Belhanda'nın alternatifi Atalay Babacan olabilir, olmalıdır da. İlk kamp döneminde olmadığı için üzülmüştüm, onun adına bir fırsat vardı. 2. bir kamp döneminin yaratılmış olması özellikle onun için bir şans, şu an kendini gösterme fırsatını elde etti. Hazırlık maçında da şans buldu, ısrar etmeli. Tudor'dan yana bu konuda beklentim yok ama ısrar ederse taraftarı biraz olsun kazanır..

4 yorum:

  1. Blog yazıların gerçekten çok nokta atışı ve başarılı ancak yazılarında "işte" kelimesini sanki çok fazla geçiriyorsun, açıkçası kendini bişeye ispatlaman gerekiyormuş gibi duruyor ve pek hoş görünmüyor. Blog okurlarından biri olarak belirtmek istedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farkındayım onun. İşte, ama, ki tarzı kelimeleri çok kullandığım doğrudur :) benim tarzım gibi bir şey oldu, değişmiyor maalesef. Dikkate alacağım eleştirini, teşekkür ederim :)

      Sil
  2. böyle düşünürken şak diye kendisini 2-3 gün sonra osmanlıspor'a vermiş çıkmayız umarım...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir