24 Temmuz 2017 Pazartesi

Geleceğe yönelik elde kalan sadece bu gençler


Transfer konuşuyoruz, gündem o. Gençler unutulmasın ama, aksine odaklanılması gereken konu olduğunu düşünüyorum. Transferlerin yaş aralığı 27 - 32 arasında dolanıyor, maksimum 2-3 sezonu kurtarmaya yönelik. Geleceğe yönelik elde kalan sadece bu gençler, doğru planlamak, şans vermek gerekiyor.

Yabancı futbolcu odaklıyız, buna eleştirim yok. Alabileceğiniz çok fazla yerli futbolcu yok çünkü, elde olanlar ise istenilen seviyede değil. Yine de yerli futbolcuya ihtiyacınız var, ilk 11'i bütünüyle yabancı futbolculardan kursanız yedekler yerli olmak zorunda. Bu noktada U17'li gençler devreye girmeli diye düşünüyorum, takımın yerli iskeletinde bu çocuklara yer var.

Volkan Şen'in transferi konuşuluyor, bence anlamsız, Sinan Gümüş'ün gitmesi ihtimal olsa bile. Ya da Yasin Öztekin'in mevcut haline rağmen bile bu transfer gereksiz. Kadro alternatifini arttırmaya yönelik bir adım gibi görünse bile o pozisyonda gençler noktasında güçlüyüz. Yunus Akgün, Recep Gül gibi futbolcuların var, yetenekli ve patlayıcı özellikleri olan. Volkan Şen'den de beklentin bu patlayıcı özelliği olur zaten, neden kendi elimizdeki isimleri düşünmüyoruz.

Josue'nin pozisyonu da dolmadı, Belhanda dışında bir 10 numara alternatifin yok. Atalay Babacan devreye girmeli o noktada, Belhanda'nın bir numaralı alternatifi olmalı ki kanatlarda da kullanırsınız. Bu mevki için yeni bir transfere ihtiyaç var mı mesela, x yerli isimleri konuşmaya. Büyük bir yetenek, neden kullanılmasın ki.

Ozan Kabak desek çok yetenekli bir stoper. Denayer hamlesine karşı değilim, yanlış anlaşılmasın. Denayer'in farklı özellikleri var ama Ozan Kabak'ı da düşünebiliriz. Şu an elde olan birçok yerli stoperimizden daha kötü olacağını sanmıyorum. Semih Kaya'nın gidişi Ozan Kabak'ın önünü açar diye seviniyordum ama o şansı bulabilecek mi?

Östersunds maçına dönüyorum yine, her iki maçta yedek kulübesini gördünüz. Hücum anlamında doğru dürüst alternatifimiz yoktu. Eren Derdiyok'u yazdık, 2. ismi bulamadık. Öyle ki 3. oyuncu değişikliğini dahi kullanamadık, hücum için alternatifiniz yok çünkü. Tarık Çamdal, Koray Günter / Serdar Aziz gibi iki stoper kulübedeydi ama şu gençlerden hiçbiri yoktu. Recep Gül veya Yunus Akgün'ün kulübede olması sana ne kaybettirirdi? Bu düşünce korkutuyor işte beni, acaba bu çocuklar doğru şansı bulamayacak mı.

Örnekleri arttırabilirim, elde malzeme var çünkü. Şu aşamada akla yatan da bu. Umarım görülür, bu çocuklar gerekli şansı bulur ve şu yaşlanan Galatasaray'da gelecek adına biraz olsun umutlanırız. Herkesin beklentisi bu diye düşünüyorum..

6 yorum:

  1. Abi onlar sanırım milli takımdalar şu ara. Ondan alınmamış olabilirler. Dünya Kupası vardı. Ekimdeymiş gerçi ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turnuva için gittiler de şu maçta bulacakları şanstan daha önemli değildi o turnuva.

      Sil
  2. Fernando'yu çok istemiyorum umarım olmaz çunku satışı yok 6*8 arası bonservis 4m maaş deniliyor 20m euro 3 yıl için dönüşü yok.

    İmbula en azında kiralık ben olsam 2 yıl kiralık için şartları zorlarım ek maddelerle...

    N'Diaye beğendiğim bir oyuncu 8-10 arası atletik vs. zor bulunur böyle oyuncular üstelik egolu gelmeyecektir. Ama Osmanlıspor yönetimi malum bizi hiç sevmez Wederson transferinde daha fazla vermemize rağmen oyuncuyu zorla F.Bahçeye vermişlerdi. Yukarıdan emir gelirse verirler tabi. F.bahçeli yöneticiler ortak çıkar olmazsa Galatasaray'a sıcak bakmayacaktır. Trabzon bile bizden daha şanslı N'Diaye konusunda.

    İmbula-NDiaye çok iyi olurdu ama zor. Çok da umrumda değil artık bizim takımdan pek bişi olmaz hocanın insan yönetimi motivasyon becerisi zayıf...M.K.İnan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Imbula olmadı maalesef, Imbula / Badou ikilisini ben de isterdim.

      Sil
  3. bana kalırsa tudor'un bu oyunculardan haberi bile yoktur gibime geliyor. yada mehmet özbek'in mi haberi yoktur demek lazım.

    işin yönetsel kısmı bir yana, yerli pazarı bu kadar çöp iken en azından kendi iç kaynaklarından her sezon bir iki oyuncuyu en azından rotasyon yada kupa maçlarını çıkarmak için kadroya dahil edebilsek çok rahat ederiz.

    atıyorum yasin'in bir senelik maaşı ile bir kaç sağlam jenerasyon yetiştirebiliriz aslında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tudor'un haberinin olmaması daha iyi aslında, transfer konusunda vukuatı çok bir isim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir