29 Temmuz 2017 Cumartesi

Kaçırarak başladı ama bir yerde kırılır o döngü


Östersunds'la oynanan 2. maçta da kaçırdığı goller vardı. Eskişehirspor'la oynanan maçın özetine baktığımızda ise neredeyse tüm özet Gomis üzerine. Çok sayıda pozisyona girmişiz, özellikle de Gomis. 2 tane boş kaleye atamadığı var mesela, müsait pozisyonlarını yazmıyorum bile. 

Östersunds maçındaki isyanı hoşuma gitmişti aslında, o maçı en çok isteyen isimlerin başında geldi ki Gomis'i Galatasaray'da görme isteğimin başında gelen bir şey. Gomis isyan eder, taraftarla da bütünleşmeyi sağlarsa, forma giydiği takım için yapamayacağı şey yok. Marsilya kariyeri işte, geçen sezonun örneği.

Kaçan gollere takılmıyorum bu arada, bir yerde atmaya başlar. Tam olarak hazır olmamasına verelim, sezonun henüz başı. Vagner Love için gol duasına çıkılıyordu, 6-7 hafta gol atamadı ama ligin sonunda gol kralı oydu. Bu tarz futbolcular böyledir, başladıklarında durmazlar. Gomis'in de 20 golün aşağısında kalacağını sanmıyorum, özellikle son hamlelerin ardından.

Panik olmaya gerek yok, dün olduğum yerdeyim. Gomis'in bitiriciliği, ön alanda mücadelesi, isyanı kıymetli olacak. Kaçırarak başladı ama bir yerde kırılır o döngü, golleri konuşmaya başlarız. Şu aşamada pozisyonun içinde olması daha kıymetli, geçen sezon Eren Derdiyok'u besleyemediğimizi düşününce. 

Gomis aksiyonun içinde en azından, ona özel hazırlanmış hücum planları da var gibi görünüyor. Onu savunmanın arkasına sarkıtmaya yönelik ya da kanatlardan beslemek gibi. Uyum zamanla sağlanacak, 2. kamp döneminin kıymeti büyük..

4 yorum:

  1. Wesley Sneijder'i Fatih Terim istememiş yerine Kaka daha iyi olur demişti. Nitekim Sneijder'den sonra genellikle 4-2-3-1 ve varyasyonları ile oynadık. Ne olduysa ondan sonra oldu. Çıkamıyoruz bu sistemden. Her takımın genetiğinde bir formasyon olduğuna inanırım bizimki de 4-4-2 dir. Gomis ve Eren pekala 2 santrofor oynayabilir. Ostersunds maçında dahi bunu düşünmeyen Tudor bir tarafa bence böyle oynamalıyız. Sağ kanadımızı hallettik sol kanadımızı da kurabilirsek işte o zaman keyif veren futbol ve sonuçlar gelebilir. Orta sahda FERNANDO ve BELHANDA ikilisi de pekala oynar diye düşünüyorum. Bizim orta sahamızın topu eveleyip gevelemesi, yana yana yan ve geriye oynamasından sa tempolu bir Gerets sistemini tercih ederim. Türkiye Liginde 4-2-3-1 oynayan bir Galatasaray ne yapar çok şüpheliyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-2-3-1 sarmalını ben de çok sevmiyorum, esnekliğe sahip olmalıyız. Ama Gomis / Derdiyok bence doğru ikili değil.

      Sil
    2. Aslında 4 4 2 de belhanda 2. Forvet olarak oynayabilir, zaten bu şekilde 4 2 3 1 dede forvet arkası oynayabilir

      Sil
    3. Oynayabilir, 4-4-2nin 2. forveti olarak. Bunu yazmıştım daha önce, arşivde mevcut :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir